magnum_mauser Posted May 9, 2020 Posted May 9, 2020 Eg har opplevd at spesielt ettersøk og hjortejakt kan vise seg å bli betydelig meir langvarig og energikrevjande enn kva eg forventa når eg begynte på turen. I sekken har eg som regel alltid ei cola, ein kvikklunch og litt nøtter liggande - for å ha påfyll av energi i slike høve. Mem eg kunne med fordel suplert med noko som gir enda meir guff. Det er vesentlig at det er noko som kan ligge i sekken, som ikkje krever forberedelser. Det heftigste eg har høyrt om, var marsipanpølse som vart skjært i skiver og nugatti vart påsmurt som pålegg 😁 Men del gjerne tips for kva det er lurt å ha i sekken for å få i seg maksimalt med energi til dei lange og krevjande dagane. Quote
+TheSleepwalker Posted May 9, 2020 Posted May 9, 2020 (edited) Skive med nugatti og peanøtter 💪 eller brownies. Edited May 9, 2020 by TheSleepwalker Quote
+Espen Ørud Posted May 9, 2020 Posted May 9, 2020 Tørket banan! Klassiker på jakta. Jeg har som regel 2-4 vakuumpakker på 50-60 gram i lomma. Dette er ca 2 bananer pr pakke. Funker på alle som begynner droppe i energinivå. Quote
+rayun Posted May 9, 2020 Posted May 9, 2020 Kanskje ikke for alle, men jeg har som regel med brødskive m/peanøttsmør, nøtter, rosiner, snickers, marsipanbrød, eller kransekake. Brødskive når jeg tar pause og det andre har jeg i muleposen. Quote
+Miamaria Posted May 9, 2020 Posted May 9, 2020 (edited) Det der bjørnebrød er mye energigreier i. Det viste seg også at det er dævelgodt, livsfarlig å ha i fryseren. (For det kan spises selv om det er iskaldt.) Det tok sin tid før jeg laget det, men når jeg går tom kommer jeg garantert til å lage mer. Edited May 9, 2020 by Miamaria 5 Quote
+Kristian V. Posted May 9, 2020 Posted May 9, 2020 Om man vurderer å kjøpe energibarer for å ha med på tur, så ville jeg sjekket energiinnhold og pris opp mot Snickers-sjokolade. Har sett at den har mer energiinnhold i forhold til pris enn disse dyre barene man får kjøpt i sports- og friluftslivbutikker. Syntes og Snickersen smaker bedre Coca Cola og sjokolade er et must i sekken her også på dagsturer Quote
+Espen Ørud Posted May 9, 2020 Posted May 9, 2020 TRor jeg har beskrevet banangreiene bittelitt bedre her: Quote
Tessatroll Posted May 9, 2020 Posted May 9, 2020 Ymse heimelaga barar i mindre stykker, som du enkelt pakkar i folie eller matpapir og legg på lomma. Snickersbar med peanøtter kokkos og cornflakes m.m., bjørnebrød og daddelbarar med rista gryn, mandlar, honning og peanøttsmør er energitette og greide alternativ som smakar bra og funkar i det meste av temperaturar. Oppskrift Bjørnebrød finn du på nett, om du vil ha på dei to andre kan eg dele oppskrift. 1 Quote
+Blaser Posted May 10, 2020 Posted May 10, 2020 Har kjøpt inn til bjørnebrød. ..må bare få capten morgan ut av huset!!!! . Quote
+Miamaria Posted May 10, 2020 Posted May 10, 2020 Når det gjelder bjørnebrød så kan jeg for øvrig melde at om man ikke liker valnøtter så går det utmerket med hasselnøtter også. Så hadde jeg handlet feil inn fra en annen oppskrift som jeg ikke brukte, så jeg la disse tørkede greiene over natta i appelsinjuice. Jeg har ikke smakt uten å gjøre dette, men tror i hvert fall ikke at det ble verre av det. Quote
På Ville Veier Posted May 10, 2020 Posted May 10, 2020 Miamaria skrev (5 timer siden): Når det gjelder bjørnebrød så kan jeg for øvrig melde at om man ikke liker valnøtter så går det utmerket med hasselnøtter også. Som hasselnøttallergiker ser jeg meg nøtt til å si meg uenig med dette Quote
+Blaser Posted May 10, 2020 Posted May 10, 2020 YES, dette er vel en verdensnyhet! Jeg har baket brød for aller første gang Bjørnebrødet smaker godt ja. 2 Quote
+Espen Ørud Posted May 10, 2020 Posted May 10, 2020 Erlend Gudvangen Bjørkeng skrev (1 time siden): Som hasselnøttallergiker ser jeg meg nøtt til å si meg uenig med dette Quote
Lompa Posted May 11, 2020 Posted May 11, 2020 Hvis jeg kommer over rester av kransekake så slenger jeg det i fryseren og tar med noen ringer som turmat. Mandler, egg og sukker. Rask boost som ikke brenner ut med en gang i kroppen. 3 Quote
derp Posted May 11, 2020 Posted May 11, 2020 (edited) Kjøpte meg disse på butikken som har ganske mye kcal i seg pr 100g. Hele er på 255g. Sammen med noe pålegg da så har du ei god dose mat. Energi: 2298 kJ (555 kcal pr 100g) Fett: 40,7 g Mettet fett: 5,4 g Umettet fett: 35,3 g Karbohydrater: 15,5 g Sukker: 1,4 g Fiber: 14,1 g Protein: 24,6 g Salt: 1,5 g Ellers anbefaler jeg min egen oppskrift på energibarer - Godt og enkelt på tur, med mye energi pr gram. Edited May 11, 2020 by derp 1 Quote
Bamsemums Posted May 12, 2020 Posted May 12, 2020 Jeg bruker en del av disse bixitkjeksene med havre/blåbær.https://www.saetre.no/products/bixit-fullkornsbar-blabaer/ Grei smak og konsistens. Synes de er lettere å spise nok av enn ulike sjokoladeprodukter når en er sliten. 460kcal/100g og gir bra metthetsfølelse i forhold til størrelse og vekt. Porsjonspakninger er vel ikke spesielt miljøvennlig, men veldig praktisk å noen tilgjengelig i sidelomma, sykkelvesken etc. Min spesialitet er lange pauser, og jeg spiste et par av disse inne i fjellduken mens sola gikk ned over at vann i Nordmarka i går kveld .-) Quote
+Marius Engelsen Posted May 12, 2020 Posted May 12, 2020 Jeg synes proteinbarer og energibarer er fint å spise på. Ett par tygg i timen fungerer bra for meg, MYE bedre enn eks. søt drikke. Foretrekker proteinbarer/energibarer fordi de ofte er seigere og litt mindre søt enn vanlige sjokolader. Blir fort litt seig i kjeften og tørst av for mye vanlig sjokolade. Quote
+sofasliter Posted May 12, 2020 Posted May 12, 2020 Jeg bruker ikke så mye energibarer på tur, mest under trening med lengre turer på sykkel. Maxim sine med havre, mandler og salte nøtter synes jeg er gode. De har ikke sjokoladetrekk, og blir derfor ikke klissete i varmen. Smaker veldig godt også, liker spesielt at de er litt salte. Blodsukkeret stiger kjapt, men det faller igjen også. Lurtå pokjonere ut i små mengder til en lengre stopp med inntak av skikkelig næring. Vestlandslefse med smør og sukker/kanel, er også en favoritt, men den holder seg ikke så godt når temperatruren stiger. Passe smurt og bløt, glir lett ned... Quote
Prebb Posted May 12, 2020 Posted May 12, 2020 Under langvarig fysisk aktivitet så bør en også tenke på at man må ha noe man liker å spise. Det nytter ikke med energibarer, eller tilsvarende dersom man ikke spiser dem fordi det ikke smaker godt eller blir for seigt å spise. På topp og klatreturer synes jeg det er pyton med matpakke selv om det er aldri så mye nugatti på dem. Det eneste jeg klarer å få i meg er sjokolader med nøtter, energi-gelésnop, osv. Først når jeg får tatt skikkelig pause klarer jeg å spise brød eller annen mat. Snickers og tilsvarende er nesten alltid tilgjengelig i hoftebelte-lommene. Kvikklunsj er jo mest luft, og nøtter er ganske knotete å spise mens man går. Husk å skylle ned med vann. Spesielt om du bruker energigel på tube. Ren glukose kan trekke væske inn i tarmen som fører til at den vil ut like fort som den kom inn. Det er litt ugunstig på tur. 1 Quote
Tessatroll Posted May 12, 2020 Posted May 12, 2020 Blaser skrev (På 10.5.2020 den 15.50): YES, dette er vel en verdensnyhet! Jeg har baket brød for aller første gang Bjørnebrødet smaker godt ja. Energitett og effektivt, gir både kort-og langvarig energi. Og endå betre vert det om ein nyttar meierismør 2 Quote
magnum_mauser Posted May 12, 2020 Author Posted May 12, 2020 Tessatroll skrev (2 timer siden): Energitett og effektivt, gir både kort-og langvarig energi. Og endå betre vert det om ein nyttar meierismør Bjørnebrød skal bakast i nær framtid 😀 1 Quote
+Marius Engelsen Posted May 15, 2020 Posted May 15, 2020 Går det an å lage bjørnebrødet med litt sunnere umettet fett? Ser det er voldsomme mengder smør i det... Ikke sikkert energibarene jeg spiser er noe særlig sunnere, men når jeg først skal lage selv, så hadde det ikke gjort noe om det hadde litt sunnere fett og litt mindre rent raffinert sukker enn kjøpetingene. Quote
+Marius Engelsen Posted May 15, 2020 Posted May 15, 2020 Nå har bjørnebrødet stått en time i ovnen, det er fortsatt helt flytende inni. det står en halvtime i oppskriften... Quote
Tessatroll Posted May 15, 2020 Posted May 15, 2020 Ai, nokon skulle sagt... Ikkje la det stå for lenge fordi du trur det ikkje er steikt. Litt som med Brownies dette. Du trur alltid det er for lite steikt, men det er ikkje det. Litt alt etter kva ovn eg nyttar står det i etter oppskrifta, eller maks fem minutt meir enn angitt steiketid. 2 Quote
Tessatroll Posted May 15, 2020 Posted May 15, 2020 Marius Engelsen skrev (4 timer siden): Går det an å lage bjørnebrødet med litt sunnere umettet fett? Ser det er voldsomme mengder smør i det... Ikke sikkert energibarene jeg spiser er noe særlig sunnere, men når jeg først skal lage selv, så hadde det ikke gjort noe om det hadde litt sunnere fett og litt mindre rent raffinert sukker enn kjøpetingene. Går sikkert an, berre å prøve vel? Sjølv nyttar eg bjørnebrød og andre liknande greier på turar eg veit er krevjande, gjerne kulde og lange dagar i kombinasjon. Då er ikkje sunnheitsgrad eit tema (for meg). På dagsturar/mindre krevande overnattingsturar lagar eg gjerne andre type barar, gjerne litt sunnare, utan sukker og slike mengder metta feitt. Typisk sukkerfri, heimelaga twix, eller barar med daddelmasse, honning, rista mandlar, havregryn og peanøttsmør. 1 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.