Gå til innhold
Bareenmann71

Forslag til telttur til barnefamilie.

Anbefalte innlegg

Bareenmann71 skrev (På 14.6.2020 den 13.59):

Hei. 

Er ny på forumet. Har lest igjennom endel som ligger her og ser at flere har fått god hjelp både når det gjelder turer og ikke minst utstyr. Nå prøver jeg lykken og håper at det er noen som kan hjelpe oss på vei. Må nevnes at vi ikke har all verden med turerfaring foruten turer i nærområdet hjemme. Dette gjelder teltturer,hengekøye samt turer på oppmerkede stier. 

Vi er en familie på 4. To voksne og to barn på gutt 9 og jente 5. Jentungen har utfordringer med barneleddgikt så lengde på turer begrenser seg litt.

Neste helg så starter ferien for oss. Turen går fra Jessheim mot Bergen. Regner med og bruke 7-10 dager. Er det noen gode tips til turer som ikke er alt for krevende når det gjelder gåing i bratt terreng? Det optimale hadde vært om vi kunne parkere bilen og kunne gått maks 2-3 timer for så og komme til et vann med mulighet for fiske. Kan være både fjell og skog såfremt det ikke er snø. Hadde vært greit om det kan være mulighet for og ta dagsturer om dagsformen til jentungen tillater og bestige små fjelltopper i nærheten.

Vet at jeg dekker "halve" Norge, men håper at det finnes muligheter for en opplevelsesrik ferie samt at gnisten tennes for videre ekspedisjoner fremover.

Fredrik 

Sent svar men jeg kan varmt anbefale en tur rundt Tuva Turisthytte nord-øst-ish på Hardangervidda, ikke langt fra Geilo. Du har mulighet til å kjøre helt inn med relativt flatt terreng rundt hytta. Noen høyder er det også om det er ønskelig med utsikt blant annet mot Hardangerjøkulen og Hallingskarvet. Meget populært område for fisking. Det er servering på hytta i perioder så man kan f.eks slå opp teltet et stykke unna, gå til hytta for å nyte noen vafler og traske tilbake til teltet igjen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

 • Lignende innhold

  • Av Familienoss
   Planen er en natt eller to i telt med våre to på 10 og 11 og to døtre med hver sin familie med små. Ønsket er i området Ålesund , Skodje eller sånn rundt om. Og ikke en plass der ALLE ferdes. Ja å så vil jeg se vann eller sjø. Noen gode forslag fra noen her?
  • Av Kjetil Skrøder
   Hei..
   Vi har planer om å dra på telttur til Døvika på Hvaler (Asmaløy) til helgen. Har aldri vært der før, men leste at det var et fint sted hvor det ikke var så langt å gå.
   Er det noen som vet hvor vi bør kjøre/parkere og sette opp teltet? Lurte også på hvor langt det var fra der vi parkerer til teltplassen..
   På forhånd takk til de som har tips. 😊👍
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.