Jump to content
IGNORED

Finse Geiterygghytta Raggsteindalen


thomas christensen
 Share

Recommended Posts

Hei, er det noen har tips ang. tur med telt i området Finse - Geiterygghytta - Raggsteindalen?

Tenker på om det er lett å finne en ok teltplass, om det er mye ur i området, hvordan er det å gå i omr. utenom stier evt. Ser også at det ligger en del snø (breer?) enkelte plasser. Jeg hadde lyst til å ligge på platå hvor det gjerne er friskt vær og ligger snø, feks rundt Klemsbuhytta, er det ok å ligge i omr. der selv om det blir 15 m/s? Jeg drar om et par uker.

Jeg har Fjellheimen-teltet fra Helsport, det burde jo tåle en del vind. Tenkte også å ta med lange snøplugger, noen som har preferanse på det ved bruk på disse breene?

Takk for hjelp!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hei - jeg gikk Finse-Raggsteindalen-Geitrygghytta-Finse forrige helg.

Er det lett å finne teltplass? Ja, enkelte steder. Første fem km fra Finse retning Kyrkjedøra/Raggsteindalen, og siste fem km før du er nede ved veien i Raggsteindalen, er det en del å velge mellom. Milen i midten er stort sett ur, du finner en del plasser nær Simlenutene men du er da på 1500m med alt det fører med seg av temperatur og vind. Og helt nede mot Raggsteindalen er det en del hytter, og mye kratt som ikke egner seg så godt for telt. Jeg endte med å telte rett ved elven, på rullesteinene. Var rimelig sikker på at det ikke kom nedbør den kvelden...

Etappen mellom Raggsteindalen og Geitrygghytta er litt lavere, der kan jeg ikke huske noe parti hvor det var langt mellom egnede teltplasser (dvs passe utsikt om en ønsker det, tilgang til litt ly for vind, og til vann).

Fra Geitrygghytta mot Finse igjen er det fine teltplasser langs Geitryggvannet og frem mot Omnsvannet, og på én liten høyde til, før det begynner å bli mye ur. Jeg campet på amfiet ved Omnsvannet på denne etappen. Høyere opp er du mer eksponert for vind. Rundt Klemsbu er det månelandskap, med hardpakket grus/gneis og lite vegetasjon. Teltet ditt holder sikkert 15m/s, men jeg er usikker på om pluggfestet gjør. Du kan evt. kompensere med steiner. Og du finner vann i området, om du er villig til å gå litt. Så det går sikkert an. Om det er behagelig er nok mest en smakssak.

Jeg ville nok ikke kalt snøfonnene for breer, selv om de kanskje ligger hele året. Jeg vil ikke si de egner seg spesielt godt for telting, siden de stort sett ligger i nordhellinger.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy