Gå til innhold
  • Bli medlem

Norrøna - kvaliteten på vei ned?


Leik

Anbefalte innlegg

Annonse
  • Svar 56
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Ler godt hvergang jeg møter en som er kledd i Norrøna fra "topp til tå".

Jeg ser det for meg... At du ler godt av noen med norrønaklær.. Samtidig som du rister på hodet og bærer deg, og mumler "hehe..tror han går på fjellet.hehehe". Tviler på at du ler egentlig.. Da er det bedre med folk i Bogstadveien med Mountain Equimpment Expedition Sehrgute-Everest Three Thousand GT jakke.. Men dessverre er det ikke nok til å trekke på smilebåndet for engang..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det bekymrer meg at det er så mange som synes at kvaliteten på Norrøna er blitt dårligere. Jeg trodde faktisk det var veldig bra. Jeg har ingen personlig erfaring hva Norrøna angår, jeg har faktisk aldri hatt Norrøna-klær. Og grunne til det er fordi passformen til Norrøna klærne, spesielt jakkene (damejakker), er helt korny! Har ved flere anledninger prøvd jakker, men har måttet kjøpe annet merke fordi Norrøna jakkene ikke passer min kropp. Jeg er høy og slank og må opp i størrelse L for at jakkene skal være lange nok på armene og i ryggen, men da blir også jakkene så vide runt livet at det ikke blir brukbart.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøpte en Trollveggen jakke i fjor vinter. Før året var omme hadde begge borelåsene nederst på ermene begynt å revne. Jeg har ikke noe å sammenligne med, men synes det er underlig. Snart må det repp til. Gjør vel det selv. Tråd og superlim.

Men: Sammenlignet med tidligere (for en femti til hundre år siden, iflg. en del polarlitteratur jeg har lest...), da man måtte reparere klær i felten støtt og stadig, er vi i dag kvalitetsmessig på et helt annet sted. Mitt inntrykk er at vår tids dyre friluftsklær (især fottøy) stort sett holder veldig godt, men at det noen forskjeller innenfor hvert merke og mellom merker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har bestandig ment at Norrøna er for de som TROR de går i fjellet jeg :D .

Ler godt hvergang jeg møter en som er kledd i Norrøna fra "topp til tå".

Selv er jeg ikke så opphengt i merke, bruker bergans, fjellreven, Chevalier, Missing Link, Stormberg +++

Alt etter som :)

...

Når jeg møter en med bare Norrøna så ser det ut som han nettopp har vært å handlet seg klær!

Altså: Når du bærer klær av forskjellige merker, ser det ikke ut som om du nettopp har vært og handlet klær. Det ser snarere ut som om du har handlet inn klær over en lengre periode. De som ser deg blir sikkert skikkelig imponert, og hvisker til hverandre: “Se, hun går med forskjellige merker!”

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Altså: Når du bærer klær av forskjellige merker, ser det ikke ut som om du nettopp har vært og handlet klær. Det ser snarere ut som om du har handlet inn klær over en lengre periode. De som ser deg blir sikkert skikkelig imponert, og hvisker til hverandre: “Se, hun går med forskjellige merker!”

Nei da de som ser meg tenker: For ei tullette kjerring som springer rundt i fjellet i allslagsvær!

Hun burde heller holdt seg hjemme :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Hr akkurat fått min andre norrøna Dovre dress!!

har vært veldig fornøyd med den forige! den gamle jakka er fullt brukbar ennå men buksa har nok vært med en sesong for mye og er stort sett bare filler!!

Ved første øyekast såg den nye dressen ut ganske lik den gamle, men da jeg tok den i bruk oppdaget jeg flere ulikheter både mangel på for/mesh i den nye og andre detaljer! forsåvidt greit det men det største sjokket var da jeg skulle ta på meg hetta!!

Det som før var ei stor å romslig hette som du kunne gjemme hele hodet inni er nå blitt til en liten "byhette" som knapt når ned i panna:-( Det var en virkelig nedtur! hadde jeg visst dette da jeg bestillte den hadde jeg heller bestillt "recon" dressen som enn så lenge har stor hette!!!!

Skal dog ikke klage da jeg fikk dressen til det jeg mener er en grei pris på en slik dress 50%rabatt :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg vurderer og å kjøpe Norrøna Recon dress, og har gode erfaringer med Norrøna Dovre og Recon Pack sekk fra før. Blir litt skremt når eg høyrer at Norrøna har blitt så mykje dårlegare enn før. Kjøpte Bergans Skogshorn sist, men har fått flere hull og rift uten å ha bruka dressen noko tøft. ALDRI meir Bergans! Er det nokon som heve erfaringar med Norrøna Recon dress, og kan samanligne den med andre Norrønaklær?

Kvar har du fått 50% på Norrønna??? Det vil eg og gjerne ha...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Norrøna er ikke lenger det det en gang var...

Jeg kjøpte Recon-jakken for halvannet år siden, da jeg har sett hvordan utviklingen har gått med mange av Norrønas gamle produkt. Før dette hadde jeg den gamle modellen av Trollveggen-jakken, en jakke jeg forsåvidt også var fornøyd med. Recon-jakken har fortsatt de "gamle" formene og romsligheten, både i hette og passform. Den er ikke tettsittende som så mange jakker nå er blitt. Jeg er veldig fornøyd med denne jakken. Den har mange lommer, og man kan ha mye i lommene uten at det føles trangt. Buksa kan jeg ikke uttale meg om, men holder den samme standard som jakken er den nok bra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Norrøna er ikke lenger det det en gang var...

.... Den er ikke tettsittende som så mange jakker nå er blitt.

Litt merkelig når statistikken viser at nordmenn blir fetere for hvert år som går :(

Grunnen er nok en helt annen, nemlig at produsentene har gått inn i et helt nytt marked med denne type klær. De skal nå brukes av folk i byen, ikke bare når de er på fjellet og trenger mye klær under samt at de trenger noe ekstra plass for å kunne røre på seg.

Etter min mening burde produsentene skille på disse bruker gruppene. Men men. Kanskje det blir gjordt om 5 år....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Leste nylig litt info om Norrøna Sport på Wikipedia som opplyser flere av tingene nevnt tidligere i denne tråden:

"Da det nye årtusen kom ville Norrøna lage utstyr som skilte seg ut fra mengden, og i 2005 lanseres designfilosofien ”loaded minimalism”. Dette har også en sammenheng med at fjerde generasjon Jørgensen tar over firmaet, og design filosofien endres."

"Loaded Minimalism:

Såkalt «loaded minimalism» har vært Norrønas designfilosofi siden 2005. Det går ut på å ha enkelt men likevel et funksjonsrikt design. Det er lett å se på Norrønas funksjonelle bekledning."

Kilde: Wikipedia: Norrøna Sport

Dette underbygger noe jeg har hørt før, nemlig at når det ble ny eier i firmaet for noen år siden ble fokuset endret fra den "gamle stilen" til en "nyere stil". Sannsynligvis av økonomiske årsaker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hallo!

Hadde en opplevelse med en fleece jakke fra Norrøna, to eller tre dager siden. Jeg skulle prøve en fleece jakke av modellen Trollveggen i en lokal sportsbutikk. Jakken satt som et skudd, kanskje litt trang, men da jeg tok tak i ermet å skulle dra den av meg spraket og knaket det i sømmene i armhulen. Jeg kjøpte ikke den jakka...........

Det tyder på at den solide kvaliteten som var for 10-15 år siden er borte.............

Mvh Fjelljo

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei! Har en trollveggen jakke som jeg begynner å bli litt lei av.

Første jakken lakk gjennom lommer, sømmer og rett gjennom stoffet i armen etter 8-9 måneders bruk. Brukt den til alt mulig av turer ca annen hver helg i den perioden. Se for deg at du graver snøhule og du har en pocket-bok i jakkelommen. På toget hjem oppdager du at den er den klissvåt rundt hele pga fukt og vann. Skal ikke lommene være vanntette? Det varierer med hvilken ekspeditør du spør. Reklamasjon.

Andre jakken bruker jeg en halvtime i regn og den påfølgende helgen til en klatretur. Sømmen øverst i glidelåsen på en av sidelommene ryker ved normal belastning etter å ha hatt på meg jakken i en time. Jeg blir bare paff. Deretter oppdager jeg at sidelomme-klaffen er laget sånn at hvis det ligger litt i lommen så blir klaffen borte. Den er på en måte en ekstra stoffbit som ekspanderer hvis det er mye i lommen. Idiotisk at man ikke har en skikkelig klaff der. Hva er meningen med klaffen da? Skal det ikke være en ekstra sikkerhet i klaffen hvis glidelåsen ryker midt oppå fjellet? Den klaffen har ingen funksjon. Hvorfor kan ikke Norrøna bare putte på en borrelås på klaffen også? Sånn at man faktisk kan bruke lommen selv om glidelåsen ryker.

Begge disse to jakkene er ikke siste modell som er ute i butikkene nå.

Nå skal det sies at jeg beundrer Norrøna enormt for produktene sine, men jeg blir så irritert at det går an å lage så tankeløse produkter. Hva synes dere?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 år senere...

Kunne vært interessant å vite om man fikk svar fra andre eiere av andre merker, når man sender inn spørsmål om produkter man har kjøpt. Jeg har brukt Norrøna siden Trollveggen-klatrebuksen ble produsert i rødt og mellomblått. Kvaliteten har blitt mye bedre ift. puste-egenskaper, fukt-transport og innovative løsninger for å sperre snøen ute, og lommebok, IPOD, mobil inne.

Puste-egenskapene har gått merkbart opp, og vekten er blitt mye mindre. Noen av stoffene er nok blitt mindre bestandige på bekostning av dette. Men dette er også et valg jeg tar når jeg velger de letteste produktene til Norrøna.

Jeg synes det er gøy at Norrøna tør å lede på innovasjon. Gøy å se produktomtalene de får i USA og Europa også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare gode erfaringer, og en glimrende kundeservice...

Har selv hatt Lofoten One-Piece i snart tre år. Ingen problemer med funksjonalitet, men fargen falmet, sendte en mail til Norrøna og fikk beskjed om å sende den inn til dem, en uke etterpå lå det en flunk ny dress i postkassen. :)

Sendte også inn en annen heldress pga revnet sømmer i "gamasjen", samt noen bobler i stoffet som oppsto etter to sesonger med godt over 100 skidager, ny dress i postkassen.. no questions asked.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kunne vært interessant å vite om man fikk svar fra andre eiere av andre merker, når man sender inn spørsmål om produkter man har kjøpt. Jeg har brukt Norrøna siden Trollveggen-klatrebuksen ble produsert i rødt og mellomblått. Kvaliteten har blitt mye bedre ift. puste-egenskaper, fukt-transport og innovative løsninger for å sperre snøen ute, og lommebok, IPOD, mobil inne.

Puste-egenskapene har gått merkbart opp, og vekten er blitt mye mindre. Noen av stoffene er nok blitt mindre bestandige på bekostning av dette. Men dette er også et valg jeg tar når jeg velger de letteste produktene til Norrøna.

Jeg synes det er gøy at Norrøna tør å lede på innovasjon. Gøy å se produktomtalene de får i USA og Europa også.

Kunne du linke til noen slike tester? Hadde vært interessant å se hvordan de blir vurdert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har en trollveggen fleece. Strålende fornøyd. Brukt veldig mye siden i fjor sommer. Lett vekt, mye varme per gr. Kroppsnær slik at fukttransport er topp, samt mesh der hvor det blir mest fukt/svette på sidene. Og det aller beste, da kjøpt til halv pris. Anbefales.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sjekk ut bloggen til www.norrona.com. Her er det rapportert en del designpriser fra skandinavia og EU. www.backcountry.com selger norrøna i USA. Søk på meket og les user reviewsene under de ulike produktene.. Synes Norrøna får det bra til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men Norrøna gjør det ikke lett for oss som bruker tingene.

Nå har det vært umulig å få tak i Dovre bukser i over et halvt år. De jeg har, begynner å bli slitt og da blir det å finne et alternativ.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøpte meg en Svalbard Flex1 bukse, og det er den mest behagelige bukse jeg har hatt til turbruk noen gang. Det er for tidlig å si noe om slitestyrken, da den ikke har fått prøvd seg på skikkelig tur enda.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg og svogeren min kjøpte oss Dovre-dress i fjor høst, og buksa har jeg allerede sendt inn da den fikk et hull midt på leggen, etter å ha brukt den 3 dager på hjortejakt i fjor høst. Hullet fant jeg da jeg kom hjem, og undret meg over det siden jeg verken hadde falt eller annet som kunne stemme med et hull akkurat der. Fikk ny gratis fra Norrøna, men tok 6 uker.

Svogeren fikk revet hull i jakka da han falt overende på rypejakt i høst. Han leverte også inn og fikk ny, men langt over fristen.

Robuste klær, uttaler Norrøna selv. Jeg har fortsatt til gode å rive sund klær på jakt, bortsett fra en bukse som er 11 år gammel, og av bomull, da jeg falt skikkelig i ei steinur. Ble en liten revne på kneet.

Synd hvis kvaliteten har dalt, og at man har brukt 5-6000 kr på det og forventer det stikk motsatte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bomullsbuksa mi fra Norrøna kan ikke skrytes av godt nok, men den er nok både tykk i stoffet, tung og for mange direkte ubehagelig å gå med.

Av goretex og membranklær synes jeg alt blir hullete kjapt, er ikke ett merke i boden min som ikke har hull på knærne, albuer etc.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.