Gå til innhold
  • Bli medlem

Erfaring med Bergans superlight dome 2


Eirik Søberg

Anbefalte innlegg

Hei 

Jeg vurderer innkjøp av et nytt telt til turer alene (med og uten bikkje). Har selvsagt fått med meg at det er Hilleberg Unna som er tingen, men ser også på noen andre alternativer. Jeg finner lite informasjon om Bergans superlight dome 2. Er det noen her på forumet som har dette og/ eller har synspunkter på teltet?

Noe av det som tiltaler meg er høyden på innerteltet, stor åpning på siden og lav vekt. Jeg er 190 og kommer i hovedsak til å bruke teltet på helgeturer/ ukesturer vår, sommer og høst. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 8 måneder senere...
Annonse

Funderade lite vid xxl 4000 kr men med erfarenhet av ´USA´resning/uppsättning av  tält och 15 d på så stort vindfång med mkt stora paneler så svalnade intr. med lite eftertanke.

Mina krav är snabb uppsättning i minst 10-15 m/s av en person samt förutsättningar för lång livslängd.

Har ett Bergans sl 1p 15d men lågt och fladrar regält fast lågt och litet så max storlek på 15d och strölinjeformat se test av tält på film så kan man tänka hur B.Dome skulle fladdra då minst ca 1kvm stora ytor som vinden tar i tål nog ej många dygn då men vid fint väder så kan det fungera bra men är ju normalt detta i högfjäll mer en något dygn på en normal vecka.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Fikk tak i et Bergans Helium Expedition Dome 2-person til en meget hyggelig pris. Østafjells venter vi fortsatt på snø, så vi har prøveoppslått teltet i stua, dog uten bardunering i parketten, derfor en litt slapp utgave på bildene.  Telt i stua fungerer for øvrig veldig bra mot hjemmekontor- og digital fatigue. Kan anbefale å ha telt oppslått slik at man kan ta en titt og drømme om tur i vinterfjellet.

Foreløpig virker teltet meget bra og med gjennomtenkte detaljer. På tross av lav vekt, litt under tre kg, er det overraskende romslig og med god takhøyde. To innganger, med to like fortelt, er en viktig preferanse hos oss. Da kan man ha eget rot på hver sin side og trenger heller ikke vekke romkameraten om man skulle få behov for en tur ut. Stormmatter som er sammensydde i hjørnene er også et pluss. Fire store ventiler, to lave og to litt høyere som alle kan lukkes med glidlås, er heller ikke dumt når været tar seg opp.

Som sin storbror, Helium Dome 3, har teltet en såkalt amerikansk/britisk løsning, hvor innerteltet slås opp først og ytterteltet tres utenpå. Det har også dette teltet, men til forskjell fra Helium Dome 3 og sine eldre slektninger, Wild Country Super Nova og The North Face VE 25, klipses ytterteltet på stengene, istedet for at stengene tres inn i kanaler på innterteltet. Vi har skjønt at dette nærmest er et eksistensielt spørsmål her til lands, men vi har aldri hatt noen problemer med denne løsningen. Synes faktisk det kan være en fordel når teltet skal tørkes etter bruk, eller om det skulle være en varm sommerkveld.

Oppsett:

Nå har vi bare forsøkt dette hjemme i stua , men vi tror at det med å klipse er en bedre løsning, særlig dersom man skal sette opp teltet på egen hånd. Ute ville vi ha startet med å bardunere i hvert fall to hjørner av innerteltet, for så å spenne ut stengene i hvert sitt hjørne. Det gir lite vindfang, før selve innerteltet løftes og hektes på. Tilslutt tres ytterteltet på, og det festes, som på Helium Dome 3, med hendige klips i hvert hjørne.  

IMG_1044.JPG

IMG_1053.JPG

IMG_1057 2.JPG

IMG_1050.JPG

IMG_1046.JPG

IMG_1051.JPG

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...
  • 5 måneder senere...
Skrevet (endret)

@Blåløypa Have you managed to try Bergans Helium Expedition Dome 2 at field? Can you share some review? How it witstand bad weather, rain and wind? Is it worths to take this tent now? You can answer in Norvegian, I will translate. 😄

Endret av jurij
Forgot to mentin language to answer
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 uker senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.