Gå til innhold
  • Bli medlem

Alfa Impact, leather care


DenGladeVandrer

Anbefalte innlegg

TheFlorux skrev (På 27.4.2021 den 16.39):

Wow - nå er forventningene virkelig skrudd i taket her. Gleder meg til hente dem i morgen. Blir tursko i stuen hele uken 😎

Jaja - det måtte jo bli en nedtur. Bestilt størrelse var akkurat litt for stor (jepp, de ER store i størrelsen) og min størrelse blir ikke lagerført av Alfa før første uken i Juni. i-landsproblemer er også problemer... 

Uansett - takk til alle her for supre innspill om hva som åpenbart er supre sko. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
TheFlorux skrev (10 timer siden):

min størrelse blir ikke lagerført av Alfa før første uken i Juni. i-landsproblemer er også problemer... 

Da trenger jeg ikke bestille et nytt par før om en god måned...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Leser det dere skriver om størrelse, og lurer veldig på hva jeg skal gå for. Antar at damemodellen følger samme mønstre som herremodellen hva strl angår. Jeg bruker 40-41 i andre sko avhengig av type. Storetærne har fått seg noen trøkker oppigjennom (mista negl i fotballsko, og i for trange skisko under Birken..), de er ømfintlige for trykk forfra, og jeg må bruke større sko enn hva lengden på foten egentlig tilsier. Er i tillegg ganske bred i framfoten, og opplever at en del sko klemmer på sidene foran. Har strl 40 i Crispi Skarven 2.0 og disse er akkurat bittelitt for små. Dermed vingler jeg mellom 40 og 41 i Alfa Impact-skoa.. Har eid mange Alfa Walk Queen før i tida, og disse hadde suveren passform "rett ut av boksen" for meg (slitestyrken derimot.. ett par varte sjelden lenger enn ett år). Dere skriver at Impact er store i størrelsen, bør jeg gå for 40? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Megalep skrev (6 minutter siden):

Har eid mange Alfa Walk Queen før i tida, og disse hadde suveren passform "rett ut av boksen" for meg (slitestyrken derimot.. ett par varte sjelden lenger enn ett år). Dere skriver at Impact er store i størrelsen, bør jeg gå for 40? 

Min erfaring etter mange par med Walk King og et med Impact, er at størrelsen er "lik", men slik at Impact ikke hadde noe behov for å gås inn. Walk King ble litt større etter hvert. Impact holder mye bedre på formen, men er så myke i læret at der "passe" med en gang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skoa er i hus, det ble strl 41. 40,5 hadde nok vært det perfekte, men nå er jeg hvertfall garantert at storetærne ikke støter borti foran i skoa. De var litt smalere over vrista enn jeg husker Walk Queen som, men de ble jo noen mjuke lefser ganske kjapt. Kjennes bra, bortsett fra over ankelen på høyre fot, der pløsa bretter seg under snøringa - der er et ubehagelig presspunkt. Dette blir vel gjerne mjukere etterhvert som jeg får gått de litt inn, eller..? På andre foten er det ikke noe problem. Har prøvd å dandere bretten på litt forskjellig vis, uten at det har hjulpet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Megalep skrev (12 timer siden):

Kjennes bra, bortsett fra over ankelen på høyre fot, der pløsa bretter seg under snøringa - der er et ubehagelig presspunkt. Dette blir vel gjerne mjukere etterhvert som jeg får gått de litt inn, eller..? På andre foten er det ikke noe problem. Har prøvd å dandere bretten på litt forskjellig vis, uten at det har hjulpet.

Jeg hadde eksakt samme "presspunkt" på høyre ankel. Jeg tror en kombinasjon av at jeg har gått de inn samt blitt mer rutinert på "bretten" og hvor stramt jeg skal knytte ved hver malje har fjernet dette problemet helt.

For øvrig et lite kosmetisk irritasjonspunkt med min venstre sko når det gjelder denne "bretten". Den er ikke like symmetrisk som høyre sko og bretten må tvinges mer frem for å få det slik jeg vil ha det. jeg merker uansett ikke noe til dette på foten, så det er som sagt bare kosmetisk 😁
 

Endret av sneakyowl
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...

Hei igjen,

Oppfølgingsspørsmål etter å ha gått de første 20 milene i både høyfjell (Galdhøpiggen, Glittertind m.fl) og i Østmarka (mye myr) og Setesdalsheiene. Alt i alt fornøyd med skoene, men har ikke funnet noe skikkelig vedlikeholdsregime. 

Så langt har jeg kun brukt den lille flasken med "melk" som kom med støvlene. Har imidlertid lest at minkolje er bra, og også fullimpregnering er bra.

På forskjellige tråder her leser jeg både det ene og andre, usikkerhet om hva som skal først etter grundig vask etc... Alfa har lite klar info på sine sider rundt vedlikehold og svarer oppsiktsvekkende vagt på e-post om emnet.

SÅ - Er det noen her som har peiling på støvler som Impact som kan gi noen gode råd om hva man bør gjøre innerst til ytterst?

Impregnere? 

Minkolje?

Mer av Alfa's olje som de også selger i større flasker?

Hva bør man gjøre hvor ofte?

Tusen takk for forhåpentligvis grundige svar!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg beskrev "prosessen" min på første side i tråden i korte trekk. Skyll/vask med oppvasksåpe på utsiden, avhengig av hvor skitne de er. La de tørke innendørs i over ett døgn til de er helt tørre (ikke på varmekabler osv.). Går over med impregneringsspray (Grangers), til læret blir "mett" på dette. Lar tørke igjen til læret er tørt. Til slutt går jeg over med Alfa Leather Care-produktet i flere runder med en fille helt til skoene har fått tilbake den fine shinen og brunfargen sin.

Nettsiden til Alfa sier mer eller mindre det samme som jeg gjør: https://www.alfa.no/pages/vedlikehold-av-fullnarv

IMG_3649.thumb.JPG.6773b7413de86c1c1bb836ac85b1ed37.JPG
 

  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk!

Så Grangers erstatter minkolje? Eller kan jeg eventuelt ha minkolje mellom Grangers imrregneringsspray og Alfas medfølgende olje?

Antar det er Grangers Footwear Repel sprayimpregnering for sko du bruker?

Når det gjelder Alfa leather care så har jeg gått over med det på det meste 6-7 ganger, men det trekker alltid litt til, og selv etter det, merker jeg at støvlene blir raskt mørke i fargen når jeg tråkker i vann med dem. Håper det er fordi jeg ikke har impregnert først. Kjøper det etterpå og prøver den. På Oslo Sportslager mente de at oljen som fulgte med er nok, i militæret sier de minkolje alene er nok, så derav spørsmålet.. 

Takk igjen for tålmodigheten for en som måtte ha dette inn med teskje 😀

 

Endret av TheFlorux
rette feil
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er usikker på hvor du har minkolje fra. Hva er det til?
Du bør være var på å smøre på fetere midler på Gore-tex lærsko. Skokrem som brukes i forsvaret f.eks. blir vel potte tett på lærsko som har både Gore-tex membran og polstring (noe de klassiske militærstøvlene ikke har). Pusting blir da helt ikke-eksisterende.

Har den ikke for hånd nå, men jeg mener det er det Grangers-produktet, ja. Så lenge det står at den også er for lærsko.

Mine sko blir også relativt fort "mørke" av å gå i kratt og regn, selv om de er vedlikeholdt godt. Jeg blir ikke våt inne i skoen uansett, så jeg legger ikke så mye i det. Jeg mistenker at et tykkere middel ville holdt seg lenger, men på bekostning av pustingen i skoene.

Endret av sneakyowl
  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Supert - takk igjen!

Rådet om minkolje kom fra både Oslo Sportslager da jeg kjøpte Impactene og folk i militæret. 

Alt du foreslår er jo logisk og fornuftig, så jeg stikker innom og kjøper en slik impregnering og ekstra flaske med Alfas egen "melk" etterpå.

Antar det er denne du bruker - https://www.oslosportslager.no/produkt/grangers-footwear-repel-sprayimpregnering-for-sko-40709.aspx

 

 

Endret av TheFlorux
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis læret blir (hurtig) mørkere når skoene brukes i fuktige omgivelser, så er det fordi læret trekker vann. Det hemmer pustinga minst like mye som ei impregnering som sørger for at læret ikke trekker vann. Jeg hadde kommet til å impregnere så læret trekker minst mulig vann. 

Minkolje er helt kurant. Selv foretrekker jeg bivoksbasert impregnering, feks Granger's G-wax, eller Sno-seal.

For ordens skyld. Både sprayen, det refereres til, og mink-olje er impregnering. Hva "melka" til Alfa er for noe, aner jeg ikke, men det sikkert en form for impregnering det og.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg klarer fortsatt ikke å bruke melken som fulgte med tilfredstillende.. er jo satans umulig... den bare renner av filla. 

Har ikke brukt de kjempe mye, men mer når høsten kommer. Går lite i fjell, men mye offpiste i marka.

Jeg skyller av det grøvste.. tørker... bruker Grangers bewax (anbefalt på OSL, hvorde ble kjøpt)... et par runder med den.. og så en runde med waterproof wax fra Grangers. 

Har lekt med tanken på å helle melken over i en sprayflaske, så jeg kan få det på støvelen, ikke at det renner av filla.

Jeg har gått med "vanntette/avvisende" "gore-tex"🤣.. i årevis.. så det blir lissom ikke en høsttur føttene er tørre. 

Samme behandling på de andre Alfa lærestøvlene jeg har, og funker greit. Har foreløpig ikke vært på en skikkelig bløt tur hvor de får kjørt seg.

Skal prøve å supplere med Grangers spray

 

Endret av DenGladeVandrer
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.