Jump to content

Telt til småbarnsturer - helst med mørkt innertelt


andrevr

Recommended Posts

Jeg har et relativt lett (3,5kg) 4-manns tunneltelt fra Helsport. Vi har to små barn i familien og håper å kunne telte mer ute etterhvert med dem. Opplever tre problemer med helsport teltet og det er at det på sommeren blir veldig varmt, det kan samle seg vann på ytterteltet ned mot bakken grunnet vinkelen mot bakken samt at det ikke blir mørkt inni teltet (viktig for å få barn til å sove). 

Vurderer derfor et nytt telt for å telte med småbarn. Det som er viktig for meg er at det ikke er altfor tungt, tåler litt, mørkt inni, bra løsninger mtp mygg (eksempelvis gjerne slik at man kan fjerne ytterteltet og kun ha innertelt som fungerer som myggnetting på spesielt varme dager - alternativt at man kan lufte godt i begge ender av teltet). Trenger ikke på noen som helst måte være Hillberg-kvalotet, burde heller være i den rimeligere enden av skala når den er til småbarnsturer og dertil stor slitasje. Størrelse burde være i sjiktet 3 til 4 voksne. 

Har sett litt på Coleman blackout teltene som gir mørke innertelt med de fordeler det har. Vet ikke om det finnes andre og bedre alternativer som gir mye av det jeg er på jakt etter? Tar gjerne i mot tips fra folk som er i samme situasjon og har gode råd. 

 

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Hei. 

Telt tips har jeg ikke når det gjelder lystett duk. Men, vi har vært på telttur med våre barn siden de var knapt ett år. Aldri hatt lystett telt. Ja, det ble noen runder med styr. Men ungene vendte seg fort til at det var lyst. Det er et ikke eksisterende problem lengere. Derimot kan jeg se for meg at det er en bjørnetjeneste å ha mørkt telt nå. Før eller siden vil dere ha behov for telt som ikke er lystett, og da får dere igjen rundene med at ungene sliter å sove da. Min erfaring er at barn i 7 års alderen og oppover med søv underskudd er betydelig værre enn små barn som sover, eller kan sove dupp på dagen. 

Bare et tips altså. 

Vedr. Varme i telt. Spenn en tarp over teltet. Da blir det ikke så varmt når solen kommer. 

Et lite tips til der altså. 

Og et siste tips. Sovemaske. Mine barn brukte det en liten periode. Mor i huset bruker det konsekvent på sommeren. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy