Gå til innhold
  • Bli medlem

Hjelp meg med valg av truger :-)


Fjellgeitin

Anbefalte innlegg

Jeg har opplevd veldig stor forskjell i billige hyttetruger, og dyrere truger laget for lengre turer. Veldig stor forskjell! Spesielt i binding og vekt. Gå-komforten øker drastisk, kvalitet og pris også....

Steiner osv har jeg aldri hatt problemer med, trugene jeg har brukt har tålt det null problem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
kbruaz skrev (14 timer siden):

Istedet for å lage en ny tråd, stiller jeg spørsmålet her, da dette ser ut som en relevant tråd. 

Jeg har nesten ingen erfaring med truger, men kjøpte meg et par av aller billigste sort Gridarmor Lierne for et halvårs tid siden. I går fikk jeg endelig prøvd disse, en kort tur på skareføre og barmarkflekker. Jeg prøvde først å gå til fots på denne snøen, men brøt gjennom, og det var da jeg hentet frem trugene fra bilen, mest for moro skyld og for å teste dem, ikke for å gå en langtur. 

Nå har jeg ikke noen umiddelbare planer om å gå til anskaffelse av nye og dyre truger, men spør helt generelt, mtp et eventuelt fremtidig kjøp: Er det svært stor forskjell på dyre og billige truger, jevnt over? Får man en vesensforskjellig opplevelse av å gå med kvalitetstruger kontra billige "hyttetruger" av det slaget jeg har? Siden jeg kun har gått 1 (liten) tur på truger, og disse er billige og dermed relativt dårlige(?), har jeg per i dag ikke noe sammenligningsgrunnlag. 

Bruksområdet mitt er stort sett ganske korte dagsturer på skareføre om våren, når snøen ligger flekkvis slik at det er upraktisk med ski (som må tas av og på flere ganger), i kupert terreng. Til resten av snøsesongen bruker jeg i all hovedsak ski. Det er altså et poeng at trugene må tåle noe steinete underlag, ikke bare hard snø/is. 

Til det bruksområdet du beskriver ville jeg brukt de trugene du allerede har og gjøre meg opp erfaringer med disse. Hvis du så finner ut at det er konkrete problemer med dem kan det tenkes at du vil oppleve et par andre truger vil løse dette problemet. Typisk tror jeg det vil være bindingen som vil kunne gi problemer, men det vil antakelig ikke gjøre seg særlig gjeldende før du begynner å gå i mer utfordrende terreng, særlig traversering av bratte ås-/fjellsider (altså ikke når du går rett opp eller ned, men på langs av ås-/fjellsida. Det kan også tenkes at materialet trugene er laget av vil svikte lettere på et par billige truger enn et par dyre, men også da tror jeg vi snakker om mer utfordrende terreng. Her vil det typisk være når du går bratt nedover som erfaringsmessig er det verste, for eksempel ned bratte hamrete åssider. På flata tror jeg ikke du vil merke noe særlig forskjell på dyre og billige truger så sant de er konstruert noenlunde riktig (først og fremst at de ikke har faste hæler som enkelte veldig billige "bensinstasjonstruger" kan ha og at de har godt feste mot underlaget, altså klør eller lignende). Men man vet jo ikke om det er noen problemer før man har prøvet, så derfor er min anbefaling å prøve de du har en god del før du eventuelt bestemmer deg for at de er for dårlige til ditt bruk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.