Jump to content

Mont-Bell, størrelser og erfaringer


aico

Recommended Posts

Virker som det meste som er diskutert rundt Mont-Bell på forumet både gammelt og hovedsakelig om soveposer, som er litt merkelig da de har ett interessant utvalg av lette klær.

Etter å ha bomkjøpt ny lettvektsdunjakke til sommer-/høstbruk i fjor, der hverken passform, vekt eller isolasjonsevne ble helt som jeg hadde sett for meg. Sånn er det å handle på nett. Så derfor vurderer jeg nå å bite i det sure eplet og bestille ny dunis fra Mont-Bell.

Passform blir fortsatt en risikofaktor, men det virker som vekt og varme/vekt er noe av det bedre på markedet, så den biten føles iaf. tryggere.

Mont-Bell opererer med to ulike snitt/størrelser, Asian og Western (som virker USA tilpasset). I all hovedsak ser det ut som Asian er 1-2 størrelser mindre enn Western/normal og at de kan nok med noe hell brukes om hverandre ved å gå opp/ned i størrelse. Derimot virker det som erme-lengden er gjennomgående litt kortere på Asian, så for meg som er lang i bade armer og kropp (relativ til bredde) så føles Western/normale modeller som ett tryggere valg.

Noen som har erfaringer med Mont-Bell og hvordan størrelsene er ifht. merker som er litt mer vanlig her på berget? For min egen del bruker jeg for det meste small så lenge ermer, rygg/krop og benlengde er lang nok, men med mine 186 cm blir det noen ganger litt knapt. På dunjakker går jeg gjerne opp til medium for mindre komprimering og litt bedre plass til mellomlag.

Andre erfaringer rundt kvalitet o.l. er også interessant å høre.

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy