Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvorfor? (DNT skal satse i utlandet sammen med Innovasjon Norge)


morten

Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous

Den private turistnæringen, fortrinnsvis på Beitostølen (ref. Besseggen.com) har omfavnet Besseggen, og samme hvor mye DNT hadde ignorert Besseggen, så vil de private fortsette å hausse det. Føler vel heller ikke at DNT fokuserer så voldsomt på Besseggen.

Vel, jeg har ennå ikke sett et Fjell og Vidde der Besseggen ikke er omtalt eller figurerer på bilder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Med utdannelse fra Katta, BI, jussen og Shippingakademiet, og har stemt Høyre i alle år, har jeg et troverdighetsproblem med å disse blårussen. Men jeg vil heller at DNT drives av en gjeng avdankede FIVH'ere (Framtiden i våre hender) med skjegg, islendere, grønne bomullsanorakker, sokker trygt plassert i fotformsko og suspekt kroppslukt, enn dagens gjeng med siv.øk'ere.

DNT ser ut til å bli mer og mer administrasjonsstyrt kontra medlemsstyrt. Det viktigste synes å være å få opp medlemstallet, antallet besøkende og omsetningen. På denne måten får man et konkret "resultat". Problemet deretter er at tilbudene utvikles for å tekkes flest mulig, og ikke for å fremme det enkle friluftslivet. Tilbudene får mindre og mindre med fjell å gjøre og blir såpass dyrt at vanlige folk ikke har råd til det.

Enhver organisasjon vil ønske å bli større og få mer innflytelse. Underveis har medlemmene mistet kontrollen, men fortsetter å være medlemmer fordi man ikke har noe alternativ hvis man skal til fjells.

Dette minner meg litt om de lokale sparebanker og gjensidige forsikringsselskaper (som altså var selveide og ga overskuddet tilbake til kundene) som ved hjelp av noen smarte grep (var det børsnoterte grunnfondsbevis?) plutselig ble en del av de store finanskonsernene.

Nei, hyttene bør være diskrete, velholdte, nøkterne og miljøvennlige. I det hele tatt bør virksomheten være basert på det enkle friluftslivet med minst mulig inngrep og så lite transportbehov som mulig. (Er det virkelig nødvendig med helikoptertransport av øl og cola til Skogadalsbøen?).

Men så lenge ingen gidder å møte opp på årsmøtene til DNT skjer det vel heller ingenting.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er riktig at det i områdene rundt Jotunheimen er befriende lite folk. Det gjelder for eksempel området nord og vest for Sognefjellsveien, halvøen mellom Årdals- og Lusterfjorden, området sør for Bygdin og i Huldreheimen der det stort sett bare er folk i forbindelse med setring og noen få hytter. Likevel er det for oss som er glade i Jotunheimen trist at det blir så mye folk der. Det finnes fortsatt noen steder i Jotunheimen der det er lite folk også. For eksempel får man nok gå i fred i Simledalen, i Skardalen, i Langedalen og i Morka-Koldedalen, men det er jo dumt at man må oppsøke de rolige stedene og nærmest lete med lys og lykte etter dem.

Fortsatt mogleg å gå i fred på vestsida av Utladalen også, men du har rett i at det er få område som fortsatt er avfolka. Dersom ein ikkje går i september. Artig at du nemner halvøya mellom Lustrafjorden og Årdalsfjorden som i aust er avgrensa av Tindevegen. Her har jo Luster turlag, heldigvis, restaurert steinstova på Fuglesteg heilt aust i området. Ulempa, og den er veldig stor, er (komande) merking opp Berdalen til Turtagrø og Avdalen. Altså blir Jotunheimen bittelitt utvida mot vest. Men det blir nok for dei spesielt interesserte får eg håpe slik at villreinstamma fortsatt får leve i fred.

DNT har opp gjennom åra gjort ein del forbilledlig, men også delvis noko alt anna enn det, men med den heilkommerse profilen dei framstår med er dei på ville vegar. Uttrykket "det enkle friluftsliv" harmonerer ikkje akkurat med meir og meir av det deler av DNT står for. Har veldig stor respekt for det flotte arbeidet mange lokale turlag står for, men det blir etter kvart for ofte overskygga av det som kjem frå sentralt hold i organisasjonen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.