Gå til innhold
  • Bli medlem

Gammel Whisperlite Int' i Trangia?


DFM62

Anbefalte innlegg

  • 3 uker senere...
Annonse
DFM62 skrev (På 4.9.2020 den 21.07):

Det er en overflod av tråder om brennere, litt overveldende faktisk, så beklager å gå i gang med ennå en brennertråd, men finner ikke helt det jeg leter etter, så...

Har altså en gammel type (med metallbøyler) Whisperlite International som nesten bare har ligget i boden siden den ble innkjøpt i 2009. Nå om dagen brukes det Trangia med Trangias gassbrenner, men tanken på en tilpasning av bensinbrenner til Trangiaen er jo der. Ser at mange har gått den veien med enten kjøp av X2 eller tilpasninger av Nova, Omnifuel, Omnilite etc, stort sett med et passende adapter, men også noen som har modifisert endel på egenhånd, ser jeg

Jeg forstår at X2 fungere godt - selv om noen nevner "finjustering" som et ankepunkt - men jeg hadde håpet å kanskje beholde Whisperliten framfor å kjøpe noe annet - dersom mulig.

Jeg har ikke funnet noe særlig om konvertering eller tilpasning av Whisperliter? Litt synd iom at  Whisperlite'en min er helt fin og temmelig stillegående. Noen som har noen tips? Må være en eller annen for for ikke-destruktivt inngrep, syns jeg. Kan vel saktens utvide et hull eller lage et nytt i Trangiaen, men der stopper det også.

 

image.png.51397713ee325f5ee9257ee7a6591c53.png

Jeg tilpasset min Whisperlite til et Trangia adapter for Katadyn sine Optimus. Jeg har en Whisperlite Universal med typen flate støttebein. Disse tok jeg av. Adapteret måte jeg borre hull i stort nok til dysesokkelen på Whisperliten, ellers ville brenneren komme for høyt i vindskjermen og være til hinder for gryta. Dernest bygde jeg på adapteret slik at jeg fikk dypere bunn å skru brenneren fast i. Dessverre ødela jeg den originale forvarmingsskåla på primusen fordi jeg på det tidspunktet ikke visste hvor jeg kunne få kjøpt amerikanske tommeskruer, som er det eneste som passer i gjengene til den skåla, utenom skåla selv. Patentet fungerer utmerket så lenge du ikke overdoserer til forvarmingen. Gjør du det, blir det søl under primusen. Den ulempen reduserer jeg ved å sette brenner og Trangiaskjerm på ei finerplate påskrudd varmereflektoren som følger med til å legge under brenneren. Jeg bruker dessuten en vesentlig støre veke enn den originale, en som egentlig er beregnet på Optimus. Den har bedre evne til å suge opp brennstoff til forvarming. Resultatet ble som bildene viser, og fungerer utmerket. Brenneren sitter meget stødig på plass i Trangia sin vindskjerm, og står stabilt også uten gryte på. Whisperliten min kan imidlertid ikke tilbakeføres til original utgave igjen pga. den ødelagte skåla, som nå er blitt en skrue. Har heller ikke noe ønske om det. Synes den fungerer best som på bildet. Har dessuten en XGK EX også (med silencer pga den h... støyen uten), om behovet for en mer kompakt løsning skulle oppstå. Lykke til med prosjektet. Hullet i vindskjermen for reguleringspinnen må nok utvides noe for å kunne gi plass til koblingsstussen på brennstoffslangen, som jo må gå ut gjennom underdelen av vindskjermen. 

image.jpg

image.jpg

  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.