Gå til innhold
  • Bli medlem

Nils Faarlund


jensleirvaag

Anbefalte innlegg

Annonse
Men hvorfor er akkurat bomull og treski lov, mens gore-tex og glassfiber er djevelens verk? Hvor gammelt må utstyret være for at han godkjenner det? Bomull er vel egentlig et ganske fremmed element i den norske fjellheimen?

Jeg tror mye av det handler om miljøvern. Goretex er jo et oljeprodukt. Jeg deltok på et vinterkurs med han i Hemsedal for noen år siden, og da ville han ikke sitte på "oljeflak". Det var våre sitte/liggunderlag han siktet til. Selv bruker han skinn. Når det gjelder glassfiber er jeg ikke helt sikker, men regner med at argumentasjonsrekken er litt den samme.

Når det gjelder dette "å rote rundt under toppen", så tror jeg et bedre ordvalg ville være "Å VÆRE I FJELLET". Da blir turen et mål i seg selv (autotelisk), mens dette med toppsanking også har et (heterotelisk) mål. En del klarer ikke å være her og nå, fordi det er bare resultatet som teller. Faarlund er opptatt av å sanse/være tilstede. Å være på tur med han er ikke noe kilometersankning, men å bli bevisst naturen. Gå inn i den - ikke bare rase igjennom på vei til et mål. Et liv i lage.

Synes derfor det innlegget ovenfor der Faarlund ble takket for at han får andre til å tenke er bra. Det gjør han virkelig! En behøver jo ikke å være enig i ett og alt for å se at han beriker diskursen innenfor friluftslivet. Hvorfor skal alt være debatt der en har rett og en har feil? Hvor er det blitt av dialogen - der det er mulig å lære litt av hverandre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når det gjelder glassfiber er jeg ikke helt sikker, men regner med at argumentasjonsrekken er litt den samme.

Petrokjemi ski, kaller han det :lol: .

Synes derfor det innlegget ovenfor der Faarlund ble takket for at han får andre til å tenke er bra. Det gjør han virkelig! En behøver jo ikke å være enig i ett og alt for å se at han beriker diskursen innenfor friluftslivet. Hvorfor skal alt være debatt der en har rett og en har feil? Hvor er det blitt av dialogen - der det er mulig å lære litt av hverandre

Godt sagt, Lars.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Helt enig, flott innlegg av Lars.

Jeg synes dog at man kan klare å være i ett med fjellet selv om man har moderne utstyr. Argumentasjonen mot f.eks Gore-Tex blir mer naturvern/global oppvarming-relevant.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje du kan anbefale et personlig transportmiddel som er laget av bomull, og som drives av bomull?

Poenget er å velge det alternativet som påvirker minst, ut fra egenvalgte kriterier.

Hvis man ikke er plaget av at jordsmonn ødelegges av et generøst kjemikalieforbruk (insektmidler og gjødning), at mennesker i en sårbar situasjon utnyttes som arbeidskraft i bomullsproduksjonen i noen land, og at USA subsidierer sin industrielle bomullsproduksjon på bekostning av arbeidsplasser i den tredje verden, blir bomull et bedre valg enn tøy som er laget i kjemifabrikken av nylon og PTFE. PTFE, også kjent under varemerket Teflon, og i en perforert variant også varemerket som Gore-tex, lages forøvrig av metanol, som i industrien lages av naturgass, ikke olje.

Hvis man skal gjennomanalysere alt som skjer rundt seg er det ikke mange aspekter ved levesettet og samfunnet vårt som går gjennom lupen.

Forøvrig synes jeg at -st. og Lars har sagt mye fint i tråden, spesielt det om å skape debatt, og å provosere mennesker til å stoppe og tenke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje du kan anbefale et personlig transportmiddel som er laget av bomull, og som drives av bomull?

Hehe.. tenkte det samme tidligere men gadd ikke poste noe innlegg. Er man like konsekvent på alle områder? Blir litt dumt hvis en skal ligge frampå å framheve et syn på et område hvis man gjør noe helt annet på andre områder... uten at jeg sier at det er tilfellet her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjører han bil eller sitter på med noen i bil så rakner jo noe av prinsippene hans.

Tror det er viktig å skille mellom å ha en mal, og at folk gjør det de føler de kan.

Faarlund er en kjemperessurs, og gjør MYE.

Andre har andre forutsetninger, men alle kan gjør noe!

I et slikt perspektiv kan Petter Stordahlen leve enklere (selv om hans forbruk er skyhøyt over gjennomsnittet). Poenget er at man ser det ut fra hver enkelt person. Dermed kan Alek gjøre noe, og Faarlund noe annet. Poenget er at begge prøver... :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.