Gå til innhold
  • Bli medlem

Hva mener du om snøscootere?


Svein

Forutsett at du blir passert av en snøscooter som kjører lovlig. På en skala fra 1 - 5, hvor befinner du deg?  

77 stemmer

  1. 1. Forutsett at du blir passert av en snøscooter som kjører lovlig. På en skala fra 1 - 5, hvor befinner du deg?

    • 1. Jeg har overhodet ikke noe i mot snøscootere
      14
    • 2. Jeg lar meg ikke affisere om jeg blir passert, slår gjerne av en prat om han/hun stopper.
      20
    • 3. Jeg blir irritert der og da, men er likeglad etter at den har passert.
      14
    • 4. Jeg liker det overhodet ikke, blir mektig irritert og det ødelegger hele turopplevelsen
      19
    • 5. Jeg hater ALLE snøscootere og ønsker de pokker i vold
      11


Anbefalte innlegg

2!

Èn scooter gjør meg ingen verdens ting. Faktisk kan det en gang iblant være veldig ok, så slipper man å vasse til kne`s i snø.

Mange scootere syns jeg ikke no om, men jeg oppsøker heller ikke slike scooterlèder når jeg skal på fjelltur.

Syns det gjerne kan være noen lèder der scooterfolket kan boltre seg, trengs slettes ikke legges der turfolket gjennom årtier har hatt sine trasè.

Problemet etterhvert blir at også turfolket oppsøker slike lèder fordi det er så forbasket fint å gå i oppkjørte trasèer :roll:............. og igjen etterhvert "forbanner" scooterfolkets adferd :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
  • Svar 160
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Sjelden jeg opplever scooter der jeg går, som regel bare i nærheten ved hyttefelt osv. Og da er det vel ofte transport av folk og baggasje til og fra hytter. Synes egentlig det er en uting og blir definitivt irritert.

Men en gang var jeg bare glad at det kom en scooter. Hadde tatt bussen fra Trondheim til Tydal, og planen var å hoppe på kveldstoget til byen på Rørosbanen. Turen over Veundsjøen og Kjølifjellet ble tyngre enn ventet og været slo om til regn og tjukk tåke. Jeg hadde forlengst innsett at jeg aldri ville nå toget på Reitan stasjon, og lurte fælt på kva eg skulle finne på til natta. Men da kom redningen i grevens tid. Scooterduren var faktisk god musikk da.... :roll::wink:

Fekk sjølsagt hjelpen jeg trengte, med skyss helt ned til Reitan, og rakk akkurat opp på perrongen og fikk stoppet toget.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syns det gjerne kan være noen lèder der scooterfolket kan boltre seg, trengs slettes ikke legges der turfolket gjennom årtier har hatt sine trasè.

Skrekkeksempelet er områdene i Nord-Sverige (sikkert Sverige generelt). Der ligger stort sett alltid scooterløypene parallelt med turistløypenettet. Tror det er ganske sikkert hvem som hadde løypenettet der først...

Problemet etterhvert blir at også turfolket oppsøker slike lèder fordi det er så forbasket fint å gå i oppkjørte trasèer :roll:............. og igjen etterhvert "forbanner" scooterfolkets adferd :wink:

Enig i at slike trasèer kan være fristende å gå på av og til, går ofte i scooterspor selv. Men det blir helt feil å klage på scootere som kjører forbi hvis man selv følger en scooterløype. Problemet med scooterløyper er vel litt det samme som med grusveier. Det er ikke mange som går ved siden av grusveier der slike eksisterer bare fordi de ikke liker dem. Det går ann å samnligne scooterløyper litt med dette, spesielt i dalstrøk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Srx (Ron)

Har nevnt dette tidliger i skutertråden.

Da skuterne kom på 60 tallet, begynte de å kjøre der hvor folk var kjent (der hvor de tidligere gikk på ski).

Når skuterløypene kom på åttitallet ble de lagt der hvor de "alltid" hadde kjørt med skuter.

Saker er at der hvor skuterløypene går er det også oftest lettest å ferdes. I dalbotner og ellers i slake partier.

Skal du nå jage skigåeren bort fra skuterløypa må han ofte gå på tøngre og verre plasser enn strengt tatt nødvendig.

Når jeg selv går på ski går jeg ofte langs skuterløyper, fordi det er lettere å gå eller som ren "transportetappe".

Men når du bevisst går i skuterspor kan du ikke helt forbanne den heller.

Har selv fått kjeft av skigåere for å kjøre opp løype til dem i diverse fjellpartier. Den løypa hadde vi stukket opp, og hadde disp og betalt for å kjøre den.... Da går det for langt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo vanligvis forskjell på snøscooteren også når det gjelder nyttekjøring, kontra villmannskjøring. De som driver nyttekjøring bruker vanligvis en såkallt arbeids scooter, som er konstruert for å komme seg fram i lav fart. De har stort moment ved lavt turtall og bråker mindre. Villmann scootere fungerer best på jævlig høyt turtall og bråker mer.

I fjor vinter var det en reportasje på nrk, hvor bestyreren på Torfinnsbu hadde blitt angrepet med skistaver av turfolk, da han var ute å kvistet løyper med snøscooter. Sånne mennesker skulle man...... :evil::evil::):evil::roll::evil::):evil::lol::evil:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det skulle da være mere enn nok plass til både snøscootere og skigåere i fjellet! Vi må dele på de godene man har! Når enkelte kommuner har frigitt scooterkjøring etter oppmerkede traseer, så burde dere som går på ski (og har noe imot ferdsel i utmark med snøscooter) godta dette! De har resten av den norske fjellheimen og boltre seg på, og synes de skal unne oss å ha de få traseene vi har!

Om de ikke ønsker og støte på en scooter, så er det jo bare og velge en annen trase! Er da ingen grunn til å være trangsynt i dette spørsmålet!

Det er plass til oss alle er da min mening!

Å la snøen komme så vi får boltre oss i fjellheimen! På lovlig vis!

DSCF1372.jpg

DSCF1373.jpg

DSCF1374.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er kanskje enig med at villmanskjøring over lengre tid er uholdbart. (driver med det selv men) Når jeg treffer en skigåer i løypa, slakker jeg farten så jeg nesten stopper å venter til jeg har pasert personen. Det at skigåere stikker f.eks fjelloppsyns folk, Løypemanskap..ja til og med Røde Kors, det iriterer meg noe grønjæveli. Ser dere vet ikke så mye hva dere prater om ang, regler på snøscooter.

Får håpe stortinget kommer opp med en legal løsning for begge parter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er kanskje enig med at villmanskjøring over lengre tid er uholdbart. (driver med det selv men)

Hva er det egentlig du sier? At du kjører villmannskjøring og bryter norsk lov? Så lenge det ikke blir gjort over lengre tid er det greit? Du forventer at ditt synspunkt skal skaffe flere snøscooter tilhengere? Det er jo akkurat sånne som du som ødelegger for ALLE. Ikke bare for deg selv må du forstå!

OK - du er grei og slakker ned når du treffer en skiløper... ehh.. Bra for da kan jeg få tatt bilde av deg!

:):roll::)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

.......Men det blir helt feil å klage på scootere som kjører forbi hvis man selv følger en scooterløype.

Ja mattings, ser jeg kan ha uttrykt meg noe uklart, men er selvfølgelig helt enig med deg!

Iblant opplever jeg fjellfolk til fots, altså scooterfolk er jo egentlig fjellfolk det også, men den tradisjonelle "ludvig med sekk og beksømstøvel og ski" som svært intollerente.

"Sykkel imarka er en vederstyggelse, her gikk vi før og her skal vi fortsette å gå uten syklister"

"Nå har det blitt for mye folk i fjellet...........jeg vil være alene"

........ og begynner de å gå i scooterleder, så blir de for fanden grinete for at det er scootere der :!:

Jeg oppfatter meg selv som den tradisjonelle med Ludvigsekk etc, men skjemmes til tider over Ludvigsekk-kolègers arrogante og egoistiske fremtoning!

Tom:

Har du fått innbydelse til Scooternorges julebord :!:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tar bilde/filmer alle jeg ser kjører ulovlig heretter. Leverer anmeldelse til politiet. Det fører kanskje ikke til at vedkommende blir tatt, men det blir i alle fall hyppigere kontroller. Slik funker det med tjuvfiske, tjuvjakt og annen miljøkriminalitet også. Alle trussler blir selvfølgelig også politianmeldt.

Hilsen finnmarking.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, morsomt det der "planlagte aksjoner" og greier. Men Tom har nå i alle fall gjort inntrykk der i leiren :!: - Nesten litt snålt.

Synes det er utrolig teit av skutergutta det der!

Ja Tom har gjort inntrykk i leiren der, deter iallefall sikkert :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Polardego:

Svein fremhevet lovlig kjøring med scooter!!

Den største motstanderen mot snøscooterkjøring har jo flagget/skrytt av ufattelige raske bilturer, Oslo-Jotunheimen, i tidligere tråder, så her får vi ihvertfall holde oss innenfor det lovlige vedr scooter!

(NB, er slettes ikke av UP`s beste barn selv, eller muligens er jeg det ved å ha vært svært delaktig i lønna dems :wink:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes ikke noen av avstemmingsalternativene passer mitt syn. Bruker selv en del scooter i jobbsammenheng. Kjører da "som folk" og prøver å følge samme trase i størst mulig utstrekning. Ellers har vi jo en lov om motorferdsel som ved fornuftig praktisering av dispensasjoner stort sett gjør en grei sameksistens mellom scootertrafikk og turfolket mulig.

Er av og til over grensen til Sverige og en ting er sikkert: SÅNN VIL IKKE JEG HA DET :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å la snøen komme så vi får boltre oss i fjellheimen! På lovlig vis!

Det er jeg 100% enig i.

De bildene der - er de av lovlig kjøring eller? Man ser et enslig skispor og en masse scooterspor som går på kryss og tvers i området. Jeg bare lurte. Det fjellet har jeg sett før men klarer ikke å bestemme det her nå. Hjartfjellet mon tro? :wink: Bare lurte...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo ikke noe problem med villmannskjøring så lenge den ikke er til sjenanse for skiturister og dyreliv. Selv kjører jeg rett opp bratte skråninger i fjellet og hopper ut skrenter, men jeg blir ikke oppdaget. Oppsøker heller ikke kritiske områder med tanke på dyreliv (mener jeg da, men helt sikkert noen besserwissere her som mener motsatt, selv om jeg svært sjeldent ser dyr der jeg ferdes)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo ikke noe problem med villmannskjøring så lenge den ikke er til sjenanse for skiturister og dyreliv. Selv kjører jeg rett opp bratte skråninger i fjellet og hopper ut skrenter, men jeg blir ikke oppdaget. Oppsøker heller ikke kritiske områder med tanke på dyreliv (mener jeg da, men helt sikkert noen besserwissere her som mener motsatt, selv om jeg svært sjeldent ser dyr der jeg ferdes)

Skjønner ikke at du gidder skrive sånn engang jeg :wink: .

Utrolig teit, bare får å provosere.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjønner ikke at du gidder skrive sånn engang jeg :wink: .

Utrolig teit, bare får å provosere.....

Hvorfor er villmannskjøring et problem hvis det verken er til sjenanse for andre mennesker eller dyreliv?

Så lenge scooterføreren tar ansvar for egne handlinger, ser sine begrensninger, tar hensyn til skred, uvær og andre farer på fjellet ser jeg ikke noe problem. Det måtte i så fall være forurensing, CO2 utslipp, global oppvarming osv, men det er vel et tynt argument i denne saken sett i sammenheng med verden ellers?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Srx (Ron)
Jeg tar bilde/filmer alle jeg ser kjører ulovlig heretter. Leverer anmeldelse til politiet. Det fører kanskje ikke til at vedkommende blir tatt, men det blir i alle fall hyppigere kontroller. Slik funker det med tjuvfiske, tjuvjakt og annen miljøkriminalitet også. Alle trussler blir selvfølgelig også politianmeldt.

Hilsen finnmarking.

Hmmm.... Er ordentlig populært å bo i Finnmark og holde på sånn.

har noen eksempler av slike folk på forskjellige plasser hvor jeg har bodd også. De er ikke videre likt av folk flest akkurat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne såkalte "nyttekjøringen :!: ", kan alle dere påberopere av såkalt "nyttekjøring" forsøke å def hva det egentlig er?

- Beina har sviktet, jeg og/eller provianten/veden etc må fraktes motorisert inn til Skjækervatnet.

- Masse Champagne, indrefilèt, skrantende bein og dasspair må fraktes inn til Eidsbugarden vinterstid,

- Tomt for proviant på Dividalshytta, Litlos eller på Olavsbu, slik at vi slipper å bære så tungt.

Etter mitt syn er kun nødredning nyttekjøring, hverken mer eller mindre :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmmm.... Er ordentlig populært å bo i Finnmark og holde på sånn.

har noen eksempler av slike folk på forskjellige plasser hvor jeg har bodd også. De er ikke videre likt av folk flest akkurat.

Det er ikke mitt mål her i livet å bli likt av de kriminelle.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne såkalte "nyttekjøringen :!: ", kan alle dere påberopere av såkalt "nyttekjøring" forsøke å def hva det egentlig er?

- Beina har sviktet, jeg og/eller provianten/veden etc må fraktes motorisert inn til Skjækervatnet.

- Masse Champagne, indrefilèt, skrantende bein og dasspair må fraktes inn til Eidsbugarden vinterstid,

- Tomt for proviant på Dividalshytta, Litlos eller på Olavsbu, slik at vi slipper å bære så tungt.

Etter mitt syn er kun nødredning nyttekjøring, hverken mer eller mindre :!:

Det er ditt syn.

Fjellbua mi ligger 8.km inn i fjellet (oppover). Hvis det ikke er nyttekjøring inn dit med matrialer så vet ikke jeg :wink: . Man kan ikke bare påberope seg nyttekjøring! Man må søke om det, og man får da X antall turer. Man skal også skrive opp når man kjører og når turen er avsluttet. Dette skjemaet skal man ha med på turen også.

Jeg fikk ikke nok turer til å få fraktet inn all matrialen, så mye har blitt båret inn dit.

All proviant blir også båret på ryggen, eller i pulk på vinteren.

Jeg mener det var nyttekjøring jeg gjorde da, og det mente fylkesmann også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.

Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.