Gå til innhold
  • Bli medlem

Noen som har erfaring med multibinding til ski?


Gabs88

Anbefalte innlegg

Har sett at forsvaret bruker ski som man bruker med vanlige militærstøvler. Jeg kunne godt ha tenkt meg noe liknende til bruk på feks isfiske. Slik at man kan bruke varme støvler sammen med ski for å gå lengre distanser.

 

Noen som har erfaring med slike multibindinge? Hvordan er kostnaden? Hvor bra er det egentlig?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Har brukt forsvarets binding i forsvaret, da både med M77 og M77 med fotposer. Har også prøvd ut bindingen med vanlig 75 mm sko. Må innrømme at forslaget til ovenstående (ordentlige skisko og fotposer) ville vært mitt valg om målet var å ha noenlunde grei framdrift og mulighet for å ha det behagelig.  Evt. båret med snøscootersko - tror tilogmed de ekstra kiloene er å foretrekke fremfor å bruke en vinglete binding med lite hold - ihvertfall med fotposer. Kan heller ikke tenke meg at typiske snøscootersko / isfiskesko er gode skisko. 

Lundhags har gode og varme sko til både BC og 75 mm med ullkartank som lett kan flyttes over i skaller eller fotposer, evt. hele skoen. BC er nok lettest å få ned i fotposer, 75 mm er knotet. Jeg har foreløpig ikke funnet noen som er store nok til mine sko i str 48 verken til BC eller 75, men det ser ut som forsvaret har i mange størrelser: 

 https://shop.overskuddsmateriell.no/fottøy/fotposer-og-gamasjer/fotposer 

Ellers er jo Neos Navigator også en mulighet, men det koster 5 gangen: 

https://www.hektapatur.no/fottoy/fotposer/overtrekkstovler/neos-navigator-5-fotpose?att=R3JleSAoIzY5NjA1OSl8TQ==&gclid=Cj0KCQjwk7ugBhDIARIsAGuvgPY1LMaIDwxKopWtqflJIfUmJfUHyct3_3J5h0_s3EPlItgFw_g3uwkaAujiEALw_wcB

 

Når det gjelder bindinger som svarer opp det du spør om har du jo denne svenske løsningen: https://www.tegsnasskidan.se/bindningar/ 

Og litt ned på denne http://olskogens.com/vildmarksskidor/ 

Hvordan de virker - aner ikke, har en fetter som hadde et par Tegnsås med den type binding som ski på scooterkjelken tilfelle motorhavari - har aldri sette vedkommende gå på ski noensinne.  

(Når det er sagt, jeg har 4 eller 5 par fotjern til forsvarets binding liggende - og kostnadene ved å overta et par kommer til å være forsvinnende liten, men det mangler fjær og reimer.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.