Jump to content
IGNORED

Kamera til tur


Newbee
 Share

Recommended Posts

Hei

Ønsker ett kamera til tur og hverdagsøyeblikk. Hovedfokus vil være å ta gode skarpe naturbilder, men også solnedgang og tildels familiebilder i hverdagen. Så det bør være bra fokus og skarpt i dårligere lyssettinger. 

Ønsker at det skal være enkelt i bruk og kompakt å pakke med seg. Det er en jungel der ute, og klarer ikke bestemme meg for rent kompaktkamera eller kompakt systemkamera. Ønsker fortrinnsvis å kjøpe nytt. Budsjett 6-7000kr max

Modeller eg har sett ut sålangt er følgende :

sony rx100 III

canon g7x mark II

canon eos m200

Panasonic Lumix DMC-GX80 

 

Noe forskjellige kamera og kvaliteter. Noen som erfaring eller andre synspunkt å dele? Eg er amatørfotograf

Link to comment
Share on other sites

Kristian J. Vabø skrev (51 minutter siden):

Kan hvertfall si at Canon M200 garantert leverer kvalitet. Jeg har M100 selv, og er meget fornøyd, faktisk ikke store forskjellen på de to. Jeg har kjøpt et EF-M 22mm f2 som står på kameraet mye tiden, og den er sylskarp, og gir fine uttrykk og dybde i bildene. Med denne på, så blir ikke kameraet så stort heller. Men fastoptikk er jo kanskje ikke for alle, men duger til det meste og kan hjelpe mange til å bli bedre fotografer. Optikken som følger med, 15-45mm, er meget lett og leverer også god kvalitet på bildene. ISO-egenskapene i mørke settinger er jeg faktisk overasket over på dette lille kameraet!

Mange er fan av Sony RX-serien som turkamera og av det jeg har sett, så leverer det også kvalitet, og de andre kameraene på listen her duger nok også. Så man må vel bare gå gjennom alle og finne ut hvilke specs og funksjoner man har bruk for.

Jeg pleier å se mye tester og sammenligninger på youtube når jeg skal handle fotoutstyr, men gjelder jo å se mange, så man får forskjellige meninger og synspunkter, og kanskje litt tips og triks til funksjoner og hvordan ting fungerer i bruk. Har akkurat skrudd av youtube nå etter å ha sett en rekke videoer og tester av et fastobjektiv jeg har hatt lyst på lenge, så nå ble det nettopp bestilt:D

Det er en av dem som har trigget meg mest. Så det er absolutt en av favorittene. Godt tips med tanke på objektivet 22mm. 

Link to comment
Share on other sites

Kristian J. Vabø skrev (14 timer siden):

Det er hvertfall et objektiv som tar liten plass, selv om det veier litt mer enn originaloptikken(15-45mm) som følger med. Men med 22mm passer kameraet lettere i en jakkelomme, eller i hoftebelte-lomma på sekken(Hvertfall på min Fjällräven Abisko Friluft 45l).

Mye bildekvalitet i liten pakke, kan ikke ha mindre sensor enn dette(1,6 crop)... ;)
Dette sier jeg selvsagt siden jeg driver på med foto mer enn den gjennomsnittelige hobbyfotografen, samt at man er litt kresen i tillegg, så da blir det fort slik :P 

Canon M100 m/Canon EF-M 22mm f2 STM, og et AA-batteri for størrelsesammenligning. Denne komboen veier 405gr. Tung vil noen si, men jeg vil påstå det er verdt det når det kommer til hva dette lille kameraet kan levere! 
281563815_KJV_8458copy.jpg.b9f2e363b41bc10d7893b481f5fe517e.jpg

Eg ser at Elkjøp har denne inne, så eg skal få sjekket den ut til uken. 

405gr er overkommelig. På overnattingsturer er det Kajka 85ltr sekken som er med og da har eg som regel god plass. 

Takk igjen :-)

Link to comment
Share on other sites

Mange gode synspunkt som er kommet her. Takk til alle. Eg har veldig mange bruksområder til kamera da jeg har litt for mange hobbier etterhvert. Eg er veldig aktiv ute på tur, overnattinger i telt, hengekøye, og nylig fridykking. 🤣 eg har greit mobilkamera og gopro 5

Vet det ikke finnes ett kamera som dekker alle områder, men har konkludert at eg savner mer dybde i bildene, bedre i dårlig lysforhold, mulighet for raw. 

Gikl for ett sony rx100 iii

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy