Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

MSR fuel bottle - interchangeable - kompatibilitet


Anbefalte innlegg

Hei godtfolk :)

Jeg lurte på om det var noen som visste om det går an å benytte andre brenselflasker enn MSR sine på Whisperlite Universal?

Jeg har en liten utfordring. Skal av gårde med 12:00 toget imorgen søndag. Planen er og gå Finse - Rjukan. Alle stedene jeg var innom i dag var utsolgt eller førte ikke merket. (Vet at jeg burde fått på plass dette før, men gjennom alle prioriteringene, hadde jeg aldri trodd at det faktisk var en enkel brenselflaske som kom til å bli bli achilleshælen) 
Jeg endte opp med å kjøpe en RAST brenselflaske, da det var det eneste de kunne oppdrive, men svært usikker på om denne passer. Så nemlig på MSR sin egen video hvor de 49 sekunder inn, bedyrer at man kun skal benytte MSR fuel bottles. https://www.youtube.com/watch?v=TXXaIU0VNx0&t=54s
Hvis det er noen som kan si noe om dette, så vil jeg være ytterst takknemlig. Eventuelt som det er noen i Oslo omegn som har en flaske til låns eller salg :)

ino-rast-72055900-001-hero-x-0001.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Esten Aleksander skrev (4 minutter siden):

Takk for svar :)
Er det eventuelt noen andre produsenter som passer bedre? Primus, Polaris ? I tilfelle jeg får napp på noen av de i stedet. 

 

 

 

Dessverre ikke. Det er 3 hovedgrupper.

MSR har sine. Standardflasker med tynn godsvegg i tuten. Gjenget rett i flasken  

Sigg flasker, med tykk godsvegg i halsen. Den originale standardflasken. Disse markedsføres som primus, optimus, rast osv. gode flasker, med fastpresset gjengeparti. Disse kan alle brukes på msr brennere, men er ikke optimalt  

og nye på markedet, nisjeprodusenter med litt større åpning. De kan ikke brukes om hverandre med andre. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for godt svar😊

Antar at MSR standarden på flaskene har vært lik i mange år? Får muligens låne en fra forsvarsmateriell imorgen før avreise. Den er sikkert noen år gammel, men hvis de er identiske, så er alt topp 🌞🌞

Endret av Esten Aleksander
Legge til tekst
Lenke til innlegg
Del på andre sider
Esten Aleksander skrev (10 timer siden):

Takk for godt svar😊

Antar at MSR standarden på flaskene har vært lik i mange år? Får muligens låne en fra forsvarsmateriell imorgen før avreise. Den er sikkert noen år gammel, men hvis de er identiske, så er alt topp 🌞🌞

MSR flaskene har endra litt form og farge opp igjennom tidene, men funksjonen er lik. Forsvarets skal fungere helt problemfritt!

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 1 month later...
haugoy skrev (På 20.2.2021 den 21.45):

Dessverre ikke. Det er 3 hovedgrupper.

MSR har sine. Standardflasker med tynn godsvegg i tuten. Gjenget rett i flasken  

Sigg flasker, med tykk godsvegg i halsen. Den originale standardflasken. Disse markedsføres som primus, optimus, rast osv. gode flasker, med fastpresset gjengeparti. Disse kan alle brukes på msr brennere, men er ikke optimalt  

og nye på markedet, nisjeprodusenter med litt større åpning. De kan ikke brukes om hverandre med andre. 

Jeg bruker Optimusflasker på mine msr- pumper. Funker greit, men bruker gjengeteip på pumpene for sikkerhets skyld. Er likevel noe træl med den gjengeteipen. Tenker derfor å skaffe originale msr- flasker. Hadde Optimus- brenner før, men konverterte, først en Whisperlite og i senere tid også en xgk. Ser imidlertid at msr ikke har større flasker enn en liter, mens Primus og Optimus har 1,5 l.

Erfaring med Primus brennstofflaske på msr- pumpe? Blir det tett med trykk i flaska?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg valgte å ikke bruke primus sine fuel-flasker på MSR, husker ikke hvorfor. Brukte Optimus en liten stund, og de fungerte bedre. Nå bruker jeg kun MSR-flasker på MSR-pumper, da slipper jeg at flensen på pakningen blir unødvendig strekt som de blir med optimus-flaskene. 

Jeg har og en 1,5L Sigg fuel-flaske, den er med når jeg trenger alle flaskene, og heller heller over fra den til MSR-flasker ved behov.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Kenngu
   I fjor var jeg på en ukes tur i Lofoten med MSR elixir 3 sammen med dama. Utrolig fornøyd med teltet, vanvittig stødig og robust telt!
    
   Skaffet meg det telte for turer hvor jeg drar med 1-2 personer, eller hvis jeg skal ha god plass og bruker kano.
   Har nå fått snuta for msr, og vurderer å erstatte mitt troverdige Helsport Ringstind 2.
   Skal til Finnmarksvidda i år, og vurderer nytt telt for dette. MSR Hubba Hubba nx 1 virker veldig interessant, med nesten halvering av vekt i forhold til ringstind telte.
   Spørsmålet er om det holder mål for Finnmark? 2 år siden var jeg i Laksefjordvidda, og der knelte nesten Ringstind telte.

   Er det noen der med MSR Hubba Hubba nx 1 som har erfaring med det under sterk vind og vær. Som kan dele sin erfaring, evt anbefaling?  
  • Av Blindgjenger
   Det var som pokker, men nå har jeg begynt å lure på om truger kunne få meg mer ut i skogen om vinteren. Går ikke på ski frivillig, og det er sjelden gode forhold for fottur i Oslomarka vinterstid. Så derfor, altså, har tanken på truger slått rot 🤔 Finner ikke så mange ferske diskusjoner om emnet her på forumet, ser ut som det var et hetere tema for 10-12 år siden. En god del av modellene som dukket opp som forslag i de dager finnes ikke lenger, og det kan vel ha skjedd noe nytt på trugefronten i mellomtida... Ikke for det, det grunnleggende gjelder fortsatt - små truger bærer ikke stor man på puddersnø 😁
   Er 194 cm og 85 kg netto, så da bør jeg vel hvertfall holde meg unna alt under 30". På den annen side er det først og fremst dagsturer i bymarka som er aktuelt, og det betyr ganske ulendt skog og ikke veldig tung sekk. Da er det kanskje ikke noen udelt fordel å ha altfor lange truger heller? Og så er det det å finne en balanse mellom å kjøpe noe dyrt som kanskje ikke blir så mye brukt, eller noe litt for billig som ikke er noe gøy å bruke. Altså noe som er godt nok til at det er gøy, men ikke så dyrt at det aldri blir noe av. Tenker i utgangsunktet at 2000 er greit men 3000 er i overkant.
   Noen synspunkter på fordeler og ulemper med tradisjonell alurør med duk vs de formstøpte sakene? Tubbs er vel fortsatt aktuell, MSR ser spennende ut (men koster kronasjer). Atlas er vel også en gammel traver. Hva med TSL? Er ikke så mye omtalt, kanskje mest fordi de holder til på denne siden av dammen?
   Mja, og så er det vel fjellstøvler str 47 som vil være aktuelt fottøy, så må ha greit romslige bindinger.
   Ville sette stor pris på litt veiledning fra mer erfarne trugegjengere - og beklager at tankene kom litt hulter-til-bulter!
  • Av torbjornhb
   Hei 🙂 
   Noen som har erfaringer med MSR Hubba Hubba NX3 og MSR Mutha Hubba NX3?
   Har et splitter nytt Big Agnes Cooper Spur HV UL3, men vurderer MSR også. Mulig det tåler litt mer juling, i hvert fall slik jeg har forstått det fra ulike tester. Big Agnes er til gjengjeld lengre, og det passer godt til mine 188cm.
    
   Tar gjerne imot erfaringer og tips. Og til info, det er kun disse tre modellene der står mellom. Ønsker et lett telt til sommerbruk.
  • Av André Aubert
   Har et MSR Fury telt som nå begynner å lukte en salig blanding av bål, svette og tårer.
   Kan disse vaskes i maskin dersom jeg bruker egnet såpe?
   Takker for alle tilbakemeldinger

  • Av Fjellmaen
   Hei! Meg og min kjæreste trenger et nytt telt. Ønsker et kuppeltelt med god plass. Tenkte derfor et 3-manns. Teltet vil bli brukt både på hiking og på kjøretur. Vi teltet kun om sommeren, høsten og våren. Telter i regn, men minimalt i storm. Vil bruke mellom 2000 kr og 4000 kr på teltet. Har sett på MSR Elixir 3 og Marmot Limelight 3P. Lest både godt og vondt om begge telt. Flere klager på vekten. Noen erfaringer med disse, eller noen dere vil anbefale istedenfor? 
   Her er kriteriene mine:
   - God plass til to personer(3-manns). Må være romslig til kortspill på kvelden. 
   - Pris: 2000-4000 kr. 
   - To åpninger 
   - God utsikt fra innsiden er en fordel. 
   - Pakkvennlig. Enkelt å fordele på to sekker.
   - Må være lett nok til å gå et stykke med, men er ikke vanskelig på noen få hundre gram i forskjell. Jeg synes ikke 3 kg er tungt, men selvfølgelig en fordel med lett telt. 
   - Må kunne kjøpes på skandinavisk nettside. 
   Takk på forhånd! 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.