Jump to content

Tatt for skudd i mørket


Ragnar

Recommended Posts

Annonse

fullmåne eller ei, det er mye vanskeligere å forsikre seg om at bakgrunnen er trygg i mørket. og de fleste norske jegere skyter med saker som gir gjennomskudd på hjort... og så skal man jo finne igjen dyret og... det kan være vanskelig å få med seg hvor dyret tar veien når man blir blendet av munningsflammen?

Link to comment
Share on other sites

Lurer på hvilken paragrafer de skal bruke når de tar ut tiltale. Iflg. jurister på flere jaktforum har han ikke brutt en eneste lov.

De vil nok forsøke seg med enten inhuman jakt.(fare for skadeskyting etc) eller uforsvarlig omgang med våpen. (Mulig med usikker bakgrunn etc..)

Og hvis han får en bot og godtar den er vel saken ute av verden. Men hvis saken havner for retten , skal det virkelig bli spennende å se utfallet. Hvis inhuman jakt med fare for skadeskyting blir argumentet, må påtalemyndighetene gjøre det sannsynlig at denne jaktformen har potensiale for å påføre dyr mere lidelser enn andre jaktformer. Dessverre for påtalemyndighetene viser fakta at det ikke er tilfellet. Hvis nattjakt skal forbys ut fra "inhuman jakt" argumentet , må drivjakt også forbys. Også andre jaktformer vil kunne bli rammet. All fluktskyting foreksempel.

Hvis "uforsvarlig omgang med våpen" blir argumentet, må det sannsynligjøres at denne jaktformen fører til flere uhell enn andre jaktformer. De vådeskudd ulykkene vi har hatt viser oss at det ikke er tilfellet.

Det sitter nok noen politi jurister og klør seg i nøtta nå for å finne noen innfallsvinkler som kan gi dem medhold i retten. Men jeg tror ikke de vil lykkes.

Link to comment
Share on other sites

Lurer på hvilken paragrafer de skal bruke når de tar ut tiltale. Iflg. jurister på flere jaktforum har han ikke brutt en eneste lov.

Har du noen linker til slike jaktforum?

Skulle gjerne funnet veien til et forum om jakt jeg :wink:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy