Gå til innhold
  • Bli medlem

La oss dele våres Beredskap/Turkasse


Gjest

Anbefalte innlegg

Jeg har Jodix liggende, for de som evt er rundt meg. Ikke for meg, det vil ikke ha noe betydning selvom jeg ikke er 40 enda. Kroppen min tar opp såpass lite jod at etter frokost er allerede lagret fullt.  Så får man jo håpe at man får i seg en god frokost før man må evakuere🤦🏻‍♂️ Uansett vil nok ikke den radioaktive jod’n være min største fare. 
For barn, gravide og ammende derimot kan jodix være viktig. Dette for at barnet ikke skal utvikle kreft. 
«ulempen» med jodix er vel holdbarheten. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Skævkjøtern skrev (6 minutter siden):

«ulempen» med jodix er vel holdbarheten. 

Nå er det slik at Jodix har en oppgitt/påstemplet holdbarhet på 4 år, men tablettene holder seg lenge over oppgitt dato (gitt at de er oppbevart riktig, selvfølgelig). Dette ble jo plutselig tema nå ettersom Jodixen som er til salgs i Norge i dag har en påstemplet dato 09-2022 ut fra det jeg kjenner til, og at det ikke kommer nye parti til landet før senere i år.

Legemiddelverket har en sak om nettopp Jodix hvor følgende er nevnt:

Sitat

Jodix tabletter har en påstemplet holdbarhet på 4 år. Jodtabletter er imidlertid svært stabile noe som betyr at de beholder kvaliteten etter utløpsdato. Det er derfor ikke nødvendig å bytte ut tabletter som har gått ut på dato.

Dette gjelder flere legemidler – den påstemplede datoen er den datoen som produsenten garanterer for, altså er den knyttet mer opp mot juss enn at virkningen av legemiddelet nødvendigvis er redusert. Samtidig finnes det også legemidler som ikke bør benyttes etter utløpsdatoen, så det blir jo sånn sett på egen risiko om man velger å gjøre det uten konkrete råd. Tidsskrift for Den norske legeforening har en sak om dette.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva endetidslister gjerne mangler er krydder. Med litt salt og pepper kan maten bli ganske mye bedre på smak.

La linser ligge i bløt over natten, kok dem opp, bland inn tunfisk og en dråpe olivenolje. Strø over en klype salt og karri - finfin middag.

Bonusoppskrift: alle Realturmat poser + en klype chillipepper = 100% bedre smak.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Av alt som er nevnt i denne tråden, så er jo kaffe viktigst, og den er kun nevnt en eneste gang, og da nokså skjult innimellom masse ferniss og støy. Jeg har fett nok på kroppen til å klare meg i ukesvis, for ikke å si månedsvis, vann finner jeg over alt i naturen, mose til erstatning for dasspapir, men kaffe? Hvor finner jeg kaffe? Jeg har i hvert fall ingen kjente kaffereservoarer inni eller utenpå kroppen, og det er altså selv om jeg drikker ganske så mye kaffe hver eneste dag. Her har evolusjonen et godt stykke å gå før den er i nærheten av å være komplett. Ja, tenk deg når du sitter der midt i atomkatastrofen, eller invasjonskatastrofen eller stengte grenser til systembolaget og billig fleskeribbe på grunn av pandemi, katastrofe fra alle kanter og sider, og så midt i all denne katastrofen åpenbarer en ny og like stor, kanskje til og med større katastrofe seg: kaffe! Vi har jo ikke kaffe! Ha i det minste en snyltekopp i beredskapstaska, så kan du sjanse på snille naboer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da kan jeg i hvertfall gå klar her med kaffen klar i beredskapskassen😃 Kunne ikke klart meg uten, heller mangel på dopapir🤣

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Franke skrev (24 minutter siden):

Da kan jeg i hvertfall gå klar her med kaffen klar i beredskapskassen😃 Kunne ikke klart meg uten, heller mangel på dopapir🤣

Ja, blir ikke rare kaffen av å koke dasspapir. Og så bør man egentlig ha en liten skvett godt drikke for å kunne feire alle oppturer under krisen.

I krise er humor og trivsel veldig viktig. Kanskje du bør ha et spill, kort, yatzy, dart...eller lignende i den kassa di også. Eller quiz-boka til LM kanskje?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stort sett kokt hurtigris.

Hvetekorn med større tørkegrad enn det som blir solgt i Norge, kan males og lages vassgraut av.

Du kan lage chuno av poteter. Eller kjøpe profesjonelt laget chuno på innvandrerbutikk.

Du kan lage kapteinskjeks av bare mel og vann. Hardtack kalles det på engelsk. De kan også kjøpes. En variant uten salt er "Sailor Boy Pilot Bread". Enkelte asiatiske varianter kommer også på hermetikkboks. 

Sånne kapteinskjeks må tilberedes. Minimum ved å dyppe dem i kaffe eller te.

Skulle gitt mye for hermetikkbokser med hermetisk pemmikan, uten bær eller grønnsaker i. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Å være forberedt, og være en «prepper» mener jeg er vilt forskjellig😁 Jeg er laaangt unna noe slikt styr som det der🤣 Men, de er jo forberedt de også da😀

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 hours ago, Terka said:

"Viktigst av alt er å holde det hemmelig." 

Er nok flere gode poeng med det. Ett av dem er at hvis nabolaget vet at du har lager, så er det plutselig nabaolagets lager om ting skulle skje. Lurt å samarbeide med naboen, men f.eks 10 kg ris forsvinner fort om 100 munner skal mettes.

 

Brasil? Ja, ja, skal vi se... Jamaica har bedre kaffe OG rom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.