Gå til innhold
  • Bli medlem

Klatring i Hægefjell og fiskemiddag (25-28.05.2007)


Langbein Rise

Anbefalte innlegg

Det store ønsket for helgen var å prøve klatring på Hægefjell og teste vårfisket i Tjenna. Ankom hytta på Vøllestad fredag kveld i lettskyet pent vær. Etter at solen hadde gjemt seg bak åsene, kom elgen frem på jordet for å hilse oss velkommen. Den var en yngre okse med bastdekte hornknotter.

Lørdag morgen kom med lovende vær. Vi sto raskt opp og satte kursen mot Hægefjell (1021) i Nissedal. Det tok i underkant av en time (bomvegen kostet 50 kr). Ved parkeringen var det mange som hadde campet, men ingen hadde kommet seg av gårde enda. Dermed ble vi de første som kom oss til veggen. Etter litt om og men fant vi innsteget til Via Lara (4), ett godt og tydelig riss oppover svaene i sørøstveggen. Ruta er flott og utsikten over Nisser upåklagelig, ikke rart at dette er en populær rute. Vi holdt ikke så stor fart, men gikk jevnt og trutt oppover. Dermed var det flere som stakk forbi oss. Risset er bredt, så det ble ikke nevneverdige problemer. Vi rullerte på å lede. Da vi var ca halvveis og midt i det bratteste kom en liten sky listende og begynte så smått å regne. Det kan da ikke bli verre? – Jo det kan det: det gikk over i en haglskur. Heldigvis varte opptrinnet bare i 5 min og fjellet rakk knapt å bli vått. Dermed var det bare å fortsette. Vi fikk god trening i å sette sikringer og lage standplasser. Etter 8 taulengder var vi oppe. Klatringen tok oss litt over det dobbelte av den stipulerte tiden å komme oss opp til topps, men hva gjør vel det når dagen stort sett var strålende. Det gjorde godt å få av seg svaskoene og få seg en matbit før vi gikk ned igjen. Stien ned går på vestsiden av stupene og er spektakulær nok. Middagen ble grillet i solveggen på hytta og smakte godt. Etterpå ble det litt kveldskos ved peisen inne.

Sola sto opp og skinte uforstyrret også søndag morgen. Litt stive og støle var ikke ambisjonene fullt så høye, så vi gikk fra hytta til Løytesåsen (522). Tørmoddalen er bratt og gjengrodd, men lar seg greit krysse bare man ikke har det for travelt. Liljekonvall, kvitlyng, storblåvinge og jonsokkoll sto i full blomst i de varme liene. Fra toppen er det god oversikt over områdene rundt. Vi kunne se at alpinsenteret på Gautefall bygger ut og at nye hyttefelt har dukket opp. Det ble en lang rast helt til sola fant det for godt å gjemme seg bak noen skyer. Ned valgte vi en litt annen rute og nede i en gressbakke var det noe som kraslet. Vi stoppet opp og ventet litt. Etter litt dukket 3 små søte grevlingunger frem. Hiet så vi under noen steiner. Glade trasket vi videre og krysset Tørmoddalen ved noen store gamle beverdammer som ikke er i bruk lenger. Ved Tjenna fant vi frem fiskestengene og holdt på til middagen var sikret. Tilbake ved hytta klippet vi gress og sagde ned noen trær som vinteren hadde skamfert bare for å skjerpe appetitten ytterligere. Ved middagstid var det blitt helt overskyet, så vi satte oss på verandaen og grillet fiskene. Da vi var mette og vel belåtene begynte det å regne. Regnværet holdt på hele natten og det så ikke ut til å lysne på morgenkvisten. Dermed dro vi hjemover etter en begivenhetsrik Pinse.

post-836-133474468268_thumb.jpg

post-836-133474468272_thumb.jpg

post-836-133474468277_thumb.jpg

post-836-13347446829_thumb.jpg

post-836-133474468304_thumb.jpg

post-836-133474468316_thumb.jpg

post-836-13347446832_thumb.jpg

post-836-133474468334_thumb.jpg

post-836-133474468348_thumb.jpg

Vis rapporten i Turkartet

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
  • Heriks fremhevet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.