Jump to content
IGNORED

Terrengsko som takler våt stein


ironduke
 Share

Recommended Posts

Sliter med å finne terrengsko/lette sko til fjelltopper som ikke er glatte på våt stein. Hvilke er best? Testa Nike Zoom Terra Kiger 8 nylig, og de var livsfarlige. Som Bambi på isen. 

Link to comment
Share on other sites

Støtter det @Glennl sier om VJ Sport Irock. Jeg har Irock 2, og de er nok det paret av mine sko som gjør det best på våt stein. Litt grovt mønster i sålen, men ikke like glatte som andre sko etter min erfaring.

@ketilring har også et poeng med sålen. Stive fjellsko beregnet for tung oppakning er sjelden veldig gode på glatt stein etter det jeg har erfart – en litt bøyelig og myk såle vil vel gjerne få en litt større kontaktflate mot stein/underlag.

Uansett sko må man nok være påpasselig under slike forhold, da lav, mose, sand osv. kan gi glattere partier. Så skovalg, teknikk og årvåkenhet i skjønn forening.

Jeg jobber i grunn en del i store steinrøyser, og da er det et fast prinsipp at "hopping" og hurtig bevegelse mellom steiner/blokker er en dårlig idé under og etter regnvær på grunn av de nevnte forhold. Det samme gjelder forflytning med hendene i lomma 😂 Da er det selvfølgelig vernesko med spikertramp som gjelder, altså stiv såle (og ankelstøtte) – ikke det beste utgangspunktet med andre ord.

Link to comment
Share on other sites

Har köpt Garmont Dragontile med Michelin sula bättre grepp än alla tid kraftiga skor.

Men ålder är bland det som har störst betydelse samt att hålla mönstret rent,skaka/sparka bort mossa,sand ,grus före ni går ut på berg så blir det stor skillnad.

Ska ha kängor nu Garmont Tower 2.0 även dessa har extremt bra grepp ofta de som är till för snö har mjukare gummi/plast blandning än vanliga vibram med gul logga som är mer avsedda för att klara slitage och är då hårdare.

Arbetsskor i SV har max 5 år som godkänd användningstid och har man nya med stålhätta och ej behöver dessa i jobb mer kan man ta ur detta skydd på skomakare och få bra skor för vandring iaf för hemma bruk.

Jag hjälpte till med utsättning av vägar och hus och gick då mkt på berg och var oftast bra grepp och vattenavstötande även utan GTX dock med spiktrampskydd blir de väl stela att gå långt med på fritiden.(ev fördel på dåligt underhållna spångar men kraftiga kängor klarar de flesta spikar dock ej lätta trailskor då kanske stelkrampskydd ska ses över men även bra att ha om man ej tvättar händerna med tvål före mat ute)

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde ett par inov8 som har rocklite, eller noe annet med rock i navnet. De hadde ikke disse små spisse knastene, men flatere mønster. De hang godt.

Men våt stein er glatt, ingen sko kan gjøre at våt stein ikke er glatt lengre. Det er en treningssak å løpe lett avgårde på glatt underlag uten å skil.

Link to comment
Share on other sites

VJ sport leverer bra sko med myk såle for alle forhold. Ikke uten grunn til at O-løpere sverger til dette finske merket. Irock’n ville jeg ikke brukt i fjellet, litt for tynn i sålen. Ville sett på VJ Maxx eller VJ xtrm.  Sitter som støpt på vått fjell. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy