Gå til innhold
  • Bli medlem

Erfaringer: Brynje Expedition?


Knott

Anbefalte innlegg

Av hardshelljakker er jeg fornøyd med Norrønna Trollveggen Pro Light, oppgitt til 490 gram. Arcteryx hører jeg mye bra om også. Synes en lett og stiv skalljakke er bra å ha, den kan brukes til alt, kan pakkes lett i sekken og tørker raskt.

Men jeg bruker stort sett bare Norrøna Svalbard Cotton Light jakken når jeg vet det ikke skal regne vinterstid, på rundt 250 gram. (Mer syntet enn bomull). Fungerte også på Glittertind når jeg gikk Høgruta forrige uke i -25 grader og 20m/s i kastene, med en Arcteryx Atom LT som mellomlag (den tar også av for evt. vindtrekk som slipper gjennom).

Endret av Marius Engelsen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Nå har jeg som sagt ikke jakken, men buksen, men vil kommentere litt på det som nevnes over her. 

Veldig enig med @aico - dette er et luksusplagg.

Som nevnt møtte vi på kanskje det mest utfordrende været du kan få på pulktur i Norge. Sterk vind (over 30m/s i kastene, og et døgn med jevnt 14-20m/s hvor vi var i forflytning), rundt null grader og nedbør. Dette medførte at vi i løpet av kort tid var SØKKVÅTE, inkl. undertøyet, hansker / votter osv. Jeg tror membranen i de forholdene hadde vært mer eller mindre irrelevante. Gore-texjakkene mine tar også inn vann etter hvert (også etter impregnering), men i mindre grad enn Expeditionklærne. Og jeg tror også Brynje her strekker seg langt for å være ærlig med potensielle kunder. Du kjøper ikke disse produktene som regnjakker / - bukser. På vidda i februar var buksen helt prima - altså når det er jevnt kaldt og tørt. Nå har jeg en jakke i et helt annet stoff (Mountain Equipment Polar Expedition Jacket - detaljer), og denne ble fullstendig SØKKVÅT (altså dryppende våt), noe buksen ikke ble. Men begge membrane tørker ekstremt raskt, spesielt på kropp, så alt i alt var jeg kjempefornøyd. På fjellet både i januar og februar var den jakken helt superb, men altså våt nå i mars i det forferdelige været vi hadde. Så dette kommer ned til budsjett og hvor mye luksus man kan unne seg. Jeg fikk buksen og jakken til god pris (ca. 70% av listepris), så til den prisen er jeg veldig fornøyd. Men man må vite hva man kjøper. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjell Iver skrev (På 16.4.2022 den 20.34):

Har fundert litt på samme jakke, men ser at vekten er betydelig høyere enn en vanlig skalljakke. Eller - sjekket bare Arcteryx alpha sv og den veier 510 gram, mens denne veier 950 g. Om den i tillegg trekker vann er det ikke brukbart i ustabilt vintervær?

Hei, jeg jobber litt for Brynje. Her kan du lese om Brynjes Expedition skall: www.brynje.no/shield-collection
Jakken er beregnet for høyfjell og ekspedisjon i kalde og kjølige omgivelser med skiftende vær.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Walle skrev (På 25.9.2020 den 6.01):

Kjøpte du "vanlig" eller Pro versjonen?

Prøver å lese meg frem til hva som er forskjellen, uten å greie å identifisere det, i hvert fall på milrab sine sider. 
Pro: https://www.milrab.no/brynje-expedition-pro-jakke-svart/cat-p/c/p1500180479
"Vanlig":   https://www.milrab.no/brynje-expedition-jakke-svart/cat-p/c/p11082703
Kun 200,- som skiller i normal pris.

Dette har du sikkert grublet mye på, og mistet mye nattesøvn over, de siste to årene :)

Akkurat her har Brynje vært flinke med bruken, men ikke fult så flinke med å fremheve forskjellen. Pro-begrepet er så utvannet og misbrukt at det som oftest bare betyr at det finnes en billigere, mindre forseggjort utgave.
Her er det akkurat samme jakka, bare i en versjon beregnet for organisasjoner og yrkesmessig bruk. M.a.o. "PROfesjonelle".

Sitat

 

Expedition Jacket Pro
Dette er en typisk jakke for folk som jobber i politi, brannvesen osv. Jakken har samme passform og detaljer som Expedition 2.0, men den har i tillegg:

borrelåsfester på ermene for feste av merker

navnestriper på brystet

klaffer på skuldrene for distinksjoner

feste for samband på forsiden av skulderen

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...
Johannes1 skrev (På 23.3.2021 den 22.00):

Har akkurat kjøpt jakka,  kun testa på stuegulvet, men virker veldig solid. Var spent på stoffet og hvordan det føltes og ble positivt overrasket. Mjuk og ikke "plast-aktig" som mange gore-tex jakker. Litt stretch. Fin rødfarge. Mangler bare pelskragen men den kommer vel etter hvert. 

Hvor kjøpte du pelskragen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå ser jeg at det er jakken som blir diskutert mest, men jeg prøvde buksen for en stund siden og tenker jeg kan dele erfaringene jeg har. Har brukt Freke tidligere men begynte å se på en ny bukse. Alternativet da var Brynje Expedition, men det var del ting jeg ikke likte med buksa så det endte opp med at Brynje buksa ble sendt i retur og valget endte på en ny Freke.

 

-Buksa har ikke glidelås på lårlommene. Stort minus for min del da jeg ikke stoler helt på at en knapp skal holde innholdet på plass i det jeg herjer rundt i snøen.

-Stoffet generelt virket mindre robust ift. Freke, og Brynje hadde ikke noe ekstra i rompe. Klattermusen har løst dette med å ha ett veldig vanntett stoff på rompe/lår, så om man sitter på feks. snøskuter vinterstid så blir man ikke like lett våt i rompa.

-Man må åpne borrelås i midje for å åpne dropseat. Mulig det er litt pirkete fra min side, men for min del så tyder det litt på at det er en litt mindre gjennomtenkt bukse. Denne type stramming minner meg om den du har på jakkeerme, og jeg har en del dårlige erfaringer med at disse blir fort utslitt. Nå har jeg ikke fått testet denne buksen noe særlig, så det kan godt hende den er solid.

-De innebygde gamasjene er veldig simpel. Mulig det blir litt dumt å sammenligne med Freke hele tiden, men den har en veldig god løsning i forhold. Jeg synes Brynje burde tenkt litt mer på denne.

-Kneputer er festet i mesh på innsiden av buksen. Sikkert en helt grei løsning, jeg er bare litt redd for at mesh stoffet kanskje blir fort slitt.

-Sist men ikke minst, den har hempe for oppheng på ryggen. Dette er kanskje undervurdert, men er noe jeg har savnet på min tidligere bukse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.