Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvor mye er godt nok?


tshansen

Anbefalte innlegg

Skogens Stønn skrev (28 minutter siden):

Har du sett bilder av HCB? (regnes av mange for gatefotoets og fotojournalismens far) Eller fra D-dagen av Robert Kapa? (sistnevnte har i tillegg til masse utilsiktede uskarpheter fra bevegelse også feil fra selve fremkallingen fordi de hadde for mye hastverk med å få fram bildene).

Jeg er godt kjent med disse fotografene, og liker bildene deres. Kanskje liker jeg Ansel Adams bedre. :) Men til tur- og naturbilder synes jeg (for meg selv) det er viktig å ha godt nok utstyr til å kunne gjengi farger, teksturer og detaljer i naturen på en naturtro måte. Men også her er vi vel alle forskjellige. :) 

Endret av ketilring
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
ketilring skrev (1 minutt siden):

Jeg er godt kjent med disse fotografene, og liker bildene deres. :) Men til tur- og naturbilder synes jeg (for meg selv) det er viktig å ha godt nok utstyr til å kunne gjengi farger, teksturer og detaljer i naturen på en naturtro måte. Men også her er vi vel alle forskjellige. :) 

Det vil aldri være minus med bra utstyr, jeg mener ikke å underslå det. Bortsett fra at det eventuelt blir så tungt at man ikke gidder å bære det med seg da. Eller som det heter: Det beste kameraet er det du har med deg. ;-)

Ellers synes jeg faktisk det kan være lærerikt å ta bilder med dårligere utstyr, rett og slett fordi du tvinges til å ta hensyn til elementer i bildet som utfordrer teknologien. Det er også egenskaper/feil i optikk som man kan utnytte til å tiføre bildet innhold.

;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et kamera har aldri skapt et bra bilde...

Uavhengig av kvaliteten på utstyret så blir det ikke bedre enn den som bruker det. Det aller viktigste er å bli så kjent med utstyret at du kan lure det til å gjøre det du vil og skape det resultatet du vil ha...

Så er det jo opp til deg å avgjøre om det er bra nok for deg. 

 

For meg er det mer enn bra nok å ta vare på turminnene med mobilen. Det skal dog sies at Samsung S10+ ikke har har det kjipeste av mobilkamerameraer. For meg er det langt fra bra nok å ta bilder med mobilen når de skal henges på vegg i litt størrelse...

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Delvis innenfor temaene her og delvis avsporing...

Kjører dere alltid full auto når dere tar bilder med mobilen eller justerer dere settinger manuelt før bilder tas? (Jada, det er fortsatt en mobiltelefon som digitalsimulerer et kamera 😄)

20201016_175621.thumb.jpg.aba3e88804ed95b23bfd468c8ea1d5c1.jpg

(Helt vilkårlig motiv ut fra her jeg ligger og leser på fjellforum.no ;))

Endret av Terka
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Halvannen kilo ekstra vekt på turen i Femundsmarka nord i sommer var enkelt å velge vekk. Jeg mener Samsung S10'n reddet turen i så måte. Bildene kunne nok blitt hakket bedre med større kamera, men til mitt bruk, til bloggen, så tror jeg det holder med mobilen. Alle bildene på den turen ble tatt med mobilen i jpg. Det var kun ved et par anledninger at jeg savnet et større kamera (eks. kvelds og nattbilder). Også siste tur i høst ble kun dokumentert med mobilkameraet. Med litt peiling så kan man presse ganske mye ut av mobilkameraene. :)

spacer.png

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Espen Ørud skrev (1 time siden):

Et kamera har aldri skapt et bra bilde...

Ja, dette er jo den klassiske diskusjonen.. Ikke glem at godt fotoutstyr er gøy og inspirerende å bruke, noe som gjør at man tar mange flere bilder, som igjen gir bedre bilder. 😊

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Makrobilde på frihånd i dårlig lys med en gammel Huawei mate 9 pro. En lakselus på en stakkars gladlaks. Jeg er imponert over min gamle telefon. Kunne nok sikker vært bedre om jeg hadde hatt lyssetting og studio. Men bra nok til mitt bruk.

Tore

IMG_20201016_190800.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For meg er det enkelt: Hva ønsker du å oppnå?

Hvis du "bare" ønsker å dele bilder med venner, familie og på sosiale medier så duger mobilen i de fleste situasjoner.

Har du tenkt til å printe ut i diverse formater og gjenskape dramatisk vær eller omgivelser er det som regel kun et "skikkelig" kamera som gjør jobben. Sensorene på speilrefleks/speilløst har mye høyere dynamisk rekkevidde. Det vil si at du kan jobbe mye mer med lyse og mørke partier i et redigeringsprogram. I tillegg vil du få flere fotomuligheter hvis du har flere objektiver

Bildet under av Stølsnostindane kunne jeg aldri tatt med et mobilkamera f.eks. Det er tatt med 200mm (x1.5) objektiv fra Sognefjellshytta

image.thumb.png.37e679949b246cc74e467d7f68fc3636.png

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det blir nevnt å skyte i jpeg+RAW noe de fleste med litt forståelse for foto gjør! Men hvis vi er helt ærlig med hverandre! Hvor mange av RAW filene blir «fremkalt» og gjort noe med i forhold til jpeg filene? 
 

Når jeg var inne i verste foto perioden i livet mitt kunne jeg gå i mange timer for å ha 1 times vindu for å prøve å få til et enkelt motiv. Hele turen handlet om det ene bildet, jeg sørget for å naile alt jeg bare kunne i kamera, men måtte fortsatt jobbe med filene for å få riktig farge gjengivelse. Det bildet ble fortsatt bare et av mange og et helt greit bilde sammenlignet med andre gode fotografer. 
 

Ja, bilde er bedre rent teknisk enn mange andre bilder jeg har tatt, men langt ifra så veldig mye bedre å se på! Det er et godt bilde, men noe Apple desktop bilde var det ikke 😂 

jeg har lenge gått å trodd at et godt bilde er teknisk bra, samt formidler noe! Det er langt ifra sannheten, som flere er inne på! Et godt bilde forteller seerne noe! (Min mening) vi er kommet til et punkt hvor det tekniske er der nesten uansett kamera! 

men som @ketilring skriver, hjelpe meg så mye mer kreativ jeg er med et skikkelig kamera i hendene! Å mitt beste foto apparat er faktisk et fujifilm XT med alt av manuelle brytere! Et eventyr å fotografere med. Jeg klarer ikke helt å forklare hvorfor. 
 

er vi kanskje kommet til et punkt hvor verden druknes i bilder, så bilder har ikke samme inntrykk på oss lengre? 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ei dame jeg kjenner godt legger ut to sett med bilder fra turene sine (turer som er spektakulære i seg selv). Hun legger ut de vanlige turbildene fra mobil, og når hun kommer vel hjem og får satt seg ned i fred og mak legger hun ut de skikkelige bildene som er tatt med skikkelig utstyr. Det er jo noe helt annet og en helt annen sprut over de bildene som er tatt med speilrefleks (eller hva hun benytter nå).

Det er kjedelig å være i en situasjon med fantastisk lys og stor natur og kun ha en mobilen med seg. Som de fleste har jeg også kommet dit at jeg kun benytter mobil. Men å få like gode bilder som med stativ og speilrefleks vil jeg aldri få - av stjernehimmel, nordlys, rennende vann f.eks.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker mobilen til knipsebilder som feks legges ut på InstaStory, dokumentere noe på farta, og sånt småtteri. Men når jeg skal ta litt mer fotografiske bilder på dagsturer, overnattingsturer osv, så blir det med et ordentlig kamera med mye større sensor. En mobiltelefon kan ikke måle seg mot en stor sensor når det kommer til bedre dynamisk rekkevidde og mindre ISO-støy under krevende forhold, eller stor blender og liten dybdeskarphet! Samt at jeg kan bruke optikk som både gir meg den brennvidden jeg vil ha og store blendere, som gjør at man kan leke seg mer kreativt. Syntes og mobilen er knotete å jobbe med. Tar bilder i RAW, noe min mobil ikke kan.

Skulle gjerne hatt med fullformatskameraet mitt med på lengere turer, men da blir det for mye vekt og tar for mye plass i sekken. Men har funnet mitt forløpige perfekte turkamera, med 1,6x cropsensor, veier lite og tar veldig liten plass, utskiftbar opptikk, både Canon EF-M, og EF-optikk med adapter. Kan også fjernstyres via mobilen.
Fast på kameraet står en 22mm f2, som tilsvarer 35mm på fullformat. Perfekt i lomma på hoftebeltet på dagstursekken, eller bare å hånda/reim over skuldra på korte turer, eller klipset på skulderstroppen på sekken på lengere turer.

KJV_8458.jpg.9b8fb9bdb837acb0a7cb5b4b26e70353.jpg

405gr for kun kamera m/batteri og 22mm, 1480gr med alt i liten veske, dvs kamera, 22mm f2, 15-45mm, 50mm f1.8 m/EF-adapter, ND-filter, Polariseringsfilter, 5 batterier og et Gorillapod(stativ). Og den vekta kan jo reduseres med å droppe 22mm og/eller 50mm. Men ett lysterkt objektiv MÅ være med!

Endret av Kristian J. Vabø
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kristian J. Vabø skrev (34 minutter siden):

Men har funnet mitt forløpige perfekte turkamera, med 1,6x cropsensor, veier lite og tar veldig liten plass, utskiftbar opptikk, både Canon EF-M, og EF-optikk med adapter. Kan også fjernstyres via mobilen.
Fast på kameraet står en 22mm f2, som tilsvarer 35mm på fullformat. Perfekt i lomma på hoftebeltet på dagstursekken, eller bare å hånda/reim over skuldra på korte turer, eller klipset på skulderstroppen på sekken på lengere turer.

Jeg har brukt samme systemet i lang tid, og det fungerer veldig bra. Har tålt mye juling og fuktighet. Med 22mm/2 eller 32mm/1.4 påmontert vil jeg si bildekvaliteten er på høyde med EOS 5D mk III fra 2012.

Det siste året har jeg endt opp med å bruke 11-22mm mest på tur, da jeg er glad i vidvinkel og mulighetene det gir for bilder inne i teltet, bilder av ørret holdt på strak arm, etc.. :)

Istedet for ekstra batterier har jeg med USB-batterilader (https://www.japanphoto.no/duracell-drc5911-batterilader-til-canon-lp-e12) og batteribank. Brakett for feste på PD Capture Camera Clip sitter alltid på. På lengre turer der foto er prioritet hender det også at jeg tar med EF-M 55-200mm og EF-M 32mm/1.4

KR_2020_89289.thumb.jpg.78e0e366ef69b3db251808ebc11552d8.jpg

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Satt litt på spissen, så er det vel ingen som bestrider at man kan leke seg og gjøre veldig mye mer med et større kamera (sett inn navn her) 

men! Hvorfor finner man seg ofte i den situasjon at man har 100, ja kanskje 1000 vis av bilder tatt i Aperture mode? Eller i Lukker prioritet? Man har harddisker herfra og ut på kjøkken med bilder i RAW format som aldri ser dagens lys eller blir gjort noe med? 🤔

jeg kan da umulig være eneste som gjør dette nesten hver gang jeg er på tur? Personlig er jeg blitt veldig mye flinkere å bytte mellom jpeg og RAW! Da 90% av bildene jeg tar er mer enn god nok i jpeg! 
jeg har ikke tall på hvor mange timer jeg har brukt i lightroom eller lignende hvor jeg har redigert større bacher med bilder for så å sjekke de opp mot jpeg fila fra kamera å ikke klarer å skille de 😂

jada, en jpeg fil er helt ubrukelig alene når lysforholdene er utfordrede eller man prøver å skape et visst inntrykk! Men er vi fotografer eller redigerer? 
jeg så en ganske interessant diskusjon rundt luminar på nettet! Der folk kan ikke gå spesifisert nok hvor mye AI ødelegger for foto og dens framtid! Men hva er det vi gjør i lightroom og Photoshop da? 🤔 

jeg tror faktisk at jeg kommer til å gå for et mer video orientert kamera neste gang jeg kjøper fotoapparat.... av flere grunner 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøpte meg for mange år siden ett Nikon D7000 med masse optikk. Men det har de siste årene blitt liggende hjemme da det er for mye å dra på. Har istede brukt min iPhone 7 til å ta bilder med, men den veldig dårlige bilder. Var ei uke i Femundsmarka i sommer, kom hjem med 5 bilder 🙈 Men den er med! Det beste kameraet er det som du har med deg!

Har nå bestilt iPhone 12 Pro som sikkert  har mye bedre kamera, iallefall bra nok for meg å ikke minst, det er med på tur 👍kanskje jeg finner litt tilbake til fotointeressen da. Men er ikke den som har tid/lyst til å sitte lenge å redigere bilder... Så det blir ikke å dra på noe dedikert kamera.

Endret av Dortase
Lenke til kommentar
Del på andre sider

tshansen skrev (13 minutter siden):

men! Hvorfor finner man seg ofte i den situasjon at man har 100, ja kanskje 1000 vis av bilder tatt i Aperture mode? Eller i Lukker prioritet? Man har harddisker herfra og ut på kjøkken med bilder i RAW format som aldri ser dagens lys eller blir gjort noe med? 🤔

Tar aldri bilder i Auto (det ene kameraet mitt har ikke det valget en gang), så det blir for det meste enten i M, A eller S.. De bildene jeg ikke bruker blir som regel slettet. Dette henger nok igjen fra når jeg tar motorsportbilder, der kan fort ta 1000-2000 bilder på noen få timer på en dag. Det som legges ut på nett fra dette er en liten brøkdel, kanskje 10-15-20 bilder, kanskje til og med mindre. Noen ekstra blir tatt vare på, men det meste annet blir slettet. Og gjør det samme med turbilder, mye som blir slettet der og. Er blitt ganske kritisk på hva som slipper gjennom nåløyet, så da blir det slik. Noen ganger kan jeg komme hjem fra en dagstur med mange bilder på minnekortet, men bare formaterer det og legger kameraet fra meg, uten å laste et eneste bilde over på PCen...

 

tshansen skrev (28 minutter siden):

jada, en jpeg fil er helt ubrukelig alene når lysforholdene er utfordrede eller man prøver å skape et visst inntrykk! Men er vi fotografer eller redigerer? 
jeg så en ganske interessant diskusjon rundt luminar på nettet! Der folk kan ikke gå spesifisert nok hvor mye AI ødelegger for foto og dens framtid! Men hva er det vi gjør i lightroom og Photoshop da? 🤔 

Her mener jeg at man må skille mellom å forandre et bilde, dvs legge til/fjerne pixler/elementer, eller å justere på det som allerede er der.
Luminar, og nå spesielt nye Luminar AI, baserer seg mye på det første, som feks å bytte ut hele himmelen og forandre på bildet i form av å bytte ut pixler. I Lightroom/Photoshop kan man og gjøre slikt, men når man snakker raw-filer, så er det å justere på eksisterende pixler, lysne/mørke, farger, kontraster osv ganske vanlig for folk som er over snittet interessert i foto. En JPG-fil fra kameraet er jo og noe som stammer fra en Raw-fil, men der er det programvaren i kameraet som bestemmer hvordan den skal bli, mens selv der kan man bestemme litt(metning/kontrast osv), for så å lagre en kraftig komprimert fil. Jeg liker å ha kontroll på dette selv, og velger derfor å bruke raw og Lightroom/Raw-konverter/Phtoshop. Vil man kun ta JPG, så får det være opp til hver enkelt å bestemme. Eldgammel diskusjon :P
I video- og filmproduksjon er det jo akkurat samme greia, noen vil ha råfilene, andre vil ha den ferdige prosesserte fila.


Luminar AI kommer til å ødelegge enda mer av det man kan se som skjer på feks Instagram nå, bare en hel masse naturbilder som er forandret så mye på at det stemmer ikke med virkeligheten lenger. Men det er jo perfekt for Instagrammere som bare vil ha masse likes og følgere selvsagt..

Interesant sak fra NRK:
https://www.nrk.no/nordland/xl/slik-kan-bildene-du-deler-i-sosiale-medier-bidra-til-skuffede-turister-1.12874337

Og dette Instagram-bildet har skapt en liten debatt på en fototeknisk gruppe på facebook. Lofoten ser IKKE slik ut.. og det er delt av av side som skal fremme norsk reiseliv.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

ketilring skrev (2 timer siden):

Jeg har brukt samme systemet i lang tid

Har siklet mest på 55-200mm, så spørs om ikke det blir den etterhvert. Savner 70-200mm'en når jeg er på tur, så tele er ganske kjekt å ha.
Holdt på å kjøpe32mm f1.4 først, men fant ut at 22mm f2 holdt i massevis, og utrykket den gir på full åpning er ganske herlig, selv med litt vignett. Sylskarp er den jo også :D 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kristian J. Vabø skrev (55 minutter siden):

Og dette Instagram-bildet har skapt en liten debatt på en fototeknisk gruppe på facebook. Lofoten ser IKKE slik ut.. og det er delt av av side som skal fremme norsk reiseliv.

Her bør noen i reiselivsnæringen vurdere sin kritiske sans. Bildet er uten tvilt et kreativt og spesielt bilde, men ser mest ut som hentet fra Ringenes herre enn Lofoten.
Har selv vært på fjellene i loften og de er uten tvil magiske. Men dette formidler definitivt ikke den virkelige verden.

Anser dette bildet en form for kunst enn naturfoto.
Men, de turister som aldri har vært i Lofoten vet jo ikke sannheten.

Ble faktisk litt irritert hvis dette faktisk er brukt som reklame for lofoten, men antar det mest er clickbait for å få følgere. :D

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan skal man konkurrere i en verdens som vil bedras så grundig som det Lofoten bilde! Folk vet jo ikke bedre å tror det er slik? Helt sykt! 
nei jeg får holde meg til filmens verden tror jeg! Men, det er fint lite som slår følelsen av å ta et skikkelig bilde 🤩 

det høres også med til historien at ekstremt mange bilder av småen er heldigvis blitt knipset med en iPhone! Ellers så hadde de nok aldri blitt tatt! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

tshansen skrev (3 timer siden):

men! Hvorfor finner man seg ofte i den situasjon at man har 100, ja kanskje 1000 vis av bilder tatt i Aperture mode? Eller i Lukker prioritet? Man har harddisker herfra og ut på kjøkken med bilder i RAW format som aldri ser dagens lys eller blir gjort noe med? 🤔

Du spør som om dette gjelder alle som driver med fotografering? :) Det gjør det nok ikke. Mange som tar denne interessen lenger enn til å knipse med mobilen foretrekker nok manuelle innstillinger og foretrekker også opptak i RAW format for å ha mest mulig kontroll over resultatet.

Selv forlater jeg manuell modus kun hvis jeg må ha kontroll på lukkertiden eller det er veldig skiftende lysforhold (som f. eks. utendørs sprangridning), og bruker kun RAW-format. Hvis jeg legger sammen antall bilder for jobb og privat ligger jeg på mellom 25000 og 30000 de siste sju årene, og det er helt uproblematisk med tanke på lagringsplass, slik teknologien er i dag. Jeg har alle NAS'ene mine koblet opp i Lightroom og er nesten daglig inne for å hente fram bilder fra arkivene. :) 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir litt utenom det opprinnelig trådstarter spurte om.

Men går dere igjennom alle bilder som blir tatt og sletter de dere ikke vil ha?
Personlig så overfører jeg det som måtte være på minnekortet over til NAS (som igjen synkroniseres til jotta), uten å slette et eneste et. Det er uhyre sjelden jeg sletter bilder.
Sammenheng med at lagringsplass har blitt billig, i "gamle dager" så slettet jeg bilder siden harddiskene kostet mer peng.
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kristian J. Vabø skrev (2 timer siden):

Og dette Instagram-bildet har skapt en liten debatt på en fototeknisk gruppe på facebook. Lofoten ser IKKE slik ut.. og det er delt av av side som skal fremme norsk reiseliv.

HrSteen skrev (42 minutter siden):

Her bør noen i reiselivsnæringen vurdere sin kritiske sans. Bildet er uten tvilt et kreativt og spesielt bilde, men ser mest ut som hentet fra Ringenes herre enn Lofoten.
Har selv vært på fjellene i loften og de er uten tvil magiske. Men dette formidler definitivt ikke den virkelige verden.

Anser dette bildet en form for kunst enn naturfoto.
Men, de turister som aldri har vært i Lofoten vet jo ikke sannheten.

Ble faktisk litt irritert hvis dette faktisk er brukt som reklame for lofoten, men antar det mest er clickbait for å få følgere. :D

 

Nok et eksempel på at instagrammere driver hverandre helt til yttergrensene i jakten på Followers og Likes. Hvis det neste bildet ikke er mer EPISK og MAGISK en det forrige er det ikke noe vits i å legge ut. :) Skal ikke legge skjul på at dette gjelder meg selv også.

Men når det er sagt, så mener jeg folk skal få redigere bildene sine akkurat slik de vil, og det får være opp til betrakteren å bruke sin dømmekraft, og ta det for det det er.

Men for å være litt mer on topic: Disse bildene fra Lofoten er ikke tatt med et mobilkamera.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

HrSteen skrev (1 time siden):

Men går dere igjennom alle bilder som blir tatt og sletter de dere ikke vil ha?
Personlig så overfører jeg det som måtte være på minnekortet over til NAS (som igjen synkroniseres til jotta), uten å slette et eneste et. Det er uhyre sjelden jeg sletter bilder.
Sammenheng med at lagringsplass har blitt billig, i "gamle dager" så slettet jeg bilder siden harddiskene kostet mer peng.

Bilder som åpenbart ikke skal brukes, som der blitz/strobe ikke fyrte etc. sletter jeg i kameraet med en gang.

Etter import går jeg raskt igjennom bildene og markerer med 'x' motiver jeg vet ikke skal brukes, eller bilder der jeg har bommet med fokus eller er uskarpe av andre årsaker. Til slutt tar jeg Ctrl+Backspace for å slette disse bildene for godt fra harddisken. (Bruker Lightroom Classic CC til info.)

Alle andre bilder tar jeg faktisk vare på. Man vet aldri.

Og man får 6 TB disker til under tusenlappen. :) 

 

Men som @Kristian J. Vabø også var inne på tidligere: Av og til tar jeg bilder kun for min egen del som rekreasjon, og hvis jeg ikke umiddelbart ser at noen av bildene er noe poeng i å jobbe videre med, formaterer jeg bare minnekortet i kameraet uten å importere dem. :) 

Endret av ketilring
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

ketilring skrev (11 minutter siden):

Men når det er sagt, så mener jeg folk skal få redigere bildene sine akkurat slik de vil, og det får være opp til betrakteren å bruke sin dømmekraft, og ta det for det det er.

Satse på at jeg ikke siterer feil nå :)
Det er jo sant, men når profesjonelle aktører skal promotere noe så synes jeg at det skal reflektere sannheten.

Det går jo på spørsmålet om hva som gjør et bilde bra.
Egentlig et umulig spørsmål å gi et entydig svar på. Smaken er som baken.
Noen liker soloppganger, noen liker solnedganger. Noen foretrekker netflix når sola skinner.



 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

HrSteen skrev (2 timer siden):

Her bør noen i reiselivsnæringen vurdere sin kritiske sans. Bildet er uten tvilt et kreativt og spesielt bilde, men ser mest ut som hentet fra Ringenes herre enn Lofoten.
Har selv vært på fjellene i loften og de er uten tvil magiske. Men dette formidler definitivt ikke den virkelige verden.

Anser dette bildet en form for kunst enn naturfoto.
Men, de turister som aldri har vært i Lofoten vet jo ikke sannheten.

Ble faktisk litt irritert hvis dette faktisk er brukt som reklame for lofoten, men antar det mest er clickbait for å få følgere.

Jepp, for fotografen selv, så er det nok en form for kunst, det ser man jo på hans egen konto, men instagramsiden som deler dette videre, "Mittnordnorge", som er en del av mittnorge.no, burde i mine øyne ikke delt dette i det hele tatt. De sier selv på hjemmesiden sin:
 - "Mitt Norge er et norsk produksjonsselskap med en betydelig stemme innen promotering av reiseliv, reisedestinasjoner og norske merkevarer."

Så de burde ta litt ansvar og være mer kritiske til hva de deler. Men jeg blir heller ikke forundret hvis de ikke er klar over at bildet er manipulert..
De burde faktisk hatt kjøreregler de også, slik som vanlig media og presse har. Men desverre i media har og dette "clickbait"-fenomenet overtatt, man ser det jo på overskrifter hele tiden.
Jeg får mer "clickbait-konto"-vibber av den kontoen enn promotering av reiseliv...

Her er forresten et annet bilde fra samme utsikt, fra samme fotograf, men med realistiske fjell:
https://www.instagram.com/p/CA2r9AnJ2TS

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.