Gå til innhold
  • Bli medlem

Alternativer til Hilleberg Unna (kopier?)


eehgil

Anbefalte innlegg

Jofa19 skrev (2 minutter siden):

Støttes. Har samme opplevelse og solgte mitt innertelt i mesh. Sammenlignet med Enan vil jeg påstå at jeg ikke har kondensutfordringer i Unna.

Jeg tror det er pga. lite fortelt i Unna, og da blir det lite kondens.

I tunelltelt med stort fortelt blir det ettt hav med kondens. Men legger du ett footprint som dekker bare gulvet i forteltet blir der mye mindre kondens. Det kommer nok mye fra bakken.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Marius Engelsen skrev (4 timer siden):

lite fortelt i Unna

Nå er jeg en av de med «stort fortelt» i Unna iom at jeg har modifisert størrelsen på innerteltet, men lite med kondens uansett. 
Bunnduk, lufting, ulike grunnforhold, etc reduserer kondens.

Enan var anderledes. Selv under like forhold, god lufting etc, så var det mer kondens i det teltet fremfor andre telt i samme område. 

Ventilering i toppventil og ved å løfte duken på langsidene i Unna forebygger også kondens. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sjekk også ut Andrew Park på Youtube da han har hatt 2p versjonen en god stund og brukt den til litt forskjellig. Han kjøpte også vestibule-delen, men hans erfaringer er verdt å ta med seg uansett vil jeg tro. I tillegg har han besvart spørsmål (kommentarer) flere ganger. :)

Jeg tror det største negative å si er oppsett/nedtak av teltet, da stengene er på innsiden. Så en må øve litt på det, spesielt om man også skal bruke det i ruskvær uten vestibulen. Er den festet på er det mindre sjanse for å dra med seg været inn, da kan du evnt ta av fottøy, med den liggende over, før du setter opp teltet uten at de regner bort, eller at du ikke bare må tørke regn/snø bort inni teltet, men også møkk :D Litt vann er ikke noe problem å tørke. ^^

På tross er jeg selv interessert i det. Luftingen sier han er veldig god, og kondens har det vært veldig lite av, selv til et ett-duks telt å være. Materialet (polyester) blir ikke like slakk som silnylon gjør, og holder formen lengre og bedre. 

Er bare noe som fenger meg veldig med det, men hadde selv vurdert å kjøpe vestibule i tillegg, om så bare for å ha den med dersom det er drittvær. I finvær kan den ligge på vent. :)

Endret av Vandrefalken
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, har sett noen av videoene hans også. Det jeg er mest skeptisk til på 2p er at det er oppgitt til 208 lengde, om dette er faktisk innvendig liggelengde eller lengste utvendige lengde vet jeg ikke. Lest flere som har kommentert at teltet er for kort. Dog ser det ut til å ha veldig rette vegger, rettere enn f. eks Unna.

3p er oppgitt til å være 10cm lengre (218 cm). 

Også litt negativt (flisespikkeri) at dørene og insektsnett ikke har glidelås i nederkant, slik at man kan ta de til sides slik som f.eks på Unna. Å kunne ta dørene til sides og så ha en lomme som de stappes ned i virker veldig smart og kjapt. Er det ikke en slik lomme på Unna?

Litt dumt at insektsnettet er på innsiden av døren, slik at man må åpne insektsnett for å justere døren (lufting), men slik må det vel være siden det er enduks, hvis ikke hadde vel innsektsnettet blitt vått i regn.

Avtagbar vestibyle tenkte jeg var litt unødvendig, men des mer jeg tenker på det des smartere virker det. Tar kanskje ikke stor plass i sekken så kan man, som du sier, velge om man vil bruke den eller ikke. Med en vestibyle på 3p har man da en godt beskyttet inngang og lagerplass, og en inngang med utsikt og lett tilkomst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Et lite oppfølginsspørsmål. I Hilleberg Unna, er det plass til et wide (65cm) og et normalt (55cm) liggeunderlag i bredden? Eller blir bunnduken for "deformert" da? Dette blir da ca. 120cm. Hilleberg oppgir bredden på 110cm. En av unnskyldningene for å evnt. kjøpe dette teltet er å kunne bruke det til en voksen + et barn på familieturer, hvor vi da i tillegg har et tremannstelt til 2 stk  + all bagasjen.

Alternativet er å bruke to normale liggeunderlag, det går jeg ut ifra går helt fint?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

eehgil skrev (På 25.3.2021 den 12.05):

Et lite oppfølginsspørsmål. I Hilleberg Unna, er det plass til et wide (65cm) og et normalt (55cm) liggeunderlag i bredden? Eller blir bunnduken for "deformert" da? 

Det går nok. Jeg klarte å skvise inn 2 stk 65 cm, men de ble nok liggende litt «dobbelt». Jeg syntes imidlertid det ble vel klaustrofobisk med meg og en åtteåring inni og endte med å åpne hele innerteltet litt utpå natta. Jeg kommer ikke til å sove to i unna igjen, men der er jo folk forskjellige. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.