Gå til innhold
  • Bli medlem

Handle i utlandet


Miamaria

Anbefalte innlegg

Hvordan kan man bestemme det sjøl når det kommer fra utlandet? Har aldri skjønt det der med hvem det sendes videre med fra grensen. Noen er jo helt håpløse, så hvis man kan ha innvirkning på det hadde det vært kjekt å vite hvordan. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det er kanskje ikke så mange valg på forsendelse fra ebay, men forsendelsen jeg fikk med DHL var fra Alpine Store i Frankrike, der var Deutche Post et alternativ jeg ikke valgte. (Ikke gratis frakt)

Den andre med UPS var fra Sport Conrad, der var det ikke valg av forsendelse, men jeg kvalifiserte til fri frakt.

Begge butikkene trakk fra VAT, men la ikke til norsk mva så det kom på et gebyr. Disse gebyrene er hhv 198 hos DHL og 165 hos UPS. I tillegg kom da norsk mva oppå totalbeløpet.

Det er viktig at fraktprisen er synlig spesifisert på fakturaen dersom det ikke er lagt til norsk mva fra butikken, ellers blir fraktprisen lagt til totalbeløpet og så blir mva beregnet ved fortolling. Dette skjedde ved en feil med DHL forsendelsen, slik at mva grunnlaget ble for høyt. Dette fikset DHL når jeg ringte og klaget.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ymse erfaringer med DHL og UPS. Noen sendinger med DHL blir overtatt av posten når varen kommer til Norge, og går da som vanlig norgespakke fra Oslo til meg. Da er det posten som krever inn eventuell moms og gebyr. Andre ganger står en person fra DHL utenfor døren og leverer pakken uten noe om og men. Det kommer litt an på hvilken avtale senderen har med DHL.
En periode forsøkte UPS seg med å ringe fra Sverige og be om kortnummer så de kunne kreve inn gebyr og moms på forhånd. Og DHL var en tid beryktet for å ta skyhøye fortollingsgebyr, gjerne 8-900 kroner.
Det jeg har minst problemer med er standard pakker fra Asia (Kina, Hong Kong, Singapore, Japan, Taiwan) bestilt på ebay. Det kan ta tid, men det kommer før eller senere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt variert erfaring med DHL her også. Jeg fikk pakker, relativt kjapt nå siste måneden. På den færst unne jeg velge hentepunkt på forhånd, og gjorde dette. Fungerte smeretefritt. Neste uke kom det jammen meg en pakke til, og da var det ingen mulighet til å velge hentepunkt (bortsett fra Gardermoen, 9 mil unna). Pakken ble forsøkt utlevert på dagtid, men ingen hjemme. Så da ble det tekstmelding og ny avtale dagen etterpå på arbeidssted. Vanligvis så ringer sjaføren mens han er på runde, og da kan jeg få omdirigert leveringen til arbeidssted, men ikke denne gangen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Miamaria skrev (3 timer siden):

Har aldri skjønt det der med hvem det sendes videre med fra grensen.

Som andre har nevnt kan man noen ganger selv velge transportør/forståelsesmåte forsendelsesmåte (stavekontrollen var litt for egenrådig her) Men noen ganger avhenger det også av om transportøren finnes der du er og/eller hvem de eventuelt  har avtale med for å håndtere spedisjonen lokalt. For eks velger jeg DHL hos en selger i Finland, men DHL har ikke utkjøring i området jeg bor i, så da har de avtale med posten som tar pakken fra Oslo og til utleveringsstedet her.

Endret av zimwalker
Lenke til kommentar
Del på andre sider

sofasliter skrev (På 28.5.2020 den 10.52):

Her er listen over nettbutikker som ordner med norsk MVA, Selgere og markedsplasser som allerede er registrert i VOEC-ordningen

 

Takk for linken. Linken går til en PDF fil som ser ut til å oppdateres med nytt navn (dato i navnet) etterhvert som de legger til flere firma der.  Linken finnes på denne siden
https://www.skatteetaten.no/person/avgifter/kjop-fra-utlandet/  (teksten på linken er: Se hvilke nettbutikker og e-markedsplasser som er registrert i VOEC-ordningen.)

De burde ha lagt dette ut på en søkbar webside, men det kommer vel for vi håpe. PDF fila er heldigvis søkbar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.