Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Norrøna Cotton Jacket


Anbefalte innlegg

Hei!

Er det noen som har erfaring med

(Logg inn for å se skjult innhold)

Jeg vurderer denne for turer utover høsten. I følge salgsreklamen  er den vindtett, og tåler lette regnskurer.. Veier 580g

Har ikke så lyst til å kjøpe gore-tex da det ofte blir  både varmt og vått innenfra også når det ikke regner. Tenker at det kanskje er bedre med denne, og et lett regnsett eller poncho i sekken i tilfelle regn. Jeg skal på en lengre tur i september 4-5 dager over Varangerhalvøya. Planen er å overnatte i hytter, men tar med telt da men ikke på forhånd vet om det er plass i hyttene.

Hva sier dere erfarne fjellfolk?

Endret av Lisecat
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Anorakken du linker til veier halvparten av jakken, og kalles også "lightweight".  Stoffet i den er temmelig tynt, og dermed ikke så slitesterkt. Jeg ville helt opplagt valgt den kraftigere og mer robuste jakken til en høsttur over Varangerhalvøya - det kan bli ufyselig vær der. (Det kan også bli varmt og stille, og da er det kjekt å kunne åpne jakken helt for lufting.)
Husk bare å ta med en regnponcho el.l., det er begrenset hvor mye regn impregnert bomull tåler.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei! Tusen takk for svar :) 

Jeg tror jeg går for jakken, men tenker du at man egentlig burde gå for GTX? Ble også litt nysgjerrig på hvilke turer du har gått på Varangerhalvøya? Vår plan er å krysse fra Komagvær til Båtsfjord, men usikker på hvor lange dagsetapper man bør legge opp til.

 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har vært en del rundt i Varanger, men ikke gått lengre turer oppe på platået.
GTX har sine fordeler i vått og hustrig vær, men hvis været er bra blir det fort klamt inni jakken. God lufting hjelper. Bommullsklær eller den klassiske blandingen 65/35 bomull/polyester er stillere, puster bedre, mer behagelig å ha på. Men ulempen er at det ikke er vanntett, så du må ha med regnbeskyttelse. En poncho veier lite, er billig, og gir god lufting samtidig som den beskytter deg og sekken.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tusen takk for svar. Jeg tror jeg blir fornøyd med den jakken og en regnponcho jeg fant på XXL som passer til både meg og sekken. Hos Varangerhalvøya turlag fant jeg tips til ruter og veivalg

Fortsatt god sommer! Og takk igjen for svar :-)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Furuleik
   Hei! 
   Jeg er helt fersk når det kommer til skiturer på Hardangervidda (ski generelt) 🙈😅. 
   Jeg har skall bukse og jakke som jeg tror funker bra til forflyttingen. Det jeg lurer på er om dere har tips til hva som bør brukes i camp? 
   Dun jakker er jeg litt skeptisk til siden jeg gjerne vil ha mulighet for å bruke den i skogen forran bålet også. Vil ikke at det skal bli svimerker og ta til seg unødvendig med vann. Kom gjerne med tips til bukse eller hva en kan ha under/over. 
   Andre tips tas også imot👍
  • Av thomas christensen
   Hei! Er det noen som vet om det finnes steder i fjellet man kan gå hvor det er bare stier (som i ikke snø)? Feks Høvringen til Haverdalsseter, eller Alvdal vestfjell. Jeg trenger ikke topper, heller flatt terreng eller relativt lettgått terreng. Jeg tenkte kanskje ta en tur allerede fra 12. juni 2020. noen som har innspill? Ønsker alle en fin tursommer! 
  • Av Hjulsund
   Hei
   Trenger litt råd og tips fra erfarne fjell- og turfolk.
    
   I sommer har vi tenkt til å bli med svigers på tur i fjellet. De brukte to uker i fjor på å gå på Hardangervidda og ble skikkelig bitt av basillen, men har ikke så mye erfaring med fjellturer bortsett fra det. Min samboer og jeg har lite erfaring med turer både på fjellet og i skogen. Men det vil vi endre på.
    
   Planen er å lage en camp i Jotunheimen og veksle på å gå litt turer og toppturer. Jr får nok ingen toppturer i år. Jeg tipper campen blir liggende på rundt 1300-1400 meter. Det vi er mest usikre på er hva han skal sove i. Det kan jo fort bli minusgrader på nettene, så han må ha noe varmt. I barnevogna ligger han i en sovepose av dun, og har sovet ute hele vinteren. Det har da vært temperaturer ned mot -10. Men da har vi masse klær på han samtidig. Holder det med en slik vognpose, eller burde vi investere i en sovepose. Hvilken sovepose kan anbefales i så fall? Har lest litt om Isbjørn, men de har en til barn som er 170 lang. Jr er ca 90 lang nå, kan jeg da i tilfelle snurpe igjen resten av posen hans? 
    
   Mvh
   Hans
  • Av Annajoh
   Hei! Jeg er ikke en veldig erfaren fjellvandrer, og synes det er vanskelig å finne frem til turer som kunne vært morsomme å gå. Jeg har vel egentlig kun gått gaustatoppen og besseggen av de «kjente» fjellturene, men går mye dagstur og har teltet en del i oslomarka. Jeg ønsker tips til fjellturer man kan gjøre uten guide, fra middels+ til krevende, men uten klatring. Helst med en flott utsikt! Turene bør gjerne innenfor en halv dags kjøretur (fra 3-6 t) fra Oslo, da jeg og min søster håper på å få tatt noen helgeturer i løpet av sommeren. Gjerne noen litt kjente topper! Noen som har noen gode tips? Setter stor pris på det!
  • Av AASEDAASE
   Hei. 
   Til sommeren blir det norgesferie på oss. Tenker bilferie fra sør til nord men med kombinasjin av telting og turer i områdene vi kjører gjennom. Kona spurte meg her forleden dag om guttungen som forøvrig er 9 måneder nå kan ha vanlig myggspray? Det vet jeg ikke men da foreslo hun å høre med dere her inne 🙏
   Så kan man bruke vanlig myggspray på så små unger eller må de ha noe speisa tilregnet småbarn? 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.