Gå til innhold
  • Bli medlem

Gondol opp Lomseggen


stikamp

Anbefalte innlegg

Annonse
  • Svar 80
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Ikke overraskende at det er en representant av den svært overvurderte Vole-familien som vil ruinere dette området. Herregud så dumme bøndene er som ikke skjønner at deres urørte natur og stillheten er fremtidens desidert største attraksjon. Vole og Sulheim har aldri brydd seg om annet enn penger. Fuck'em.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg blir alltid like imponert over Lomseggen når den dukker opp på veien mot Lom, jeg har flere ganger tenkt at det er bra det ikke går noen gondol opp der. Så dette er jo ikke overraskende. Planen er heldigvis ikke like dramatisk som siksenteret i Bøverdalen var, men alikevel er det ikke bra. Har lyst til en gang å bestige Storivilen fra Lom, men det blir for kjipt med en gondol over hodet :cry:

Får håpe fylkesmannen stopper denne planen slik som han gjorde med Bøverdalen skisenter.

Lurer på hvordan ting vil bli når vi går over til regioner. Det prat på at det da kanskje ikke blir noen som kan overstyre kommunale vedtak slik som fylkesmannen i visse tilfeller kan i dag. Og hvis kommunene skal få lov til å gjøre alt de vil, så blir det jo helt Texas.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sikkert ingen som blir overrasket hvis jeg sier at jeg ikke er helt imot dette prosjektet :cry:

Kan trekke en parallell til gondolbanen (Fjellheisen) i Narvik. Fint å ta denne til topps for å nyte utsikten over fjell og hav. Sitte på terrassen ved caféen med en halvliter i påskesol... Deilig.

Tipper Tom og Espen ikke hadde brydd seg nevneverdig om dette handlet om en topp på Sunnmøre...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg syns Lom er et trivelig sted.

Setter alltid pris på burger`n der på vei hjem etter noen dager i fjellet. Setter også pris på å finne et hotellrom etter mange våte eller stormfulle teltdager inni "heimen". Gjerne en øl på "fjoset" eller en Bøverdalsbiff hos Nordahl. Kanskje har jeg glemt fellene. Huffda, men ikke no mere. "Fjell og Fritid" har jo!

CL finalen mellom Milan og Liverpool rakk jeg også, takket være noe var åpent i Lom. Oppsann, glemte bakeriet;)

Slik ønsker jeg det skal fortsette å være.

Må de da, for ikke å bli ei fraflyttet spøkelsesbygd, tomt for det meste ovenfornevnte++, utvikle bygda ytterligere, javel!

Sorry hvis det er gondol som må til, men hurra hvis den er delaktig til et fortsatt trivelig Lom.

La oss ikke få oppleve Lom som vi ser Nyksund i Vesterålen. Ei perle, men akk så falleferdig :cry:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja. Er ikke overbegeistret, men noe må gjøres her. Vet ikke helt om en slik bane vil trekke så mye mer folk hit, uansett tror jeg ikke det vil hjelpe så mye på det at vi unge flytter vekk...

Noen unge er det tydeligvis igjen der inni dalen. For hver gang jeg spiser på kroa der er det masse vakre unge jenter med søte bondestakker som serverer. Norge på sitt beste, spør du meg. Dessuten har jo Lom et smykke i deg da, Mari. Du har til og med et koselig navn :D

Ellers er Lom et meget pent bygdesenter der man har en helhetlig og fin arkitektur i sentrum. Såvidt jeg vet har vel Lom også vunnet priser for dette. Fjellmuseet, som kunne vært en attraksjon, er skammelig dårlig. Så har dere jo Arne Brimi da. Han burde jo hatt en stjernerestaurant i sentrum.

Noe av Loms hovedproblem er at det er for langt til de store befolkningssentraene. Både fra Oslo, Bergen og Trondheim er det et godt stykke å kjøre. Det er heller ingen flyplass i nærheten. I turistsesongen ligger imidlertid Lom fint til, som et naturlig stoppested og mellomstasjon for turister på vei fra øst- til vestlandet.

Men gondol som ødelegger Lomseggen er ikke aktuelt, uansvarlige bønder!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

La oss ikke få oppleve Lom som vi ser Nyksund i Vesterålen. Ei perle, men akk så falleferdig :)
Jeg har vært i Nyksund og syntes det var det styggeste jeg overhodet har sett i Norge. En masse ildsjeler med tilsynelatende null peiling på bygningsteknikk drev og restaurerte noen falleferdige bygninger og serverte te, øl og sjokoladekake til skrullete turister som skulle på havrafting eller andre liksomkule aktiviteter. Det er eneste gangen jeg har ment at et sted i Norge burde vært jevnet med jorden og at området burde vært ført tilbake til naturen. Lofoten og deler av Vesterålen mener jeg er kanskje Norges mest attraktive turistområde, men at de i Nyksund hadde bommet grovt.

Å sammenligne Lom med Nyksund blir vel litt feil. Sånn blir det aldri i Lom med gunstig veimessig plassering, og i forhold til Jotunheimen og mange flotte bygg og stavkirken.

Er det noen som tror at gondolbanen er økonomisk gjennomførbar uten at det også anlegges et skianlegg :D Er det mulig å frakte turister opp dit bare for å se på utsikten når utsikten oppe på Sognefjellet er enda bedre ;) Jeg tror gondolbanen er et luftslott.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje Lomseggje blir et eldorado for frikjøring på ski og brett hele vinteren gjennom..? Et verstingsted, der "alle" de gode er oppe og trener... Hvis gondolen går hele året vil det jo være gode muligheter for dette, og det trengs ikke noen "vanlige" traséer. Go Lom!!! :)

Hehe, jepp og etter noen av de, så feier man ned "Mørkhola" :D

Tror ikke Mørkholla er det beste stedet med noen halvlitere i blodet, da blir det gjerne nok utfordring å komme seg ned de preparerte løypene uten å gå på trynet ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tom skrev:

Noen unge er det tydeligvis igjen der inni dalen. For hver gang jeg spiser på kroa der er det masse vakre unge jenter med søte bondestakker som serverer. Norge på sitt beste, spør du meg.

Er du sikker på at de ikke er fra Litauen eller Sverige da? Siste sommers tur ut Aurlandsdalen avslørte at betjeningen på de forskjellige stedene stort sett var fra disse landene.

Synes ikke norske ungdommer at det er attraktivt å jobbe i turistbransjen, eller er de kanskje utkonkurrert prismessig av utlendingene?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje Lomseggje blir et eldorado for frikjøring på ski og brett hele vinteren gjennom..? Et verstingsted, der "alle" de gode er oppe og trener... Hvis gondolen går hele året vil det jo være gode muligheter for dette, og det trengs ikke noen "vanlige" traséer. Go Lom!!! :)

Eller enda verre: Der alle wannabees "trener". Trenger ikke trendy/harry afterskisteder på Lom. Det er nok av slike steder i Norge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har vært i Nyksund og syntes det var det styggeste jeg overhodet har sett i Norge. . Lofoten og deler av Vesterålen mener jeg er kanskje Norges mest attraktive turistområde, men at de i Nyksund hadde bommet grovt.

Å sammenligne Lom med Nyksund blir vel litt feil. tror gondolbanen er et luftslott.

Erling, nå er du uenig bare for å være uenig :)

Fiskeværet i Nyksund var engang i tiden ved siden av Henningsvær Norges "oljeinstallasjoner". Henningsvær har klart seg godt, Nyksund forlatt og forfalt.

At noen tyskere etc forsøker å restaurere, ser vi jo resultatet av. Poenget mitt var Perlen Nyksund som den

var. Jeg sa jo at det var falleferdig nå!

Ungdommen forsvinner fra Lom, snømangel resulterer i mindre hotellbelegg sommerstid i området, osv osv...

Man kan ikke, selv i Lom, leve kun på luft og kjærlighet!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eller enda verre: Der alle wannabees "trener". Trenger ikke trendy/harry afterskisteder på Lom. Det er nok av slike steder i Norge.

Ja, la oss få et "mini Mèribel" i Lom.

Strenge regler for arkitektur som i Mèribel, store matopplevelser, ville opplevingsmuligheter osv osv.

Ser det skal settes opp 12m høye klatretårn i sentrum neste år. Sett opp 60m høye med en gang.

Torgeir, du kan jo ta PL-rollen for "Lom 2015".

Espen og Tom passer utmerket bak baren. Så rappkjeftet som de er, vil de nok underholde wannabees`n grenseløst godt.

Kan bli en fantastisk helårsdestinasjon dette :)

eeh, Tom (el var det Per) bak baren, var kanskje ikke så lurt da;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Jeg synes vi skal beholde Lom som det sjarmerende, koselige og nasjonalromantiske stedet det er jeg. Blir trist av at folk ikke kan legge bort entreprenørånden selv når de er i eller i nærheten av fjellet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Hm, etter å ha tenkt meg nøye, nøye om - jeg er for.

Alpinplanene i Bøverdalen er jeg i mot. Hvorfor? Jeg har ikke tro på at et slikt prosjekt kan gjennomføres, selv om det nå er "forminsket" til å omfatte bare en side av dalen. Jeg ser for meg at dette bygges, blir kostet på, og at ingen vil bruke det. Anlegget blir bare stående, og dermed er mye natur ødelagt, og masse penger brukt. Jeg ville ihvertfall ikke dratt hit i kalde, kalde januar/februar for å stå på ski i solmørke dalsider med mye vind og lite snø. Da hadde jeg heller pakket sekken og dratt til f.eks. Hafjell.

Gondolplanen på Lomseggen var jeg imot i utgangspunktet. Njaa, skeptisk. MEN - jeg har tenkt mye over saken, vi har diskutert det endel på skolen, og jeg har kommet frem til at jeg er litt for.

Selvfølgelig må vi verne den flotte naturen i Lom! Men vi som bor her kan ikke leve på vernet natur. Jeg bor nå i Lom, men jeg kommer til å flytte om 2 1/2 år. Jeg håper på å kunne flytte hit igjen når jeg blir voksen, men jeg ønsker ikke å flytte til en folketom bygd.

Turistene er de som holder liv i Lom. Jeg mener at vi må jobbe, jobbe og jobbe for å få enda flere til å stoppe her, få enda flere til å oppleve naturen her, både sommerstid og kanskje om vinteren også.

Den kan vel brukes til så mangt. En småbarnsfamilie kan bare ta seg en svipptur opp for å se seg om, ta litt bilder. Noen ungdommer kan ta med seg sykkelen opp, og kjøre ned igjen. En busslast japanere kan ta heisen opp, og nyte litt norsk mat på toppen med flott utsikt. Dette kan få turistbussene til å faktisk -stoppe- i Lom, ikke bare hoppe av ved Lomskyrkja, og kjøre videre. Dette kan gi flere overnattinger, flere folk som vil stoppe i Lom.

Det vil gi arbeidsplasser. Det trengs folk til å drive dette, vedlikeholde dette. Det kunne sikkert vært lurt med et serveringssted eller to i tilknytning til dette, noe som igjen gir arbeidsplasser, ihvertfall om sommeren. Det er mye bedre enn ingenting!!

Jeg tror at en slik gondolbane ikke vil bygges hvis de innser at de ikke kan tjene noe på det, hvis de innser at de kommer til å ødelegge for mye. Jeg stoler på at de vet hva de driver med.

Gondolene kommer ikke til å synes så veldig, og de skal vel ikke akkurat males i sjokkrosa heller da. Etter det jeg har forstått, vil gondolene være rimelig stillegående, og antall gondoler vil tilpasses etter trafikken.

Er litt slitsomt å skulle tømme hodet for tanker en søndagsmorgen, men jeg skriver mer om jeg kommer på mer jeg.

Jaja, dette var min mening. Nå skal ikke jeg være ekkel her, men jeg tror at vi som bor her har en litt annen oppfatning av ting. Vi trenger arbeidsplasser, vi trenger nye tanker. Vi trenger selvfølgelig vakker, vernet natur, men vi kan ikke leve av det. Jeg er glad noen tenker nytt og satser!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan ikke bare alle flytte fra Lom da? så slipper man disse inngrepene. Gondolen vil nok stoppe utflyttinga :D Det er utrolig mange unge i bygdene som ønsker å flytte til mer sentrale strøk uansett hva som skjer i bygda. I Valdres skjer det ganske mye av økonomisk aktivitet for tiden (hyttebygging alpinsentere osv) men unge flytter ut like fordømt. Om man liker det eller ei så tror jeg det er en naturlig utvikling at folk flytter til mer sentrale strøk og at det vil bli mindre og mindre folk i bygdene. Dette er en utvikling som går igjen over hele verden. 2007 blir det første året der det bor flere mennensker i byer enn ute på landet. Jeg ser og for meg at denne gondolen kan bli en sessong avhengig ting, og sessong arbeid er ikke det som holder på folk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare vent en ti, femten år, så har det blitt retro å bo på bygda - og da blir det overbefolka her i stedet :D

Klarer ikke helt å se at en gondolbane skal være redningen. Hvorfor skal det alltid være så forbaska spektakulært? Jeg tror gjennomgående at det eneste som selger er ektehet, ektehet og ektehet. Som Tom sier, det å komme til Lom og blitt møtt av luggome vertinner som sjarmerer deg i senk med det breieste av det breie innen norske dialekter - det er jo det vi vil ha? Vi besøker jo nye steder for å oppleve andre kulturer enn det naboen kan by på, ikke for å se på ødeleggende inngrep i naturen vi har sett maken til hundre andre steder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.