Jump to content
IGNORED

Oppsett av Exped Orion i sterk vind


Tutto
 Share

Recommended Posts

Jeg kjøpte meg ett Exped Orion 3 extreme for en stund siden er er stor fornøyd med teltet i seg selv. Men sliter litt med oppsettet ift andre telt jeg har brukt.

 

Satt opp teltet ved foten av Gaustatoppen i går kveld og det blåste relativt bra, ifølge værmeldingen skulle det være oppimot 10/ms.  Slet veldig med å få opp teltet. Hvordan gjør dere som har dette teltet det i sterk vind? Hvilke side mot vinden og hvilke pluggfester festes før stengene tres i?

Jeg er vandt til å plugge fotenden av tunneltelt før stengene tres i. Men på Orion fikk jeg ikke helt taket på det. Angret litt på at jeg ikke valgte Allak det jeg sto og strevde.

Teltet sto meget bra når det først kom opp.

Link to comment
Share on other sites

Har ikke helt funnet løsningen på dette med å sette opp dette teltet i sterk vind. Har ikke brukt å sette i pluggene først, men syns det allikevel går ganske OK, men må være nøye med å holde det. Kan ikke sammenlignes med tunnelltelt sånn sett.

Tror det er et poeng at den lange stangen som tres til slutt kommer helt ned i bakken og settes langs med vindretningen. Om man får vinden fra andre kanter er ikke teltet så stabilt, og mitt flatet ut en gang i kraftig fallvind. Så vidt jeg husker er det andre farger på de bardunene som skal settes motvinds - men kan jo hende jeg husker feil.

Link to comment
Share on other sites

Ikke har jeg det teltet du sikter til, men har et som har tilsvarende konstruksjon. Dog har jeg aldri satt opp det i svært mye vind. 

Men! Rutinen jeg har er å tre i de to like stengene først, halvveis. Da kan den enden av teltet være bardunert i bakken. Deretter setter jeg i tverstangen og legger den ned mot vinden. Spenner så opp de to like stengene og reiser teltet. I sterk vind vil jeg nok festet en eller to av bardunene også, og ikke bare i bakken. 

Men, ikke noe tvil om at det er mere "bal" med kuppelt enn tunnelt i slik vær. 

Link to comment
Share on other sites

Jeg har orion UL3p og har satt det opp på Stadt (Kråkenes fyr) i kuling. Det som funket da var å sette i pluggene først (fest de ekstremt godt) og slå teltet opp med kortsiden mot vinden. Har satt det opp mange steder med mye vind og det går så lenge du setter i pluggene først, men ja, allak er mye enklere å sette opp i vind. 

*Og nei, jeg sov ikke der i kuling, men jeg har tidligere hatt et telt der jeg sleit med å sette det opp i vind, så siden broren min bor der, benyttet jeg sjansen da jeg hadde et nytt orion telt, for å øve meg på oppsett i litt ruskete forhold. Det har gitt pote i ettertid. 

Edited by Sovjetunionen
Link to comment
Share on other sites

Jeg støtter Hammer sin prosedyre. Jeg satte opp Orion problemfritt i vind på yttersia av Lofoten (riktignok ikke kuling). Derimot holdt det på å gå galt da jeg tok det ned. Hjernen min var ute på egenhånd, så jeg tok løs bunnpluggene og bardunene før jeg tok ut stengene....  . Det er sannelig et godt vindfang i et oppslått telt, og jeg tviler på at Usain Bolt hadde holdt følge med meg der jeg løp etter det :-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy