Gå til innhold
  • Bli medlem

Keb Endurance 4, nevnes ikke med Keron 4GT og Spitsbergen X-trem 4


jevne

Anbefalte innlegg

Forsakencowboy skrev (6 timer siden):

Nå strever jeg med å velge telt, håper ikke jeg beholder begge 🤣

De største forskjellene etter å ha satt de opp i hagen: 

Spitsbergen har stormmatter, innertelt som er raskt å ta av/på, barduner mellom stenger gjør at det tåler sidevind bedre, høy dør i det lille forteltet og bittelitt mer vottevennlige detaljer.

Men, det er så mange detaljer på Endurance som er tilfredstillende og gir feel good faktor på teltet. Ytre stangkanaler er (for meg) enklere å sette opp, stram duk uten noe bardunering (uavhengig av endringer i temperatur/fuktighet), ytterduk går helt ned til bakken og nedre del er i 70D nylon for å tåle mer, bedre stangkopper, samme bardunløsning som Hilleberg, bedre/finere lys på innsiden, bredere dører i det store forteltet, lite fortelt kan stå åpent i regn, pluggfester mellom stengene (gjør behovet for stormmatter mindre), bredere sittebredde i døra til innerteltet, mange ventilasjonsmuligheter med dører som kan stå delvis åpne i regn. Fantastisk Basecamp telt om sommeren, med eller uten innertelt. Men av noe betydning: det vil ikke tåle sidevind like godt, det er en halv meter lengre, ikke like kraftig duk på toppen og det er litt mer hassle å montere/demontere innerteltet. 

Men, hvor ofte vil jeg være eksponert for vinterstormer, med mye skiftende vindretninger? Ikke veldig ofte. Og de få gangene, kan jeg alltids bruke doble stenger og lage levegg. Tror det blir Keb Endurance. 

Vindtest av Abisko endurance 2 på bildet. Det tålte mer vind fra siden enn fra enden. (!). Et av de som kom aller best ut i testen fra bildet (outdoormagazin). 150 kmt er over 40 ms fra siden.

Vindtest av Keb endurance (husker ikke størrelsen), på samme nettsiden, der knelet teltet ved ca 200km/t fra enden. Det var vel det teltet som tålte mest vind. Helsport ikke testet.

Jeg tror ikke sidevind trenger å bekymre deg. Men det er klart at jo større telt man velger, jo mer utsatt for vind blir det.

18AFF761-87FF-41A3-8BD6-4ED65DB59DFE.jpeg

Endret av Marius Engelsen
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Marius Engelsen skrev (43 minutter siden):

https://barentsoutdoor.no/shop/
 

Ny norsk teltmodell. God høyde, bra vekt. Kommer i 3 og 4 manns.

Befriende med bare en modell, så slipper man å velge. Fronten til Helsport Lofoten og bakenden til gamle Fjellheimen?

Av de to det ble spurt om her ville jeg valgt Fjellreven sin modell som helårstelt av de grunner du selv nevner. Hvis det er rent vintertelt er det kanskje en annen sak? Stormmatter er litt smak og behag, men Hilleberg argumenterer veldig for at det er unødvendig, så da er det kanskje det. Selv har jeg stormmatter på mitt Keron 3 som jeg legger blokker på om vinteren. Det var det som gjaldt på nittitallet da jeg kjøpte teltet. Jeg fester ikke med plugger langs sidene. Ekstra plugger midt på og snø på sidene gjør nok samme nytten. Det er sikkert noen som kan si noe om bardunfester mellom stengene, men jeg ville ikke lagt vekt på det. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.