Jump to content
IGNORED

Robens Lodge Pro - Telt


tshansen
 Share

Recommended Posts

Hei. Har et Robens telt selv, kjøpt i hu og hast for 3 år siden grunnet god rabatt. Dessverre synes jeg ikke kvaliteten er god. Robens har fått noen "riper i lakken" for produksjonsfeil på enkelte modeller. Det dreier seg om ytterduk som nærmest er umulig å få vekk fra innerduken under vindfulle forhold. For det andre feilkonstruksjon slik at duken blir for stram på kritiske punker og dermed utløser søm problematikk på de punktene. Det skjedde på mitt. Altså teltet fungerer, men stoler ikke på det lengre, og vil derfor heller ikke ta det med på vinterfjellet. Så jeg kommer til å gi bort mitt til en plass der noen som trenger telt kan låne det gratis.

Link to comment
Share on other sites

To andre aspekter som er verdt å ta i betrakting. For det første, finner man ikke gode reviews/brukererfaringer for eksempel på Youtube, er ikke det noe godt tegn. For det andre er det også et miljøperspektiv inn i bildet. En ting er at teltet eventuelt blir liggende i boden, noe helt annet er om teltet ikke holder mål og ikke kan brukes etter kortere tid enn telt fra andre teltprodusenter. En side ved Robens telt som ikke har kommet frem her er materialet de bruker på ytterteltet. Det kan vel ses på som en smakssak, men fordelene ved bruk av kvalitets ripstop nylon versus polyester er vel nå bekreftet.

Link to comment
Share on other sites

Det er en viss forskjell på reviews som handler om for eksempel praktisk bruk som størrelse på fortelt, liggelengde og høyde. Da er det ikke vanskelig å finne sitt telt uavhengig av "slakt". Noe annet er regelrett produksjons- og design feil. På forumet til cyclinguk så skrives det om stangbrudd på modellene Voyager 3 og Hoolie 3. Det antydes at dette har med konstruksjon å gjøre, ikke nødvendigvis kvaliteten på stangmaterialet. Rett og slett fordi stengene ikke er pre-bendt, og derfor, i kombinasjon med for stramt oppsett (for mye bøy), så ser det ut som at dette fører til stangbrudd. Det igjen vil ofte føre til skade på ytterteltet. Man overlever sikkert det på sommeren, men til fjells på vinteren, da kan det bli farlig (Mest sannsynlig med telt med stangkanaler) 

Robens.jpg

Edited by Nikke
Link to comment
Share on other sites

Olav Nilsen skrev (1 time siden):

Vel, skal man stole på det som sies i en enkelt post på internet, så sier han i all rettferdighet at problemet nok gjelder majoriteten av kvalitetstelt. Og han sier at en løsning på problemet er å gå for et telt med kryssende stenger - feks Lodge 2 eller 3. Som er akkurat det trådstarter vurderer.

Har du erfaring med Robens?

Utfordringen, som allerede er diskutert her, er mangelen på informasjon og reviews. Etter min mening er det, i kombinasjon med det som er av info, samt egen erfaring med akkurat dette problemet med eget Robens telt, all grunn til å være skeptisk. 

Link to comment
Share on other sites

Olav Nilsen skrev (13 timer siden):

Ja, som nevnt over så har jeg gode erfaringer med Robens. Men nei, det er ikke Hilleberg. Alt til sitt bruk

Synes da generelt det er greit med info og reviews om Robens på nett. Og generelt leser jeg det som om Robens er et greit alternativ i midtsjiktet. Så er det sikkert ikke alle modeller som det er like mye info på. Poenget mitt var uansett at det sitatet du kom med rett og slett ikke underbygget påstandene dine.

Dette stemmer jo ikke. For gjør man søk på Youtube, eller vanlig nettsøk, så er det sparsomt med nettopp reviews og brukererfaringer, i sterk kontrast til mange andre produsenter. Også i "midjsiktet. Det man ser ganske tydelig på Youtube er at Robens egen kanal er overrepresentert, ikke reviews og brukererfaringer.

På bakgrunn av det må jeg moderere meg selv å forsøke å være enda mer presis. Egne negative erfaringer med konstruksjonen på en modell, som også sammenfaller med faktiske eksempler på konstruksjonsfeil på samme modell hos andre brukere/reviews, samt andre modeller, er i utgangspunktet dårlige tegn. Så nei, det er ikke empiri, men basert på dette, så bør man tenke seg om to ganger, før man går til innkjøp. Det var også min intensjon, beklager at jeg la det frem som storslagent bevismateriale.

Ca 7.38 ser man hva en alvorlig konstruksjonsfeil kan føre til. Dette er samme modell som jeg kjøpte på salg, i håp om at teltet skulle være min nye "Exped killer".

 

Ikke så alvorlig kanskje, men likevel noe man helst vil unngå, er at ytter- og inner skal ha for mye kontakt. "Buckcreek" modellen ser ut til å ha dette problemet. Igjen så handler dette om konstruksjonen.

Hidden Content

"Alt til sitt bruk" er det ikke vanskelig å være enig i. Bruker selv telt  både i midtsjiktet og under. Forskjellen er at det i utgangspunktet er telt som er konstruert riktig. Slik det er med Robens modellen du bruker. Men, det er forskjell på et funksjonabelt telt midtsjiktet uten konstruksjonsfeil, og modeller som viser tegn til konstruksjonsfeil, og dermed er potensielt farlige i noen situasjoner.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy