Jump to content
IGNORED

Hvilke fjelltelt er du fornøyd med?


Røros Guide
 Share

Recommended Posts

Skal ha en nytt telt med følgende kriterier:

For 2 personer (gjerne 3 for litt mer plass)

Kuppeltelt

2 utganger

Under 3 kilo

Prisklasse 3-8000,-

Har helsport Fjellheimen 2 og mitt gamle favorittelt kjøpt gjennom Villmarksliv-bladet først på 2000 tallet fra før som jeg bruker på soloturer. Er ikke helt fornøyd med tunneltelt, så jeg vil bytte ut Fjellheimen teltet med et kuppeltelt så det er plass til kona også. Jeg er mye på tur, så telt blir mye brukt, men er ingen utstyrsfreak. Hva anbefaler dere?  

Link to comment
Share on other sites

Hvis du skal under 3kg på et 3-manns kuppeltelt må du i de fleste tilfeller ofre litt på slitestyrken og vindstabiliteten. Hvor hardt bruk tenker du? 

Gode alternativer under 3kg: 

- Helsport reinsfjell superlight 3

- Exped Orion 3UL. 

Hvis du beveger deg over 3 kg er det et hav av muligheter. Er dere to+ på tur kan dere fordele duk og stenger mellom dere. Vektbesparelsen blir da marginal med div lettvektsutgaver. 

Gode alternativer over 3kg: 

- Hilleberg allak 3

- Hilleberg staika

- Helsport reinsfjell pro 3

- Exped Orion 3

Link to comment
Share on other sites

Jeg er veldig fornøyd med Hilleberg Allak 2.

Har hatt ca 10 turer i teltet og ingen av de med ordentlig vind, men hadde ikke vært redd for drittvær i det teltet. Bruker det enten solo eller sammen med en av barna og vi har greit med plass.

Jeg stapper telt og stenger somregel bare ned i sekken, da det har Nettovekt på 2,8 kg. Men med pakkpose er vel vekta rett over 3 kg mener jeg å huske.

Fant noen som har lagt ut et klipp fra teltet i stiv kuling på fjellet. Vet ikke om jeg hadde følt meg så komfortabel med ett superlight telt her.

 

Edited by Dortase
Link to comment
Share on other sites

Testet "for moro skyld" Reinsfjell 3 Superlight en natt på Dovrefjell i kuling og -13C. Gikk helt fint. Tydelig at teltet tåler mye vind, for det sto overraskende rolig gjennom natten til tross for få barduner. Ikke et telt jeg anbefaler til vinterbruk altså, men har ingen betenkeligheter med å ta det med over tregrensen på en ukestur med uviss værmelding.

hjerkinn-telting-2539.thumb.jpg.8629fc1efe85aa2bec11d88c47d50b2a.jpg

Link to comment
Share on other sites

Takk for gode tips, det er jo en jungel med telt å velge i. Jeg har som regel 15-20 overnattinger i telt i året,  og ikke i noe ekstremvær. <Stort sett i sommerhalvåret, men også 2-3 om vinteren. Jeg trenger ikke noe vintertelt med andre ord.  Kona har nettopp kjøpt Tentsile (tretelt), det fungerte utrolig bra faktisk!

Mener Exped har kommet med et nytt kuppeltelt med to utganger også, men jeg finner det ikke og husker ikke navnet, skal sjekke mer om dette.  Skal sjekke litt videre!

Edited by Røros Guide
Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker Helsport Ringstind, det fungerer veldig bra til mitt behov. Jeg har til og med tre stykker. Det ble sånn fordi da jeg skulle satse på friluftslivet igjen etter mange års fravær kjøpte jeg på outlet siden til Helsport et gammelt Ringstind Pro 1 til 1.499.-. Så kom ønsket om mindre vekt og volum så da ble det Ringstind SL 1-2. Senere ble det også Ringstind Pro 2 (2017 modell) Alle teltene er kjøpt på outlet siden til,Helsport. 

Hidden Content

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy