Gå til innhold
  • Bli medlem

Program for "offline blogg"/dagbok med bilder


Lars K.

Anbefalte innlegg

Hei!

Kjempeflott forum dette!

Lurer på om noen her vet om et program til pc hvor man kan føre en slags tur dagbok, og legge bilder til. Tenker da på noe som likner en blogg, bare ikke til nettdistribusjon?

Finnes noe slikt?

mvh.

Lars K.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Det finnes jo mange programm du kan bruke for det, hvorfor ikke bare bruke powerpoint, word eller lignende? Word er jo ment for å skrive i + at det er ingen stor kunst å legge til bilder heller.

Jeg vil definetivt andbefale eller lignende, som for eksempel open office ( http://www.openoffice.org ). Har selv brukt de de siste fire årene med langt mindre irritasjon en microsoft sine programmer. I tillegg sparer du mange tusenlapper.

Ellers så må det vel gå ann å brukke disse bloggene offline også. Selv bruker jeg ikke blogg, men mitt webhotel one ( http://www.one.com ) lever også en blog service som jeg kan laste ned offline så vidt jeg vet.

lykke til

Lenke til kommentar
Del på andre sider

[

Jeg vil definetivt andbefale eller lignende, som for eksempel open office ( http://www.openoffice.org ). Har selv brukt de de siste fire årene med langt mindre irritasjon en microsoft sine programmer.

lykke til

Støtter dette selv, tenkte bare å nevne et vanlig programm som kanskje allerede var innstallert hos han. For all del ALDRI kjøp Microsoft sine produkter :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker for inspill!

Joda, kan selvfølgelig bruke word el. lurte bare på om det fantes et program litt mer tilpasset min bruk. Hadde f.eks. vært flott med en "kalenderoversikt", hvor man kunne gå tilbake å se på tidligere turer osv.

Får nøye meg med word foreløpig :D:D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kunne jo prøve et program som egentlig er ment til treningsdagbøker.

Her to forslag som begge er gratis, baserer seg i hovedsak på bruk av GPS (men er ikke nødvendig) og har mulighet (tror jeg) til å legge ved bilder:

http://www.comparetracks.com/

http://www.zonefivesoftware.com/SportTracks/

Dette gir det jo også den ønska kalenderen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker for inspill!

Joda, kan selvfølgelig bruke word el. lurte bare på om det fantes et program litt mer tilpasset min bruk. Hadde f.eks. vært flott med en "kalenderoversikt", hvor man kunne gå tilbake å se på tidligere turer osv.

Får nøye meg med word foreløpig :twisted:8)

Enkelt å bruke word eller Excel til å lage slike oversikter selv. Lagre ALLE sidene du lager i html-format og opprett linker mellom dem. Det gjør du ved "hyperkoblinger". Med denne måten vil det fungere på samme måte som en webside, bare at den kun ligger på din harddisk. Jeg har selv brukt word til å holde oversikten over private fotoalbum på pc'en, album som er bygget i et annet format. Enkelt og greit, en ny kobling lages på 15 sekund.

Dokumentene for dagene kan du godt tenke gjennom hvordan de skal se ut, så kan du lage "dag_mal.html" som du bruker som utgangspunkt for hver enkelt dag.

Blir da slik:

Opprett dokument "index.html", dette blir framsiden/startsiden din.

Dag 1: åpne worddoc, skriv blogg, lagre som f.eks "dag1.html". Åpne "index.html", lag hyperkobling til "dag1.html".

Dag 2: likedan bare at du kaller dokumentet "dag2.html".

osv

Du vil kanskje se at det vil være praktisk å lage linker på hver enkelt bloggside i tillegg, f.eks å kunne gå fra dag til dag eller tilbake til "index.html" uten å bruke eller tilbake-knappen i navigasjonsmenyen.

Prøv deg fram, men husk at dersom du endrer mappestrukturen rundt disse dokumentene, fungerer ikke hyperkoblingene lenger. Du kan godt ha alle filene i samme mappe, eller opprette egne undermapper alt ettersom. Det gjør du som du vil med.

Så kan du bruke alle funksjonene som ligger i word/Excel, lage tabeller, formatere tekst, sette inn bilder osv osv for å lage det utseende du selv vil.

Har du tenkt å lage MANGE sider, er det en fordel at du tenker gjennom hvordan det vil se ut i framtiden og lage strukturen fra starten av.

Som en mulighet....

OG hvis du vil legge dette ut på nett senere, er det bare å få seg et lite webhotell og laste ned FileZilla.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.