Gå til innhold
  • Bli medlem

Nyttig med VHF i kajakk?


Anbefalte innlegg

 

Leinad skrev (På 11.8.2020 den 22.37):

Jeg skal gå i gang med et slikt flagg sporenstreks selv.

Ang flaggstang man kan stikke ned bak vesten ved behov (som jeg har gjort før, og det fungerer bra)


Jeg leste dansk kajakkbok i går kveld. Der anbefalte de kajakker å føre D-flagget i trafikkerte farvann. 🤔

»Hold avstand, jeg har begrenset evne til å manøvrere» betyr signalflagget.

Virker på en måte ganske lurt, men på en annen måte litt feil 🤔

 

F46F218B-F6A6-45D7-8E42-12CD29A0EA5C.jpeg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hehe ja, det har du rett i er både lurt og feil. Eller, "jeg mener det er feil" blir vel riktig å si. I større trafikk brukes riktignok dagsignaler istedenfor flagg, så man "stjeler" vel egentlig ikke noe sånn sett. Men.. Flagget er bare til for å vise at jeg er der uten at de skal bruke noe tid på å tolke noe mer enn det, tenker jeg. Så oransje vimpel holder i massevis for meg. 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

On 8/12/2020 at 1:32 PM, Tiur3 said:

Vet ikke hvor du krysser, men tviler sterkt på at skipsleia er ca. 2 km. Den er beregnet for store båter og som regel så stikker de dypt i sjøen, så de har normalt ikke så brede leder. Samt at en seiler jo ikke zik - zak heller, men mest mulig rette linjer og i buer der en må svinge. Båten holder til styrbord (høyre) i fartsretningen. Fjorder kan sees brede, men skipsleden sjelden det, så et maritimt kart vil vel vise hvor den går og da har en bredden! Men det ville vel være fornuftig å krysse på et av de smaleste stedene (og oversiktlige) i leden og ikke på de brede. Jeg padler langt aleine i en kano på 15 - 20 min, så er litt undrende til at det skal ta så lang tid, hvis en "girer opp" litt. :) 

Ikke 2 km?

Screenshot from 2020-08-19 12-38-32.png

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For gå HELT tilbake til starten av tråden. Kan det være nyttig med VHF i kajakk?

———————————

Jeg prøvde den nye VHFen ute i havet i går, det var jo blikkstille, og da var det fint å komme helt på utsiden med England som neste stopp :) 

I forhold til den gamle cobra VHFen min er den nye Standard Horizon noe HELT annet! Den gamle må ha vert ødelagt eller noe sånt, for denne har mye mye bedre dekning. 

Jeg hører kystradioen klokkeklart, og kystradioen hørte meg, også når jeg var omgitt av fjellknauser på alle sider inne i Løno vest i havet, uten fri sikt noen steder. Radioen er lett og superrask å bruke, og vannet renner ut av høyttaler/mikrofon slik at man hører og blir hørt også om den skulle ha vert i vannet. Klar og tydelig lyd! Til sammenligning blir mikrofon og høyttaler på den vanntette tastemobilen min, og den vanntette iPhonen, ubrukelig om de får vann i seg (inntil de har fått tørket igjen).

Batteritiden er upåklagelig, foreløbig 24t inkludert litt bruk og mye lytting, nå står den i vinduet og tømmer batteriet, men det er fortsatt en del igjen.

Via kystradioen kan man ringe gratis, bli oppringt av de hjemme, bruke «følg meg» tjenesten be om værvarsel/bølgevarsel/informasjon om når tidevannet eller strømmen snur, få medisinske råd og kontakte venners vhf på sjøen i hele landet (via kystradioen om de er utenfor din rekkevidde). Skal man padle eksponerte strekninger, eks. rundt Stadlandet, kan man spørre kystradioen om forholdene rundt der (om redningsskøyten har gått forbi, kan de gi deg helt fersk info om forholdene) og samtidig bruke «følg meg». Det gjør behovet for mobiltelefon ganske mye mindre.

(Kystradioen kan kontaktes via mobil også, om man ikke skulle få kontakt via VHF for å melde fra om ankomst ved bruk av «følg meg»).

Og i tilfelle man er den eneste som hører en nødmelding i ett område, kan man videresende den.

Jeg tegnet lisens, sånn at jeg kunne få kallesignal og legge inn masse informasjon om nødkontakter, kajakken, meg selv, ferdigheter, utstyr etc. som de har tilgang til ved eks. nødkalling eller andre behov.

 

Så ja, jeg tenker foreløbig en VHF er nyttig å ha for oss som padler mye kajakk, spesielt på lengre turer. Jo flere som har det, jo større blir sikkerheten på sjøen.

Så nå blir den med på de fleste turer (den er jo knøttliten), samtidig kan jeg benytte muligheten til å sjekke dekningen i områdene jeg ferdes i :) 

  • Liker 4
  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.