Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Kanopadling i Nord-Finland


Anbefalte innlegg

Er det noen som vet om bøker eller nettsider som omtaler kanopadling i Nord-Finland? Jeg tenker spesielt på området rundt Inari-sjøen (Enare). Jeg har surfa litt på nettet, men ikke funnet så veldig mye selv, så litt hjelp her hadde vært bra.

Hvis noen har padla kano eller vært på tur i dette området, setter jeg stor pris på tips om fine områder, hvordan fisket er, steder det kan leies kano, o.l. Det jeg er ute etter er områder som er lettpadla (ikke så mye stryk), og hvor man kan padle litt rundt i en uke eller mer.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 3 weeks later...

Jeg har nå funnet en utmerket nettside om turområdene i Finland,

(Logg inn for å se skjult innhold)

. Her er det mye nyttig informasjon å hente. Området rundt Inarijärvi, som virker veldig aktuelt å besøke, er beskrevet på sidene under:

:arrow:

(Logg inn for å se skjult innhold)

:arrow:

(Logg inn for å se skjult innhold)

Kartene jeg har vedlagt, som er fra disse sidene, inneholder mye nyttig info, om bl.a. hvor det er åpne hytter som kan brukes.

Jeg er fortsatt interessert i nyttig info/tips fra folk som har vært i dette området.

(Logg inn for å se skjult innhold)

(Logg inn for å se skjult innhold)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har tilbragt ganske mye tid i de Nord-Finske skoger og områdene rundt Enare er en perle.

Jeg kan som padleelv sterkt anbefale Ivalojoki. Dette er en flott padleelv i gran og furuskog. Den er spesielt flott på høsten, dersom vannføringen er bra. En del stor-ørret (taimen) går opp i denne elva på sensommer/ høst. Jeg har padlet den i august og det var en flott tur.

Ødemarksstuene på Inari, Vätsäri- ødemarksområde og Hammastanturi ødemarksområde (Ivalojoki) er veldig fine. Tømmerkoier med luksusstandard i forhold til mange åpne koier og gammer. Koiene er enkle tømmerkoier som blir vedlikeholdt av finsk statskog Matsahallitus.

Ikke alle koiene på kartet er åpne, men flere av dem er åpne.

Jeg har også padlet over Enaresjøen i kano og dette er en litt skummel innsjø i kano. Havkajakk er nok å anbefale. De åpne områdene er så store at du ikke ser skogen på andre siden og selv i frisk bris kan bølgene komme opp mot halvannen meter. Man bør ha respekt for Enare slik.

Dersom man velger å padle Enare i kano bør man satse på god tid. Man kan ligge dagesvis værfast ute på øyene.

Enare er full av små øyer og holmer og er nesten som en skjærgård å regne. Det er furuskog på øyene. Det oppleves enkelte steder som å padle på små vann i skogen. Mange blir overrasket over hvor vanskelig det kan være å orientere seg.

Fisket:

Det er taimen (ørret), harr, sik, gjedde og abbor i Enare. (Muligens flere, men det er disse jeg har vært bort i på mine turer. Fisket kan være bra, men sportsfiskere drar nok helst andre steder i disse områdene. Sommerstid er koia på Rajapaa i Vatsari ødemarksområde åpen. (Den er normalt låst). Piola er åpen. Flere av koiene ute på innsjøen er åpne. Flere har grillgamme på utsida. Det er rikelig med ved i koiene og enkelte har også gass. '

Med vennlig hilsen

Jan-Eilert Pedersen

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 3 months later...

Det ble tur på oss til Enare fra 19. til 26. august i år. Takk til Jan-Eilert for gode tips. Oppsummert kan det sies at området frister til flere besøk. Vi var heldige med været og opplevde ikke noe særlig mye vind. Men denne sjøen kan helt klart være skummel hvis det blåser for mye. Med åtte dager til disposisjon hadde vi god margin til å kunne ha ligget værfast hvis det skulle blitt nødvendig. Det som nok var mest skuffende, ihvertfall for han av oss som er den ivrigste fiskeren, var fisket. Vi fikk lite fisk, og selv om vi fiska store deler av dagen, var det knapt nok til å kunne lage middag.

Kanoene vi brukte leide vi ved

(Logg inn for å se skjult innhold)

.

Utfyllende turrapport kan leses på mine nettsider:

:arrow:

(Logg inn for å se skjult innhold)

(Logg inn for å se skjult innhold)

(Logg inn for å se skjult innhold)

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 6 months later...

I følge ruteplanleggere ser det fra vestlandet greiest ut å først komme seg til Trondheim. Deretter inn til Østersund i Sverige og videre nordover inne i skogene før man kommer ut til kysten ved Luleå nord i Bottenvika. Når man så etterhvert kommer inn i Finland er det strake veien nordover. Dette er en tur på over 2100 km...

NAF har en fin ruteplanlegger: 8)

(Logg inn for å se skjult innhold)

God tur!

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 4 months later...
 • 5 months later...

Vi tok fly til Kirkenes for så å ta Finnsk ekspressbussen til Enare. Lettvint og veldig greit. Vi fekk bussen til å stoppe på bredda av Enare sjøen. Lettvint, enkelt og ikkje minst eksotisk.

Vi tok "ruta" til Monsen. Vi hadde fantastisk vèr. Mykje sol. Naturen i Nordvesthjørne Enare må opplevast. Munkelva var liten, men fin natur var det.

Nokre bilder.

(Logg inn for å se skjult innhold)

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 11 years later...

Er det noen som erfaring med å padle Vaijoki? Vi tenker å fly til Kirkenes og så Landcruiser inn til i nærheten av Cieknalisjavri og deretter padle i packraft ned Vaijoki til Järvelä. Noen som har erfaringer å dele fra dette strekket? Hvor lett er det å padle? Hvor lang tid bør man regne? Etc? Setter stor pris på litt innsikt, da dette virker som en spennende tur som er lite omtalt. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 7 months later...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Blouberg
   Hei, vi har lyst på å ta en tur med Allyen til helga. Noen som har padlet Avalsjøen - Leirsjøen? Har bare vært og gått litt rundt Leirsjøen så er ikke særlig kjent. Går det å padle mellom sjøene der oppe?
   Blir første tur med valp så er greit med små vann og korte turer.
   /frode
  • Av VirreVoon
   Hei! Jeg har nettopp fått ordnet takstativ (Thule wingbar evo) og har en gammel Thule takboks som jeg skal ha på ferietur med min lille Corolla (4d sedan, 2004). Både ungene og jeg er glade i å dra på tur, og en kano hadde vært veldig gøy. Men - finnes det noe som passer til meg, to barn pluss noe bagasje? Som i tillegg kan festes på noe lurt vis ved siden av takboksen på Corollaen min? 🤔 
   Jeg kan for lite om kanoer, men har lest endel her inne før jeg nå endelig meldte meg inn (hei ja! Jeg er ny her 🙋). 
   Blir glad for tips og anbefalinger som i tillegg er litt overkommelige mtp pris, vekt (jeg må løfte av og på selv) og sikkert noe annet jeg burde husket på! 
    
    
  • Av zlelo
   Hei kjære naboer, jeg håper det er noen som kan gi oss noen gode råd. Vi er to danske erfarne naturfolk som planlegger en fisketur i midten av august til Lomsdalvisten nasjonalpark. Vi ønsker å reise via vår Ally kano og leter derfor etter et godt utgangspunkt med parkering der vi kan komme gennem flot natur til noen gode fluefiskevann via vannveien. Vi tilbringer natten i hengekøyer, så vi slipper å bruke ly / hytte. Reisen vår forventes å vare i 5-6 dager. På forhånd takk og de beste naturhilsener
  • Av Johan Nørstebø
   Jeg skal en tur til Nord-Norge med ally kano, og lurer på om det er noen her som har tips til hvordan den pakkes for en flytur.
   Per nå, har jeg lagt stengene inni duken og bunnen og rullet dette sammen til en pølse, og lagt resten nedi pakkposen rundt denne pølsa.
   Er dog bekymret for at spantene blir ødelagt av behandlinga de får av en flytur.
   Noen som har tips?
  • Av RazAquato
   Har nettopp kjøpt meg en 17' Ally. 
   Jeg har tenkt å henge den i garasjen mellom turer i ett standard kayak hoist system (ref bilde for eksempel) 
   Mitt spørsmål blir da om det lønner seg å henge den med stropper rundt skroget, eller om jeg bare kan henge den etter "bærehåndtakene" (de ytterste tverrgående stagene)? 
   Om jeg henger etter stagene, Vil kanoen da kunne slå seg over tid (eksempelvis om den henger en hel vinter) ?
   Dersom dere anbefaler stropper rundt skroget, hva er i så fall anbefalt avstand mellom stroppene? 2-3meter?
   Kan forøvrig også nevne at garasjen er oppvarmet, så blir ikke kuldegrader i den på vinterstid

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.