Gå til innhold
  • Bli medlem

Hilleberg Allak 3


culibre

Anbefalte innlegg

På mine eldre dagar har eg for alvor fått opp augene for små telt, nettopp fordi små teltplassar er så enormt mykje enklare å finne enn større teltplassar, særleg høgt til fjells. Har eg plass til å ligge der, er det plass til Soulo også, det teltet er faktis nesten så lite.

Det er sikkert mange som er fornøgd med det Chinook-teltet. Men til den bruken eg har Soulo, er det ingen erstatning. Eg brukar ikkje Soulo dersom eg veit det vert finvær.

Eg har ingen planar om å erstatte Soulo, ikkje fordi det er så sabla godt telt. Det er langt frå noko perfekt telt, men det er telt med dei riktige kompromissa for akkurat den bruken eg har det til. Lite vindfang, i tillegg til at det taklar all den vinden det kan få. Lite plasskrevande, slik at eg kan telte der andre må gå kilometervis for å finne plass. Lite krevande på plugging ettersom det er sjølvståande, må bare forankrast så det ikkje reiser i vindkulene, men det kan om nødvednig ordnast med å knyte bardunar rundt steinar. Det gjer jo også at det kan setjast opp på plassar  Ikkje veldig lett i mange sine auge, men det er ingen alternativ som er betydeleg lettare (Modellen har lagt på seg litt sidan eg kjøpte det). Det er eit telt for å kunne overnatte i dårleg vær, men pga den ekstremt trange innvendige plassen er det ikkje noko telt eg vil ligge værfast i.

Det finnst nokre få andre modellar som ville fungere, men dei valgte eg bort då eg valgte Soulo. Det valget har eg altså ingen planer om å gjera om.

Allak er nok eit langt betre allround-telt dersom ein må ha eit sjølvståande telt. Anten Allak 2 som eit romsleg – men noko tungt etter min smak – einmannstelt, eller Allak 3 dersom 2 skal bu der i lag. Dei har til og med kvar sin inngang i le, utan å vera redd for at vinden tømmer teltet dersom dei åpnar kvar sin åpning samtidig. Sjølv ville eg nok heller valgt eit tunelltelt, td Kaitum, men det har med å gjera at eg, heilt personleg, meiner tunelltelt har meir hensiktsmessig fasong.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Skal bare... skrev (På 14.5.2020 den 11.29):

Derfor likar eg ikkje å forstyrre andre som er ute og søker stillheit og ro.

Etter min antisosiale mening, så er jo det en av grunnene til å nettopp ha rødt telt..
 
- Folk ser det på avstand og ser at det er folk der - Den gjennomsnitlige nordmann snur eller går omvei for å ikke forstyrre. (Men noen vil jo alltids hilse på..)
Er det grønt telt eller et som går i ett med omgivelsene er det vanskeligere å se og plutselig har man folk i leiren som snubler i bardunene.

Jeg vil helst bort fra folk på tur, og jeg har rødt Hilleberg-telt. Det kan ha sine fordeler å "skrike" at her er jeg, akkurat som de som skriker "HEY BEAR" når de er på tur i Alaska,  dvs jag bort det farlige før du er midt oppi det :D

Endret av Kristian J. Vabø
  • Liker 1
  • Hehe 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg har hatt besøk i leiren kun to gonger. I begge tilfeller var det ein bekjent, og han såg teltet.

Eit grønt telt kan også vera synleg på 1km avstand, men det skrik ikkje om oppmerksomheit. Mi oppleving av naturen er ulik om teltet 1 km unna er raudt eller grønt. På same måte som at naturopplevinga mi er ulik om det står folk hyler og skrik på næraste fjelltopp, eller om dei bare står der i siluett. 

Problemet med at folk skulle dumpe inn i leiren min og snuble i bardunane vil eg uansett kalle sterkt overdrive, eg har forresten raude bardunar så det skal vera litt enklare å unngå å snuble i dei. Men der er mogleg dette er ein av skilnadane på utkantnoreg og bynære strok. Friluftsliv i bynære strok har eg veldig lite erfaring med, utan at eg kan hugse at det var så komplisert, men dette er fleire tiår sidan. Men eg forstår at det kan by på andre utfordringar enn det enkle og bekymringsfrie fjellivet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Jeg har en Allak 3 Rød og er veldig fornøyd. Veldig lett å sette opp og å pakke ned (jeg telter alltid alene og er ikke den skarpeste kniven i skuffen). 
Jeg har ett tynnt litte 3 sesongers 2 mannstelt som jeg har teltet mest med og Allaken er MYE lunere. Innerteltet er gult ikke rødt hos meg og gir ett mildt varmt lys og jeg klarte å forsove meg på en solrik dag. 
Det er høy dørstokk så litt mindre insekter inn mens man navigerer ut og inn av teltet selv. Veldig godt ventilert om man åpner opp lukene i taket under hetta. 
Det er også god høyde i teltet og det er lett å sitte oppreist hvorsomhelst i teltet. Jeg satt 5 timer å jobbet i teltet på fredag og nikoste meg med flott utsikt gjennom myggnettingen. 
Kjekke lommer på hver side og er man to beboere er det superdigg med de store flotte utgangene så man slipper å klatre over og vekke den andre når man må tisse om natten. 
Forteltetene er jo litt små når det plaskeregner over tid og man vil lage mat ute så jeg har kjøpt en tarp og en stang for å kunne utvide utemulighetene i vær. Dette byr på en ekstra kilo og litt, så dette er nok mer for de kortere turene kanskje. 

Alt i alt veldig fornøyd! 
Velger innimellom det lille teltet mitt for å spare kilo, men bruker Allaken mer og mer!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...
Skal bare... skrev (På 14.5.2020 den 20.34):

Ingen av desse alternativa kan erstatte mitt Soulo. Allak 2 er 1000g tyngre enn mitt Soulo, som er 2.3kg, og det treng 77% større teltplass. Det andre måtte eg google, og utfrå bileta, ser det ikkje ut som nokon erstatning for Soulo. Med store gliper under teltduken, kan det på ingen måte tilfredstille mine krav til haust- og vårtelt, også for bruk på snø, til høgfjellstbruk. Eg har også ein erfaringsbasert skepsis mot amerikanske telt, men det er ein annan sak.

Eg løser det derimot enkelt ved å krabbe ut på skuggesida.

Hei - plukker opp denne igjen etter sommeren. Jeg lurte bare på en ting, og det gjelder om du har forsøkt å ligge med føttene i det som egentlig er hodeenden, eller om du betrakter det som upraktisk/sjanseløst?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ArveS skrev (På 14.8.2020 den 21.10):

Hei - plukker opp denne igjen etter sommeren. Jeg lurte bare på en ting, og det gjelder om du har forsøkt å ligge med føttene i det som egentlig er hodeenden, eller om du betrakter det som upraktisk/sjanseløst?

Hei

mulig jeg misforstår spm ditt , men eneste forskjellen på hode/fotende er vel at det er lommer til oppbevaring i hodeenden?

personlig ender jeg merkelig nok nesten alltid opp med hodet i fotenden. Senest i natt

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pettit skrev (4 timer siden):

Hei

mulig jeg misforstår spm ditt , men eneste forskjellen på hode/fotende er vel at det er lommer til oppbevaring i hodeenden?

personlig ender jeg merkelig nok nesten alltid opp med hodet i fotenden. Senest i natt

Tror Hilleberg oppgir 10 cm forskjell på bredden - dørsiden skal være litt bredere. Men forskjellen virker altså ikke være all verden 🙃

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.