Gå til innhold
  • Bli medlem

Pakking er et ork og reduserer turgleden


northern_fov

Anbefalte innlegg

Jeg er ikke den som drar på de lengste eller mest utstyrskrevende turene.

Jeg har alitid stående en dagstursekk som kun mangler mat og drikke. Innholdet justeres litt med årstiden, men er altså alltid klar. 

Jeg har også en litt større sekk for overnattingstur, og det som skiller den fra dagstursekken er egentlig leirplassutstyret og litt mer mat og drikke: Telt, sovesystem, kokesystem. Jeg pakker ikke mye klær. Med ull under og nok lag til all slags vær, så trenger man ikke ekstra skift.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg er motsatt. Får sykt mye energi av å pakke TIL tur. sekken er gjerne ferdig pakket 3 dager før avreise. Verre når jeg kommer hjem. Hater å pakke ut. Blir bare deppa over at turen er over og hverdagen venter. Telt og pose henges til tørk men så kan sekken stå med utstyr en stund før jeg får "ånda" og pakker ut resten. Men tror det kan være viktig med system og oppbevare turutstyr en plass og ikke i hele huset.Og innfinne seg met at om man vil ha komfort kan man legge seg i senga hjemme. Det er det beste og tryggeste. Vil man nyte livet tar man det nødvendigste for å leve og stikker til skogs. Finner en sweetspot, etablerer leir og nyter det! God tur, ikke tenk på det før du kommer hjem! ;)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er selv veldig uorganisert så det blir mye graving og banning når sekken skal pakkes til overnattingstur, og enda mer når alt ikke får plass så det må begynnes på nytt (som oftest et problem når jeg skal ha med «alt» til meg og flere unger i én sekk 😄). Dagstursekken er delvis pakka og klar hele tiden, men på overnatting har jeg så mange rare planer at det ikke lar seg gjøre å ha sekken klar. Kanskje man får melde seg på et sånt «få orden på kjelleren» tv-program? 😂

Endret av Fiskepadde
  • Hehe 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AASEDAASE skrev (8 timer siden):

Verre når jeg kommer hjem. Hater å pakke ut. Blir bare deppa over at turen er over og hverdagen venter. Telt og pose henges til tørk men så kan sekken stå med utstyr en stund før jeg får "ånda" og pakker ut resten.;)

Det der kjenner jeg meg igjen i. Å pakke ut etter tur er ikke lystbetont for meg i alle fall. Men nødvendig. Etter ett par ganger å ha opplevd å dra fuktige, mugne klær ut av sekken uken etter turen, tok jeg meg sammen. Jeg adopterte mantraet til den Britiske hæren for hvordan avslutte en uke i felt: "Your gun, your gear and then you selve."  Så jeg sluttet med at en dusj ble min første aktivitet etter en tur.  Nå pakkes det automatisk ut når jeg kommer hjem.

Endret av Robinson
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes det hjelper bra med pakkeliste. PLeier bruke lighterpack. Lager jeg liste noen dager i forkant som jeg printer ut.
Når jeg skal pakke så plukker jeg frem ting etter liste. Når ting er lagt i sekken krysser jeg de av.

Pakke ut er jo egentlig mer jobb siden ting skal vaskes, tørkes etc. Men jeg har vent meg til å ta det med en gang jeg kommer hjem. Ut med alt, klær til vask i dunk, sovepose henges til lufting, vasker opp kjøkkenting. Synes det fungere mye bedre å gjøre det med en gang enn å sette seg ned og skal ta det senere. Da ble sekken tidliger gjerne stående til dagen etterpå.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

ost skrev (På 4.4.2022 den 13.11):

Eneste mulige årsaken jeg kan tenkte meg må være at hun var veldig glad for å få ham ut av huset.

Men hun pakket visst ut når han kom hjem igjen også. Og ordnet sikkert både middag og klesvask. Muligens det som kalles kjærlighet?

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker sekkepakking som sovemedisin. Når jeg skal sove prøver jeg å visualisere pakking av sekk. Velge telt/tarp, sovepose, brenner, og resten av utstyret, og pakke i sekken. Da får man planlagt hva man skal ha med. Men sovner alltid før jeg blir ferdig da... 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

borgern skrev (På 31.3.2022 den 9.55):

Synes det hjelper bra med pakkeliste. PLeier bruke lighterpack. Lager jeg liste noen dager i forkant som jeg printer ut.
Når jeg skal pakke så plukker jeg frem ting etter liste. Når ting er lagt i sekken krysser jeg de av

 

Hvordan bruker du lighterpack, lager vel ikke helt ny liste for hver tur med mindre du er veldig spesielt interessert. Gjenbruker litt lister etter type tur sommer/vinter e.l.? Brukt den en gang til en lenger tur, logga på nå men får litt mark av at den fortsatt heter beta 3 år senere.. 😛 https://www.lighterpack.com/

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pakking er jo en del av morroa med tur. Finne fram utstyr, sortere, prøvepakke, ikke få plass til alt, sekken blir for tung, ta alt ut igjen, ta bort alt som er "kjekt å ha", fjerne unødvendig "embalasje/innpakking på utstyr, for så å repetere dette noen ganger til alt er perfekt. Blir ekstra glad om jeg prøvepakket først i sekken på 85l, for så og ende opp med 45l-sekken på turen :D 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.