Jump to content
IGNORED

Oppblåsbart LW-underlag i kombinasjon med vanlig underlag eller Exped Flexmat


Recommended Posts

Jeg har et Exped Synmat 9LW som jeg er godt fornøyd med. Men på lengre turer langt fra sivilisasjonen kan det være greit å ha et "vanlig" reserveunderlag hvis det skulle gå hull på Synmat, og hvis jeg ikke klarer å fikse det med medfølgende repair kit. Samtidig tar et slikt reserveunderlag stor plass, og det veier en del, men for ordens skyld kan dere se bort fra dette, da jeg har ryggsekk med 157 liters kapasitet. 

Det er ønskelig at reserven kan brukes også under Synmat. I den anledning lurte jeg på om f.eks.

Hidden Content

kan brukes under det ekstra brede og lange Synmat 9LW? Eller om jeg heller burde gå for Bamse Extreme e.l.? Noen som har relevante erfaringer? 

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker et Bamse underlag under et fra thermarest. Det du linka til er jo mindre enn det andre du bruker. Dette blir jo rart for meg. Om jeg skulle ha tatt med meg et ekstra for å bruke under det jeg primært bruker ville jeg i det minste sørge for at det er  like stort eller evt større. Nettopp av den grunn for å minske risikoen for punktering. 

Om du ruller et sammen eller om det brettes som et trekkspill så er plass behovet omtrent det samme.

ps! Hva slags sekk har 157 liters volum?

Link to comment
Share on other sites

Takk for svaret. Det er vanskelig å finne "ordinære" underlag som har like stort eller større areal enn Synmat LW, tror jeg. Men jeg skal teste med et ordinært underlag vi har her i huset, og kjenne på hvordan det er under Synmat. 

Bergans PowerFrame har kapasitet på 157 liter, inkl. sidelommene. 

 

Link to comment
Share on other sites

Hidden Content

 er stort nok. Veier riktignok 1 kg.

evt 

Hidden Content

 100x250cm og 380 gram. Men dette er kun et underlag, ikke et liggeunderlag.

Jeg ligger rett på marka når jeg er ute. og med et underlag så har jeg ennå ikke klart å få hull på liggeunderlaget mitt.

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker et Therm-a-Rest Z-lite Sol underlag i tillegg til det oppblåsbare. Dette både som en sikkerhet for det oppblåsbare, men og et jeg kan bruke utendørs som jeg vil. Jeg har kuttet av 1/3 av den ordinære lengden. Det veier 300g hos meg da.

spacer.png

Edited by Bjarne H.S.
Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker hel eller halv z-lite sol under Downmat 9 LW / Thermarest Xtherm large på barmarksturer. Eller ingenting under, kommer helt an på turen. Null hull frem til nå (foruten noen andre punkterte underlag på nittitallet).

Jeg tenker at risikoen for punktering er størst der kroppen er tyngst, og da trenger du ikke full lengde/brede på underlaget som skal beskytte.

Sekken i seg selv er også noe som havner under ene enden eller siden av liggeunderlaget innimellom for å jevne ut helling i terreng, fungerer også som nød-underlag.

Lett å pakke sammen + andre bruksområder (samt litt ekstra beskyttelse) er kriterier for hvorfor jeg drar på z-lite.
 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jeg har brukt en kopi av Z-lite sol. Nå vurderer jeg innkjøp av Exped doublemat Evazote. Det er 100x200cm og 4mm tykt. Ekstremt fleksibelt produkt som enkelt kan brettes og brukes dobbelt og oppnå en R-Verdi på 2.2. Med 1m bredde gir det beskyttelse til et LW liggeunderlag i full bredde.  Gir ikke samme trygghet som et Bamse underlag på vinteren i fjellet men i alle andre situasjoner virker dette optimalt.

Tenkte også å bruke det sammen med LW liggeunderlag i hengekøye. Jeg blir nesten alltid liggende enten føtter eller skulder utenfor et vanlig liggeunderlag og da blir man fort nedkjølt.

Link to comment
Share on other sites

1GoDag skrev (2 timer siden):

Nå vurderer jeg innkjøp av Exped doublemat Evazote. Det er 100x200cm og 4mm tykt. Ekstremt fleksibelt produkt som enkelt kan brettes og brukes dobbelt og oppnå en R-Verdi på 2.2.

Har brukt dette mykje siste året og likar det godt, men at det har ein r-verdi på 2.2 bretta dobbelt har eg ingen tru på. Då ville det vore like varmt som z-liten min og det syns eg heilt klart ikkje det er.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy