Gå til innhold
Ragnar

Tatt for skudd i mørket

Anbefalte innlegg

fullmåne eller ei, det er mye vanskeligere å forsikre seg om at bakgrunnen er trygg i mørket. og de fleste norske jegere skyter med saker som gir gjennomskudd på hjort... og så skal man jo finne igjen dyret og... det kan være vanskelig å få med seg hvor dyret tar veien når man blir blendet av munningsflammen?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Lurer på hvilken paragrafer de skal bruke når de tar ut tiltale. Iflg. jurister på flere jaktforum har han ikke brutt en eneste lov.

De vil nok forsøke seg med enten inhuman jakt.(fare for skadeskyting etc) eller uforsvarlig omgang med våpen. (Mulig med usikker bakgrunn etc..)

Og hvis han får en bot og godtar den er vel saken ute av verden. Men hvis saken havner for retten , skal det virkelig bli spennende å se utfallet. Hvis inhuman jakt med fare for skadeskyting blir argumentet, må påtalemyndighetene gjøre det sannsynlig at denne jaktformen har potensiale for å påføre dyr mere lidelser enn andre jaktformer. Dessverre for påtalemyndighetene viser fakta at det ikke er tilfellet. Hvis nattjakt skal forbys ut fra "inhuman jakt" argumentet , må drivjakt også forbys. Også andre jaktformer vil kunne bli rammet. All fluktskyting foreksempel.

Hvis "uforsvarlig omgang med våpen" blir argumentet, må det sannsynligjøres at denne jaktformen fører til flere uhell enn andre jaktformer. De vådeskudd ulykkene vi har hatt viser oss at det ikke er tilfellet.

Det sitter nok noen politi jurister og klør seg i nøtta nå for å finne noen innfallsvinkler som kan gi dem medhold i retten. Men jeg tror ikke de vil lykkes.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Lurer på hvilken paragrafer de skal bruke når de tar ut tiltale. Iflg. jurister på flere jaktforum har han ikke brutt en eneste lov.

Har du noen linker til slike jaktforum?

Skulle gjerne funnet veien til et forum om jakt jeg :wink:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Vet iallefall om denne. Litt rare ting her , men også mye matnyttig.

Skjult lenke - logg inn for å se den

Bra forum, men urbane folk som ikke er oppvokst med jakt og skyting føler seg kanskje ikke helt hjemme der. På bygda er et våpen et like naturlig redskap som en spade, en motorsag eller en øks.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Skjult lenke - logg inn for å se den

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Skjult lenke - logg inn for å se den
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.