Gå til innhold
morten

Slettmarkhøe 16.10.06

Anbefalte innlegg

Selv om det foreløpig har kommet lite snø i fjellet, er det godt å se at det likevel er såpass at bresmeltingen forhåpentligvis er stanset for i år. Måtte det bli en snørik vinter både til fjells og i lavlandet.

Det kokte godt i sørhellingene utpå dagen og alle sørvendte breer svettet godt, også på mandag. Men nå er det i alle fall hvitt av tung våt nysnø på utsiden av døra i Skrautvål, og Beitostølen har mer enn 5 cm, så la oss håpe det er starten på en grom snøvinter i fjellet :wink:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ser nesten ut til å være mindre nordover i Jotunheimen også, eller er det bare at vi da ser sørsiden av fjellene hvor sola har tint vekk mye av snøen? :roll: Kan ikke huske når det sist var så greit å gå fotturer i den høyden 16. oktober...

Det er nok en enorm forskjell på sør- og nordflankene ja. Sørflanken på Torfinnstindane f.eks. er så godt som snøfri helt opp. Tror det ligger omtrent like mye i resten av Jotunheimen. Men akkurat nå sludder det tett i Skrautvål. Det betyr vel noen snøfnugg i fjellet det da. Dessuten var det nok ikke så ille å gå fottur i fjor høst heller. Det kom en del snø, men det meste smeltet bort, og til jul var det jo omtrent ingenting i østjotunheimen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Helga hadde vært fantastisk med strålende vær i fjellet og temperaturer som tidvis kunne minne om sommeren og enda var det i følge metereologene en dag igjen. Var litt turtrøtt, men en slik dag kunne ikke kastes bort når muligheten bød seg.

Litt før 8 dukket Line opp i Skrautvål og sammen kjørte vi til Eidsbugarden.

Vi krysset Høystakke på privat trebru nede ved Bygdin og fulgte stien innover mot Rundtom før vi skrådde over Slettmarken og opp på Høe. På toppen var det fint og snøhvitt og et massivt skyteppe stanget inn mot Jotunheimen fra vest. I tillegg til å innhylle enkelte Jotuntinder i tåkagrauten dannet det et bølgende teppe så langt øye kunne se mot vest og sørvest.

Vi somlet ikke veldig mye, selv om det ble tid til å knipse nesten 250 bilder, og rakk greit tilbake før det ble for mørkt.

Alt i alt en strålende feiende fantastisk flott tur.

Legger ved noen bilder.

post-3-133474439048_thumb.jpg

post-3-133474439054_thumb.jpg

post-3-13347443906_thumb.jpg

post-3-133474439066_thumb.jpg

post-3-133474439071_thumb.jpg

post-3-133474439076_thumb.jpg

post-3-13347443908_thumb.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.