Gå til innhold
  • Bli medlem

Blåfjell og Bjødnali med broderen.


REJOHN

Anbefalte innlegg

Mandag og flott tur.

Vinteren har sluppet taket for denne gang, og det har til og med tørket litt opp i marka. Broderen ville på tur denne dagen. Mandag og første dag i mars. Jeg hadde i utgangspunktet tenk på en tur fra Gramstad, men broderen var klar for å prøve seg mot Bjødnali. Det ble til at vi skulle møtes på parkeringsplassen i Sælandsskogen. Det er vinterferie, og da var det også andre som ville på tur. En familie med unger gjorde seg klar. De spurte om veien til Urdådalen. Nå var ungene ikke så gamle at de ville synes en tur på 7 kilometer er stas. Både broderen og jeg var ikke spesielt overrasket da bilen var vekk da vi kom tilbake. Det hadde blitt en litt kortere tur enn planlagt.

Etter en lang vinter og mye tur på flate stranden, er broderen innstilt på å komme i form til å gå bakker. Det er ikke helt det samme å gå i sjøkanten som å kravle opp baker og og over knauser. Turen fra Sælandsskogen kan legges over Blåfjellet.. I lengde blir det omtrent som å gå Urdådalen, men med en god del flere høydemeter. Opp bakken er det egentlig god sti, men etterhvert har vann vasket ut mye av stien, slik at det blir litt høye steg enkelte plasser.

Vi la i vei oppover fjellsiden. I greit tempo. I en slik lang bakke, med bare neon få meter flatt terreng, gjelder det å finne den farten som er høy, men ikke så høy at pulsen komme i rød sone. Etter noen år med tur, har vi begge lært noe om slike ting. Jeg hadde litt ekstra i sekken i forhold til broderen, og de få kiloene utlignet hele treningsforskjellen mellom oss. Jeg går tur 9-10 timer i uka, broderen halvparten. Likevel skal det bare et par kilo i ryggsekken, så kommer pusten på høygir omtrent samtidig.

For å få litt lengde på tur legger vi vanligvis turen om toppen av Blåfjell. Et avstikker på ikke mer enn 2-300 meter, men frem og tilbake blir det en halv kilometer. Selvsagt med noen høydemeter der også. Mest mulig tur for pengene. Vi går også oppom garden å¨Bjødnali. Det blir også en halv kilometer «ekstra», men vel verdt den lille turen. Det er virkelig flott opp på garden med utsikt over marker vann og vei.

Det ble ingen tur rundt Engjavannet denne gangen. Broderen var ikke klar for en ekstra time denne dagen. Vi fortsatte rett mot Sjelset. Den siste delen av turen gå mye å vei eller god sti. Siden det var forholdsvis tørt, gikk det greit å gå rett over de vanlige våte plassene. Det gjør at vi komme litt fortere fram. Og farten er jo viktig...

Selv med vinterferie og skolefri, var det ingen andre på tur denne dagen. Mandag er muligens ikke en stor utfartsdag, men vi fikk en skikkelig flott tur. Slik vi legger turen blir det 8 1/2 kilometer, og denne dagen tok det oss nesten to timer å komme rundt.

P3016118.JPG

P3016126.JPG

P3016127.JPG

P3016135.JPG

P3016138.JPG

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.