Gå til innhold
  • Bli medlem

Rimeligere alternativ til Spot


Anbefalte innlegg

Heriks skrev (På 4.4.2021 den 20.58):

Kan det være at du må kansellere det gamle abonnementet for så å velge på nytt slik som beskrevet i de øverste postene i tråden her?  

Oppdatering:

Fant en chatmulighet der man kan komme videre til en person, for de som foretrekker å ha hjelpen skriftlig. Der fikk jeg (rask og go) hjelp i dag - og ja, det stemmer.

Som med så mye annet - hvis man er fornøyd kunde og bare betaler uten å sjekke, så får man den prisen man har hatt, inkludert eventuelle prisjusteringer oppover... Hvis man heller tar kontakt og spør hvorfor de tenker å ta så mye mer betalt enn prisen de oppgir på sidene sine og hva det er man egentlig betaler ekstra for, så sier de kjapt "skjønner hva du mener" og svupper de deg over på den langt bedre prisen som nye kunder får.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Skogens Stønn skrev (På 4.4.2021 den 23.58):

Dette vil jo gjelde uansett hvilket system man velger.

Nja, kanskje ikke helt. En type PLB som tidligere nevnte Ocean Signal skal være langt sikrere (egentlig påstått helt sikker - men jeg har også vært borti falsk melding med tilsvarende), og har ikke den der ekstramuligheten. I tillegg har noen av de andre systemene i tillegg bedre satelittdekning (spesielt her nord hos oss), som gjør at det er langt større sjanse for at meldingene faktisk kommer gjennom når de skal.

Skogens Stønn skrev (På 4.4.2021 den 23.58):

Hvis det er sånn man bruker disse tjenestene er man jo like langt. Man har bare gjort det litt mer sannsynlig at man får gitt beskjed om at alt er ok enn om man bruker telefon. For meg er dette helt uaktuelt. Jeg sier at jeg selv skal påkalle hjelp hvis jeg trenger. Det var jo hele poenget med å gå til anskaffelse av en SOS-knapp.

Helt enig, men det er nok ikke alle som er det - eller obs på problemstillingen, kanskje rettere sagt.

Utover det så synes jeg det er blitt mer aktuelt å bruke Spot'n nå (jeg har den jo liggende) med ny pris og mulighet for flex-abonnementet. Var ikke klar over noen av delene før jeg så denne tråden, så takk for tips!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Miamaria skrev (8 minutter siden):

Nja, kanskje ikke helt. En type PLB som tidligere nevnte Ocean Signal skal være langt sikrere

Ja, helt enig med deg. Jeg tenkte først og fremst på de meldingsbaserte tjenestene. Du har også rett i at satellittsystemet som benyttes av disse kan bety mye i en gitt situasjon. Høye satelittbaner gir mindre skygge. Polare baner gir dekning over hele jorda over tid. Mange satellitter i systemet betyr bedre samtidig dekning (mest for lavbanesatellitter) og dermed raskere respons siden man ikke må vente på at satelitten går rundt jorda og kommer over deg igjen.

Og PLB/nødpeilesendere er nok et noe bedre "sikkerhetsbelte" ja. Det stiller jo i en annen kategori og er ikke et egentlig meldingsbassert system (selv om det sender data/posisjon). MEOSAR kan vel nå også beregne posisjonen til senderen med rimelig stor nøyaktighet mer eller mindre instantant i det senderen utløses ved hjelp av triangulering fra tre eller flere satellitter og er dermed ikke avhengig av at senderen din klarer å få et GPS-fiks som sendes.

Uansett, og det tror jeg også du er enig i: Disse systemene er jo først og fremst et sikkerhetsbelte som utløses i en situasjon der liv eller lemmer ellers med stor sannsynlighet ville gått tapt. I utgangspunktet skal de aldri benyttes fordi man aldri skal sette seg i en sånn stilling, men uforutsette og farlige situasjoner skjer jo – desverre...og da er det godt å ha et siste hårstrå å holde fast i, om ikke annet så for å holde motet oppe til man er helt død.

;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.