Gå til innhold
  • Bli medlem

Timetringene i Norge


Ranglefanten

Anbefalte innlegg

Den saken der husker jeg det var en del som målte under en fellestur med fjellsportlaget sommeren 2002. Tror du og Morten var med? Mener de fleste kom vel til at den var under 10, meg inkludert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
  • Svar 272
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

Jeg målte vel ikke, men vi droppet Rundhøe og ventet på "Raglefanttoppen" sammen med Ansgar mens dere kom etter. Vi begynte å gå videre innen dere kom, så hva dere gjorde vet ikke jeg, men jeg håper virkelig ikke den skal inn på noe liste, for det er i tilfelle en av de toppene som i sterkest grad bidrar til å understreke tullet med å telle timetringer. Det er jo nærmest bare en vorte ved foten av Glittertindens toppkrone.

Apropos Glittertinden så lurer jeg på hvor høy den østlige snøfonna på Glittertind var med ditto pf på det meste?

Se for øvrig dette bildet: http://www.glittertindforlag.no/Produkter/Jotunheimen/Forsidene4.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja vi hadde vel matpause på Raglefanttoppen etter det jeg husker. Forbanna tulletopp spør du meg :lol: Når en ser på personen på bildet og bruker den som målestokk ser det slettes ikke umulig ut at den snøfonna ruver over 10 meter. Men så er jo bare snø og is da, så kanskje den er en kandidat i vinterhelvåret hvis da ikke skardet også fylles tilsvarende opp med snø?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

, men jeg håper virkelig ikke den skal inn på noe liste, for det er i tilfelle en av de toppene som i sterkest grad bidrar til å understreke tullet med å telle timetringer. Det er jo nærmest bare en vorte ved foten av Glittertindens toppkrone.

Ja, når sånne ansamlinger av steiner kommer inn på en liste over Norges høyeste tinder, kan man si at det tar litt av. :lol: Vi ruslet også over høyde 2072 i 1993, og må vel innrømme at den kommer et stykke ned på listen over spektakulære topper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous
Knausene Søre Ø1 og Søre Ø2 ses godt på bildet på side 120-121 i boka vår. Men det er i beste fall meget tvilsomt om de har 10m pf.

Altså vi snakker om småtakkene øst for 2058?

Ranglefanten, jeg lurer på om de SØ1 og SØ3 du har funnet er topper som ligger SØ (eller bare Ø) for Nordre Bukkeholstind.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Nei det er feil. Der ligger altså timeterne som på enkelte lister heter Bukke.. N Ø1 og Ø2. Disse toppene burde strengt tatt hett Nordre SØ1 og SØ2, ikke Ø1 og Ø2. Dette fordi hvis du går rett østover fra Bukkeholstind N havner du på Tverråbreen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Espen, det orker jeg vet du. Er du på vei opp eller? :lol:

På bildet ditt er det høyeste punktet til venstre. Det er to jevnhøye punkter her. Det nordlige av disse to er trolig det høyeste. Legger ved et bilde av toppen samt bilde fra toppen mot Glitter-Rundhøe, 14m skard.

Når det gjelder SØ1 og SØ3 så har jeg absolutt ingen formening om hvor disse evt kan være. Husker ikke hvor de kommer fra. På bergtatt er søre og vest for søre SØ-1 og SØ-2. Og SØ-2 var tidligere SØ-1, men så kom SØ-0 og ville være SØ-1. Kanskje er SØ-1 vest for søre og SØ-3 en av de knausene til Morten?

post-2426-133474456679_thumb.jpg

post-2426-133474456688_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Kult, jeg gikk trolig (husker ikke helt) bare over det nordlige punktet på 2072, så da kan jeg vel si at jeg har vært der hvis den skulle komme inn som timeter :shock:

Håper ingen legger meg inn på sinnsykehus... :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja kanskje jeg skal skaffe meg noen liv ekstra eller noen svært sære venner og begynne på 1 meterprosjektet. Noen må jo bygge varder på disse 1metringene også. Det ser sikkert veldig lurt ut at vardene er høyere enn toppene de står på, men jeg mener det måtte vært nødvendig for å klare å finne toppene :o Et annet problem vil jo bli systemet med V-1, V-2 osv. Der har det jo med nye timetringer allerede blitt rot i systemet som har gitt resultater som f.eks Memurutind V-0. Med 1 metringene på plass måtte jeg ha innført et system med topper i minus og nye topper som ligger i mellom de som er numererte i dag. Systemet kunne kanskje sett slik ut? Memurutind -V-2, -V-1, V-0, V-1, V-1b, V-1c, V-2 osv. Nei dere kan slappe helt av, jeg søler ikke bort livet mitt på gjøre toppsamling til de grader hysterisk :shock:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Det er tydelig at du har kontroll på Memurutinder, Alek.

-V1 er tvilsom?, men -V2 ligger nå der. Har den pf 15?

V1.b og V1.c er ett par kandidater litt lenger sør.

Noen som har kommentarerer til -V1 og -V2 ?

Bilde er tatt fra Store Memurutinden Vesttoppen.

post-2426-133474460451_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen som har kommentarerer til -V1 og -V2 ?

Hei Ranglefanten, og takk for praten sist søndag! :P Artig å treffe kjente på tur.

Når det gjelder ryggen vestover fra store Memurutind, gikk jeg og 3 andre over der høsten 2005. Husker at –V2 var i grenseland når det gjelder pf 10 m. Syntes det gikk opp noen meter der, men siden jeg ikke er så veldig opptatt av alle disse timetringene, så ruslet vi bare ubekymret over.

-V1 er aldri i verden noen timetring. Der var det i grunn bare en horisontal egg bortover.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mye artig lesing for en 2k-entusiast her :lol:

Har vært på Glittertinden SV og Memuru -V1 og -V2. Vurderte alle disse som under 10m, men tror ikke jeg har utført målinger på noen av dem. Bare artig om de skal være med, men stiller meg litt skeptisk i utgangspunktet :wink: Noen bør ta runden med skikkelig måleutstyr en dag. Flott at dere kartlegger og forteller om alle kandidater dere passerer, så får vi registrert oppmålingsbehovet :?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Ranglefanten, og takk for praten sist søndag! Artig å treffe kjente på tur.

Hei Nils, og takk i like måte !

Vi var tilfeldigvis oppom -V2 i forbindelse med Store Memurutinden sist helg, og jeg mener absolutt at denne bør sees nærmere på. Virket å være god og potent der den stod. Fikk dog ikke inn noen særlig gode målinger. Et mer fornuftig navn er kanskje Vest for Store Memurutinden Vesttoppen.

post-2426-133474461047_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mellom Nørdre Bukkeholstinden Ø2 og Nordaustre Bukkeholstinden ligger det en kandidattopp. Toppen har blitt kalt Nørdre Bukkeholstinden Ø3, og har vært omtalt tidligere både i denne tråden og i andre. Vi var oppom denne sist helg for å kjenne på trykket. Forholdene var moderat gode for måling av barometrisk pf. Utifra målinger er pf anslått til 12-14 meter, mens høyden synes å være 5-8 meter lavere enn 2011.

Vedlagt profil viser høyde fra Ø3 til 2011 tur/retur. Fallende trykkprofil i måleperioden.

Mer nøyaktig måling må til før denne går inn, men dens kandidatur synes å være styrket.

Når det gjelder navngivning bør kanskje både 2011 og evt. Ø3 inn under Styggehøe?

post-2426-133474461222_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I går gikk vi ned nordsida av Memurutinden Ø2 for å se nærmere på en forholdsvis konsentrert samling av stein som ligger nedi der (!) Dens kandidatur som 10-metring er bla referert på nfo2000m.no. Under særdeles gode og stabile forhold ble barometrisk pf målt til 20 meter i skaret i sør mot Ø2, mens skaret i nordvest viste 18-19 meter + minst .5 meter snø. Høyden korrigert mot Ø2 anslås å være ca 2025 (barometrisk). Vedlagt trykkprofil er fra skaret i sør til skaret i nordvest tur/retur. "Steinhævven" skal altså ganske så sikkert inn på lista, som nummer 21.2, og navnet kan bli Nordøst for Memurutinden Ø2.

post-2426-133474461228_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På samme turen var vi også oppom kandidaten "Nordøst for Austre Memurutinden", også denne bla referert til på nf02000m.no. Også her ble barometrisk pf målt. Forholdene var meget gode. Kandidaten har to toppunkt. For punktet i sør målte vi pf 9-11, mens nordtoppens pf ble målt til 10-12. Mer nøyaktig måling må til, men vi har tro på denne.

Forøvrig kan det også nevnes at dersom vi hadde vært pf 30 ranglere ville vi sett mer nøye på Ø2 2151-20.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.