Gå til innhold
  • Bli medlem

Fjellduk for ikkje-jegere


Anders P

Anbefalte innlegg

  • 4 uker senere...
Annonse

Sovet en del i jerven Hunter. Aldri hatt problemer med kondens. Men har alltid en liten glippe i den nærme der jeg puster.

Kommer nok til å prøve en fra magasinet snart. Ser ut som de har stormklaffer over glidelåsen, noe jerven ikke har. Hadde jeg visst at magasinet sine har det hadde jeg uten tvil heller kjøpt en slik

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Jeg kaprer denne tråden litt: 

Har i det siste fått lyst til å dra på telttur om vinteren. Fra før har jeg teltet kun om sommeren (en del turer på fjellet, i forskjellig vær). Helårstelt har jeg, og helårssovepose også. 

Jeg så en youtubefilm med Jens Kvernmo, hvor han nevnte at han bruker en fjellduk under liggeunderlaget sitt i teltet om vinteren. Er det noen her som har erfaring med slik bruk av fjellduk? Hvilken duk bør jeg eventuelt velge? Går ut fra at den originale Jerven blir for kald (ved f.eks. ti minus ute) i kombinasjon med en Exped Synmat 9LW? 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Exped Synmat 9LW har en R verdi på 6 så du trenger i utgangspunktet ikke noe under det før du bikker -20 (forrige modell -17). Det man gjerne bruker under er underlag av celleplast. Det er likevel vanlig at man alltid har dette under vinterstid så man kan sove videre dersom det oppblåsbare skulle punktere. Så alltid ha med celleplastunderlag i tillegg til det oppblåsbare.

Det er foret Jervenduk, feks Hunter eller Extrem, som har noe for seg på teltbunnen vinterstid. Gjør det lunere og triveligere i teltet, men  bidrar nok  svært lite til isolasjonen under liggeunderlaget fordi primaloften i duken komprimeres og da isolerer  ca 0.  Har selv både Hunter og Extrem. Veldig glad i begge to.

Edit: Jeg sjekket ut videoen selv nå og Kværnmo forklarer selv godt hvorfor han bruker den og hva den bidrar med i teltet.

 

Endret av SnorreL
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
Anders P skrev (På 15.10.2020 den 10.42):

Spørsmålet er om eg som ikke-jeger skal kjøpe meg ein fjellduk eller om det finst betre alternativ. 

Sist helg var eg på tur på Kolsåstoppen i Oslo og sjølv om dette er Austlandet og det berre er haust kjente eg at det utpå kvelden blei ganske kaldt, spesielt på beina. På tur aleine eller med venner foretrekker eg at alt går sakte og at eg har moglegheita til å bruke lang tid på alle aktiviteter, ikkje minst det å stirre inn i elden frå bålet. Problemet er som sagt at dette etterkvart blir rimeleg kaldt.

Eg har ein veldig stor dunjakke som held meg varm uansett, men eg er lite lysten på å bruke den ved sidan av eit bål. 

På beine blir eg uansett kald når eg ligger og titter på bålet. 

Kva gjer folk i slike situasjoner ? Kjøper dykk dunbukser eller fjellduk når dykk dreg på turer på hausten og vinteren ? 

 

 

Takk for alle svar :) 

 

 

 

 

Jerven er  IMHO. Fantastisk, -i alle situasjoner ..! Midsommer i Nordmarka blir det lett kjølig, -på natta. Kvaliteten er jo bare best AFAIK. ( -Om noen vet om bedre vil jeg lære hva ..! )

Jeg er en liten sprett, så "Mini Hunter" funker for meg. -Bodd "på gata", ( -bodde seff. i skogkanten rundt byen ), -stakk beina i ryggsekken om jeg ville strekke de ut ).

Elsker Jerven med "medium" tykt for. :-) -Jada, koster spenn, men tviler på att du angrer, om du finner rett modell for deg. UTROLIG slitestyrke, og effekt.

a.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.