Gå til innhold
Bjørnar D

Vurderer Hilleberg Nallo4 vs Helsport Fjellheimen SL4

Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Du skriv at du har tre ungdommar som liker å vere med på tur, men du skriv ikkje så mykje om dei også liker å bære ?

Viss desse tre ungdommane også er glad i bære ein del, så opnar det seg straks moglegheiter for litt større og lukseriøse telt.

Eit Keron 4GT telt har ganske stor plass og er såpass høgt under taket at du kan sitte utan problem i heile teltet. Det er også lett å bevege seg rundt i teltet og ein kan fint spise lunsj og lage mat i forteltet. Forteltet har også muggnetting både i ventilen og i døra. Det er sjølvsagt også myggnetting inn til innerteltet.

Her ser du bilete av teltet: Skjult lenke - logg inn for å se den 4 GT

Det er 110 centimeter høgt over heile teltet og det er 5,5 kilo tungt.

 

**

Eit lettare telt ifrå Hilleberg som også er forholdsvis romslig er jo Kaitum 3GT:

 

Skjult lenke - logg inn for å se den 3#tab-button-reviews

 

**

Folk på tur har ulike prioriteringer og ulikt fokus. Nokon liker å gå veldig langt kvar dag, og då vil det jo vere gunstig om ryggsekken deira er så lett som mogleg. Kanskje ønskjer dei heller ikkje å bruke så lang tid på mat i leiren og då treng ein jo berre å lage det mest enkle og så hive det i seg, krype til køys og så gå eit langt stykke neste dag også. Andre ønskjer at hovudfokuset på turen skal vere leiren og pausene. Her ønskjer ein at det skal vere god mat, god utsikt ved leiren og at det skal vere eit preg av komfort over campinga. I slike tilfelle vil ein då gjerne velge ubehaget med å bære litt tyngre, men til gjengjeld ha eit stort telt som kan slås opp kor som helst slik at utsikten blir så bra som mogleg. Vel ein dette siste alternativet kan ein også lettare kunne gå litt lengre turer i dårleg ver sidan det er OK å opphalde seg over lengre tid i eit stort telt.

Mitt inntrykk er at jo betre ver det er, jo mindre telt trenger ein.

Viss du velger å gå eit stykke og å ha basecamp vil du også kunne ha eit større og tyngre telt.

Så tilslutt vil eg berre seie at ein ikkje skal undervurdere gledene av eit stort telt :)

 

 

 

 

 

 

Endret av Anders P

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

 • Lignende innhold

  • Av Kristian J. Vabø
   Nyheter for 2021 fra Hilleberg:

   Helags 2 og 3 i Yellow label-serien, og Soulo i black label-serien..
    
  • Av suprfort
   Beklager å lage enda en telt-tråd, men jeg skal prøve å være så konkret som mulig så vi slipper å diskutere så veldig mange alternativer. 
   Har Helsport og Hilleberg fra før, og synes Hilleberg er noen knepp opp kvalitetsmessig. Da Helsport bestemte seg for å legge ned i Trondheim og flytte sørover ble valget enda enklere; det neste teltet blir Hilleberg. Men hvilket? 
   Bruksområde: Vår-, sommer- og høstturer med ett barn. Ikke høyfjell, men litt åpne områder på fjellet blir det nok. For lokalkjente kan typisk bruk være Tovatna i Storlidalen, en eller annen plass inne i Jøldalen, eller områdene ved foten av Blåhø i Gjevilvassdalen.  Vekt: Jeg vil ha et så lett telt som mulig, men vil ikke ha et telt som er så tynt og skjørt at jeg er redd for å ødelegge det. Har prøvd superlightserien til Helsport, og det synes jeg ble for skjørt.  Tunnel/kuppel: Ideelt sett kuppel som kan stå alene, men ser det fort betyr mer vekt. Ikke avgjørende kriterie.  Det står mellom disse 2 (3) teltene: 
   Nallo 2. Red label (helårs), tunnel, kerlon 1200-stoff, 2,4 kilo. Anjan 2. Yellow label (tresesongs), tunnel, kerlon 1000-stoff, 1,8 kg.  Allak 2. Red label (helårs), kuppel, kerlon 1200-stoff, 3,3 kg. Allak utgår antakelig på grunn av vekt, selv om det er selvstående. 600 gram skiller de to andre. Er det verdt de ekstra grammene for å få et litt mer robust telt? De ser identiske ut når det gjelder grunnflate og høyde. 
  • Av culibre
   Hei. Er det noe her inne som har noen erfaring med Hilleberg Allak 3?
  • Av Sunnfjordfjell
   Kjøpte nyleg eit Hilleberg Allak 3. Slo det opp i stua og er fornøgd med teltet.
   Valgte å kontrollmåle innerteltet og det viste seg lengda var knappe 223 cm, mot 230 som oppgitt. Breidda var i begge ender og 5 cm mindre enn oppgitt. Etter søk på youtube (18:20), går det fram at dette kan vere ein forproduksjon slik som videoen viser. Skjult lenke - logg inn for å se den
   Eg ber no om å få heve kjøpet då eg vil ha eit Allak som er meir likt dei oppgitte måla. Eg synes at det er for stort sprik.
   Tankar om dette? Er det sært å kreve heving i tilfellet?
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.