Jump to content

Ledige nasjonalparkforvalter-stillinger i Midtre Nordland


ingen87

Recommended Posts

Posted (edited)

Midtre Nordland nasjonalparlstyre kikrer etter fire nye nasjonalparkforvaltere!

Jeg deler denne stillingsutlysninga her på Fjellforum, da der er et brennende engasjement for friluftsliv og forvaltning av vårt arvesølv i fjellet. Kanskje er det en kommende nasjonalparkforvalter som er her inne og leser? Eller kanskje noen av dere kjenner en?

Vi er fire nasjonalparkforvaltere i Midtre Nordland nasjonalparkstyre som skal over i nye jobber etter sommeren. Det er viktig å understreke at det ikke ligger noen spesiell årsak bak, men sammenfall med nye jobbtilbud og et ønske om å flytte / prøve noe nytt. 

Midtre Nordland nasjonalparkstyre forvalter Saltfjellet-Svartisen, Junkerdal, Láhko, Sjunkhatten og Rago nasjonalpark. Et areal på 4400 km2 urørt natur, fra fjord til fjell. 

2024-07-02_09-43-56.thumb.jpg.9563c5fb0402feed5bb44bba84522131.jpg

Alt dette kan du få gleden av å være med å forvalte!

Edited by ingen87
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

  • ingen87 changed the title to Ledige nasjonalparkforvalter-stillinger i Midtre Nordland
Annonse

Selv om det sikkert er mest kontorjobb, må det vell være en av ikke så mange stillinger hvor det er innenfor å ta en turdag i ny og ne, @ingen87. I allefall sitte lå dagdrømme om det mens man kikker ut av vinduet.
 

I teorien oppfyller jeg 2 av 3 «må ha» krav, men det er kun norsk og førerkort klasse B, hehe.  Men jeg skal absolutt gå inn og se hvilke utdanningsmuligheter som fins innenfor de områdene😀

Link to comment
Share on other sites

Bokhylla skrev (13 minutter siden):

Det er jo veldig viktig å være oppdatert på hvordan forholdene er rundtomkring, så det vil jeg si er en veldig klok prioritering!

Har hatt en del tilretteleggingstiltak i dette området de siste årene. Skulle bare se hvor mye som gjensto, før jeg slutter ☺️ 

Ble ikke så lang liste 😅

Screenshot_20240704_193933_KeepNotes.jpg.9dd89e4437d437721a2abe2753eb1f3c.jpg

Lå to klopplengder igjen som må legges ut. Ellers så det veldig bra ut :)

20240704_110844.thumb.jpg.94014e31a747aa10fe2b97d7bef7e60b.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

Haha, det ser overkommelig ut ja😀 Med mindre de kloppene skal fraktes gjennom alle nasjonalparkene tror jeg din arvetager slipper starte med noen store opprydningprosjekter etter deg!

Link to comment
Share on other sites

Ikke i hele tatt. De skal flyttes til stien. Der jeg står og tar bilde. Altså 5 meter. Men det er Statens naturoppsyn  som gjør feltjobben :) Jeg bare melder inn behov :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bokhylla skrev (13 timer siden):

Det er jo veldig viktig å være oppdatert på hvordan forholdene er rundtomkring, så det vil jeg si er en veldig klok prioritering!

Jeg er/var leder for alle nasjonalparkforvalterne for Midtre Nordland nasjonalparkstyre (litt ulik lederrolle i min periode). 

Jeg innførte i sin tid tre egenbefaringsdager. Tre dager, enten i strekk eller hver for seg, som skal brukes til å utforske deler av verneområdene våre, som man ikke treffer på ved vanlig saksbehandling. Ta feks Rago nasjonalpark. I Rago er det en sti: Ragorunden. Langs denne blir man godt kjent. Her er det alt fra kloppleggingsprosjekter, bruer, husvære, bålplasser og merking som befares i ny og ned. Det kan være på grunn av behov for utskifting, utvidelse, renovering eller andre tiltak på infrastrukturen. Problemet er jo at man som nasjonalparkforvalter kun blir kjent med Ragorunden, ikke Rago nasjonalpark, og er det rett at arbeidsgiver skal forvente at man tar "utforskinga" i sommerferien? 

Nei mener jeg. Derfor innførte vi tre dager til nettopp det å sose rundt, utenfor allfarvei, se etter dyr og planter, og bare gjøre seg kjent med de områdene av vår enestående natur som ikke er langs stinett, foreningshytter, private hytter, og andre ting som befares gjennom ordinær saksbehandling :) Dette er de tre fineste dagene i løpet av året! 

 

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Dukka opp i de lagrede søkene mine denne, men tror ikke jeg er helt klar til å reise fra Svalbard enda ... Har egentlig sett endel nasjonalparkforvalterstillinger utlyst om ikke i det siste, så i alle fall sånn jevnt spredt utover. Regner med at det kommer noen gode søkere :) 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det skjønner jeg! Virker som fine jobber der oppe på Svalbard. Har vært en del utvidelser av div nasjonalparkstyrer (to forvaltere), og litt utskifting. Hos oss er det en ekstremvariant med at fire av fem stillinger blir ledige.

Link to comment
Share on other sites

Svalbard er slett ikke dumt ;) fire av fem er jo en ganske heftig utskifting, men sånn er det jo innimellom. Hva søker man seg over i når man har vært nasjonalpark forvalter? :P (Du må ikke svare på den altså ...) 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg skal over til reindriftsforvaltning :)

Har jobbet i 10 år med nasjonalpark, så kjente på litt iver etter å prøve meg på noe nytt.

Fristende å søke på oppsynsstillinger også, men jeg synes det virker vanskelig å balansere de jobbene med familieliv (små barn, skole, barnehage, fotball, etc).  

De tre andre skifter mest jobb for å komme nærmere sine hjemsteder :) To skal begynne i kommunale stillinger, og han tredje skal til Lansstyrelsen i Sverige (er svensk, og flytter hjem til sitt eget hus).

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Desse dukka opp i mine søk au gitt. Absolutt freistande stillingar å søkje, med spennande områder å forvalte. Men med to ferske barnebarn i sør så kjenner eg på ein viss motstand mot å flytte. I tillegg har eg insett at eg har potensiale for å forbli evig kommuneslusk 🤭 Eg trivast godt i kommunal forvaltning. 

Velvel. Lukke til med rekruttering, det blir vel ikkje så vanskeleg å besette desse vil eg tru. Og lukke til i ny jobb. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy