Gå til innhold
  • Bli medlem
IGNORED

Flytte i Norge


Anbefalte innlegg

Om du skulle flytte i Norge ut i fra natur/friluftsinteresse/aktiviteter, hvor hadde du flyttet? Hvorfor akkurat dette stedet? 

Sitter med en eventyrer i magen, ser for meg det er mange ukjente perler som jeg ikke vet om. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Drevsjø.

Kort vei til Sverige, kort vei til bortoverfjell (knærne mine er litt lei oppoverfjella vi har på Sunnmøre :D), kort (alt er relativt) vei til sentral flyplass og trivelige folk.

Mye pent noraførr også, men det blir noe usentralt og det får jeg ta igjen når jeg stempler ut som omstreifende tunnelslusk og får meg 9-4.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for svar begge to! 

Drevsjø så ut som en idyllisk perle😊 At det ikke er så altfor langt til en flyplass er et stort pluss! Er selv fra Sunnmøre, veldig fornøyd med naturen her. Utforskeren i meg kunne likevel tenke seg å bo et annet sted. 

Finnmark har vært oppe til vurdering, er det noen spesielle områder du anbefaler? 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Min første innskyltelse var at det måtte bli et sted i det sørlige Afrika, kanskje Zambia. Men det er visst ikke i Norge 😁 Holder vi oss innenlands er det vel ikke så mange steder som ikke har flotte turmuligheter i umiddelbar nærhet. Men kanskje et stykke opp i Valdres så det ikke er for langt å komme seg opp i Jotunheimen? Eller på andre siden av vannskillet langs indre delen av Sognefjorden et sted.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Trenger ikke spørre hvor jeg hadde flyttet....

Jeg flyttet til Finnmark for 12 år siden for å komme nærmere friluftsinteressene. Her er alt fra kveitefiske, laksefiske, innlandsfiske, rypejakt, seljakt, elgjakt, bærplukking osv osv rett utenfor stuedøra. I tillegg til muligheter for alle slagst turer (med unntak av hengekøyeturer (er knapt et tre på øya jeg bor på, men trenger ikke kjøre mer enn en drøy halvtime før det også finnes trær i turområdene.))

Hvor i Finnmark som "passer for deg" kommer litt an på hvilke turmuligheter og fritidsaktiviteter du ønsker deg, men alt under 50 mil kjøretur er "rett borte i gata" for Finnmarkinger så vi har muligheter for det meste...

Noe av det vi får til i løpet av året finner veien til Insta: 

(Logg inn for å se skjult innhold)

 

Endret av Espen Ørud
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skulle jeg flyttet fra Fredrikstad til et annet sted i Norge, ville jeg vurdert to steder: Finnskogen og Hinnøya.

Finnskogen er stor, veldig stor. Om man ønsker å vandre rundt alene uten å høre støy fra veier og tettsteder, så har man virkelig muligheten til det der. I tillegg finnes det utallige muligheter for teltcamp, hengekøye-camp, fisking i små og store vann, bær- og soppplukking, osv.

Dessuten: Finnskogen  har sin egen historie, som synes og finnes i de mange finn-gårdene. Mange er godt bevart, andre står for fall. Har snakket med flere av de eldre beboerne der oppe, og det er fascinerende å høre historiene fra gamle tider.

Når det gjelder Hinnøya, så er jo også den stor. Og, den er vakker med sin lange kystlinje med utallige muligheter for fiske fra land og fra båt. Øya er frodig, og snaufjellet kommer kjapt etter få høydemetre. Også her enorme muligheter for telting og fiske i fjellvann. For de som ikke har vært i Kongsvikdalen, så er den verdt et besøk. Gunstig klima gjør at blant annet bregnene blir mannshøye, og inne mellom de høye plantene ligger ennå noen gammer fra da samene benyttet øya til beite for reinen.

 

Om jeg måtte velge, ville det blitt Hinnøya. Der får jeg kystfiske, som jeg garantert ville savnet etter å ha forlatt Østfoldbyen. Og jeg får tilgang til fjellvandring og utsyn :-)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg bor på Askøy utenfor Bergen. For meg som liker å padle havkajakk er det ett eldorado i alle retninger, både med og uten bil.

Vinterstid er det en time å kjøre til snøen, eller 2 timer å kjøre til enda mer snøsikre områder. Jeg synes det er litt langt, men det går.

Vi har mye regn, men jeg synes det regner mye langs hele kysten i Norge.

Det ideelle for meg hadde vert litt lengre nordover, hvor man har gode padleforhold og litt kortere vei til toppturer på ski om vinteren :) 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg bor nå i sørnorge(Agder) og er så lei av kuperte turområder med tett skog at her hadde vel alt nord for Jotunheimen vært bra. Jeg ville hatt kort vei til Femundsmarka, men også til fjellområder, og flott kyst der jeg evt kunne dratt på kajakkturer. Så da ser jeg jo at Trondheims-området hadde passet ganske greit som utgangspunkt for mine ønsker, men jeg skal ikke bo i noe by, så måtte blitt utenfor, i distriktet, nærme et bra turområde.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Salten området. 

 

Det er i Nordland, men tilgang både til fly og tog. Lett å komme seg både til Lofoten og Helgelandskysten, i tillegg til fantastiske naturopplevelser i områder. Mange lettgådde fjellturer over tregrensen, og ordentlig vinter om vinteren, samtidig som det er overraskende frodig på sommeren.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Eg bur på Romerike no, og trur kanskje det hadde vore nok med Lillehammer eller Hønefoss. Særleg Hønefoss har bra vegnett for landevegssykling, og kort veg til både skau og fjell. Lillehammer er jo meir snøsikkert, men vegnettet er vel litt tristare. Men der er det bra terrengsykling, bra skiføre og kort veg til fjells. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
  • 2 weeks later...

Sogndal, uten tvil. 

Ikke veldig urbant, men finnes litt muligheter. 
Noe av landets beste stisykling. 
Noe av landets beste frikjøring 
Fantastiske toppturmuligheter
Brukbart kajakk
Flyplass
Relaitvt kort vei til Oslo  og Bergen

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vestlandet/Sogndal er utrolig fint og jeg har bodd der. Indre Sogn har utrolig mye å by på. Jeg har og drømt om å bo i en veiløs fjord på Vestlandet, kunne gjort drtb jeg ikke hadde barn. 

 Men jeg må si at jeg har tenkt at Lillehammer/omegn må være fint. En god venninne bor tjue min unna sentrum, landlig, rett ut til skiløyper. Og da med alt du kan tenke deg av fjell og skog og padling i rimelig nærhet, greie sommertemperaturer, grei avstand til resten av landet siden det ligger midt i...

Men det blir nok med drømmen, i alle fall inntil videre :) NordNorge får for lite varm temperatur for meg, jeg er for glad i sommeren..

Endret av Imp
Lenke til innlegg
Del på andre sider
  • 2 weeks later...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.