Gå til innhold
  • Bli medlem

Kjedelige menn på tur - kronikk på nrk.no


Bjørn J

Anbefalte innlegg

Annonse

Jeg syns Ytringen er total skivebom. Villmarkens sønner er det ingen grunn til å kritisere - men derimot villmarkens datter. 

Å kritisere mannen til vedkommende kvinnelig villmarking faller på sin egen urimelighet, og det er gjort kun for å få overskriften til å passe. Det er vel like mye Lars Monsen skribenten kritiserer som andre...? 

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så akkurat kronikken. TV produseres til det publikum de ønsker å treffe. Friluftsliv er i vinden da kjøpes og produseres friluftslivs-TV. Det er mange TV-konsepter som ikke tiltrekker meg. Jeg skriver dog ingen kronikk om det. Jeg velger bare en annen serie i appen. Å klage på innholdet i lineær-TV, da spesielt NRK, er skivebom. Du kan bare åpne appen og se akkurat det NRK-programmet som passer deg best. Gratis. Det samme gjelder for så vidt SVT. Alt egenprodusert innhold er tilgjengelig også i Norge.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

For å si det sånn, jeg ser heller litt saktegående villmarkstv enn å lese sutre-kronikker på NrK. Meget merkelig å ha slik ensidig fokus på MENN, mens "skrekkeksempelet" som trekkes frem i kronikken er en dame. Forsåvidt enig i at det kunne vært interessant med en serie med fokus på historie, botanikk og fauna, f.eks i Ingstads fotspor eller lignende, men det har ingenting med nåværende seriers kjønn eller innhold å gjøre.

Endret av arbe
  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

arbe skrev (4 minutter siden):

For å si det sånn, jeg ser heller litt saktegående villmarkstv enn å lese sutre-kronikker på NrK. Meget merkelig å ha slik ensidig fokus på MENN, mens "skrekkeksempelet" som trekkes frem i kronikken er en dame. Forsåvidt enig i at det kunne vært interessant med en serie med fokus på historie, botanikk og fauna, f.eks i Ingstads fotspor eller lignende, men det har ingenting med nåværende seriers kjønn eller innhold.

Veldig bra poeng.

Det hadde også vært en merkelig vinkling om en mann skulle skrive en artikkel om sutrete kvinnfolk på tur. Det ville vel blitt manns-sjåvinisme. Slipper litt billig unna her syns jeg. Det blir jo også på en måte kritikk av Jens Kvernmo, noe som jeg ikke syns er på sin plass. Det er så mye ræl på TV, så hvorfor noen skal bruke energi på å kritisere slike program er for meg helt uforståelig.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kronikkforfatter later til å glemme at uansett kanal og sendetid så er det antagelig alltid en form for flertall som egentlig kunne tenkt seg å se noe annet. 

Enig med karakteristikken skivebom. I disse streaming tider har vi så mange alternativer å velge i at man egentlig godt kan holde munn...

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Luesveis skrev (1 time siden):

Her er en villmarkens datter jeg har sansen for.  Det er en stund siden hun la ut videoer, håper hun ikke har gitt seg.

Maltur - ren turglede

Takk for tips til en ny (for meg) saktefilm med naturens datter som kaller på villmarken. 

Kronikken sikter nok til Jens Kvernmo, han har en morsom tendens til alltid å snakke om det neste han ønsker seg, litt sånn gresset på andre siden, men bortsett fra det er vel i det minste tidspunktet for innlegget like malplassert som å kritisere alpinanlegg for å ikke være åpne i juli. 

Og bortsett fra det - skivebom.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Snakk om skivebom! Makan til grinebiter. Skal man kritisere tv-programmer må det da være plenty med andre sjangre å angripe. Han påstår å være interessert i friluftsliv, men jeg vet ikke? Jens Kvernmo som det åpenbart refereres til uten navn formidler veldig godt gleden ved friluftslivet sånn jeg ser det. 

Endret av whistler
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det jeg ikke fatter er hvorfor kronikkforfatteren gidder å se på disse tingene. Selv kvittet jeg meg med TV i 1985. Jeg vil heller gå meg en tur opp i marka her og hive et solsikkefrø til granmeisen og høre den kvitre sitt "tusen takk" tilbake enn å sitte i stua og se på TV at det var en bjørn som brølte bak en busk i Canada.

;-)

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Logget på her nå for å sjekke stemningen etter å ha lest dette oppgulpet. 

Ble Noe nysgjerrig på hvem dette bitre kvinnemennesket er. Bakgrunn fra Halvsju. En stund siden med andre ord. 
Trist å sitte hjemme å å supe rødvin fra kartong å ikke lenger være attraktiv på TV.

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke orket å lese hele teksten i kronikken, men jeg la merke til en setning..:

"Men, nei NRK! Nei, TV 2! Det er nok TV-serier om menn på tur!"

Er det egentlig det??
Jeg syntes faktisk disse programmene kommer så sjeldent og er såpass korte at her må det være enten noe jeg ikke skjønner, eller så er det skribenten selv som har misforstått noe..

Skulle likt å visst hva kronikk-forfatteren syntes om Paradise hotell, Ex on the beach og lign serier.. Det er hvertfall bortkastet hjernedød Tv, og det kommer nye sesonger hele jæv.. tiden..

En liten sammenligning: 
Paradise Hotell Norge: 13 sesonger bak seg med start i 2009, mellom 40-60 episoder pr sesong og de varer 40-45 minutter pr episode.  
Jens Kvernmo: Siste sesong(av 3 sesonger totalt) var på bare(!!) 4 episoder på 39 minutter pr episode.
- På villspor med Lars Monsen: 2 sesonger, totalt 11 episoder på 1 time pr ep.
Monsen, Monsen og Mattis: 1 sesong, 6 episoder, 30 min pr ep.


Og ho syntes det er nok... Det er jo mangelvare!! :logik::sad: 

(Men heldigvis har man Youtube, bare ikke fortell kronikkforfatteren at det er enda fler villmarkssønner der..!)

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syns NRK burde lage egen kanal hvor de snurra Ut i Naturen, Monsen, Berserk og Tangerudbakken 24/7, selv repriser.

Langt bedre enn reprisene på repriser av 90-tallserier, svertekampanjer av amerikansk politikk, selvforherligende egenprosjekter og annet de ruller nå.

Og noe jeg kan føle meg relatert til.

Tipper de hadde fått greie seertall.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bjørn J skrev (8 timer siden):

https://www.nrk.no/ytring/villmarkens-sonner-1.13678583

Jeg er i stor grad enig med forfatteren, det er for mye og for dårlig såkalt villmarks-TV. Jeg har sagt det før, og gjentar det gjerne: Ingen når Lars Monsen til knærne når det kommer til formidlingsevne, engasjement og glede over å være ute i naturen.

Selvfølgelig for oss som er flasket opp med Lars. 
Forhåpentligvis vil neste generasjon kunne komme til å si akkurat det samme om Jens og andre.. Flott at andre tar over nå som Lars er i ferd med å gå av med pensjon

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ble først litt skuffet. Søkte opp Villmarkens sønner og gledet meg som en unge til en ny villmarksserie som jeg visstnok ikke hadde fått med meg :) 

Men det ble med drømmen :(

"Fant ingen treff for «villmarkens sønner»"

Nå har jeg fått lagt bak meg den skuffelsen, og klar til å kommentere. 

Jeg kan være enig i at det kan være kjedelig å se på noen som er redd for alt ute i naturen, og som skal overdrive overlevelse. 

Men slike dokumentarer lages heldigvis ikke i Norge. Med få unntak  handler det om mennesker som elsker friluftsliv, som ofrer alt for å kunne oppfylle drømmene sine. 

Så, mindre bear grylls og mer Monsen, Jens og villmarksjentene. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Joachim V skrev (17 timer siden):

Selvfølgelig for oss som er flasket opp med Lars. 
Forhåpentligvis vil neste generasjon kunne komme til å si akkurat det samme om Jens og andre.. Flott at andre tar over nå som Lars er i ferd med å gå av med pensjon

Blir spennende å se hva han finner på nå som han har kjøpt Femund Fjellstue og begynner å dra på årene, kanskje det blir noe litt mer lavterskel? Jeg er hvertfall ikke overbevist om at han er ferdig med TV produksjoner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kronikken synes jeg bare er tullete. Nivået på NRK Ytring har vært skikkelig lavt nå i agurktida. 

Men den fikk meg til å tenke litt over hvilke preferanser jeg har med villmarksprogrammer. Har nettopp hatt en gjensyn med ulike Monsen-programmer, og jeg synes for eks at den litt eldre serien der han blant annet var i Femunden, Svartisen, Finnmarksvidda, etc. var litt bedre enn Monsen, Monsen og Mattis. Sistenevnte var også helt OK, med mye fin natur - jeg så alle episodene - men kanskje litt mer ensforming etter hvert for min smak og veldig mye fokus på reaksjonene rundt å få fisk. Det jeg synes var fint med den litt eldre serien er at det kom opp litt andre perspektiver her og der, for eksempel da Monsen snakket med samer om konsekvensene for dem av naturvern og historiene rundt familiestedet nordpå osv. Jeg liker forøvrig det meste jeg har sett av Jens Kvernmo, og jeg synes det er fint at han byr litt på seg sjøl. All ære til Monsen, men helt fint med litt fornyelse og mangfold. 

Endret av varmtvann
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Friluftsnoob skrev (5 timer siden):

Jeg kan være enig i at det kan være kjedelig å se på noen som er redd for alt ute i naturen, og som skal overdrive overlevelse. 

Er det jeg også leser ut av kronikken, at  det er hovedinnvendingen hennes, at "plotet" stort sett er det samme i disse programmene, at man overdramatiserer i mangel på "ekte dramatikk", og  at programmene ikke er særlig opplysende (m.t.p natur- vs kulturhistorie). Skjønner hva hun mener, men tror løsningen her er at hun finner noe annet å se på og lar de som identifiserer seg med hovedpersonen(e) - og kjenner seg igjen i noen av utfordringene - fortsatt kose seg med disse programseriene.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.