Gå til innhold
Freebird

Hjelp til valg av lettvekts enmannstelt

Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg bruker som så mange andre, mye tid om dagen på å planlegge sommerens turer. I den forbindelse vurderer jeg å gå til innkjøp av et nytt telt. Jeg er i utgangspunktet ute etter et lettvekts enmannstelt til bruk vår/sommer/høst. Det må tåle bruk over tregrensen, fortrinnsvis i godt vær, men været i fjellheimen er som kjent uforutsigbart, så det må nesten ha evnen til å stå av en sommerbris og det den eventuelt måtte by på av vind og regn.

Jeg er 185cm høy og er ute etter et telt hvor jeg kan sitte oppreist under av- og påkledning, samt at det er langt nok til at jeg ikke har hode og føtter borti i duken i innerteltet til enhver tid. Fortrinnsvis ønsker å finne telt på rundt 1kg, men er villig til å gå litt opp, hvis jeg får et betydelig mer solid telt. Samtidig må teltet være lett nok til at jeg kan forsvare å kjøpe det i tillegg til Hilleberg Soulo, som jeg allerede har (2kg).

Foreløpig har jeg sett på følgende modeller:

 • Hilleberg Enan (Usikker på om dette er et telt som kanskje er et knepp under Hillebergs vanlige kvalitet? Har lest mye om kondens og manglende vindstabilitet)
 • Nordisk Telemark LW (Dette krysser av alle boksene, men jeg usikker på styrken med en duk på bare 10 denier. Nordisk sin egen video av teltet i vindtunnel var heller ikke tillitsvekkende)
 • Terra Nova Laser Compact/Competition (Tåler i følge anmeldelser bra med vær, men bråker. Jeg er også usikker på liggelengde)
 • Tarptent Moment DW (Ikke på lager og usikker på vindstabilitet. Ser ut til å ha blitt bedret noe med modellen som kom i 2019)

Jeg har egentlig utelukket følgende modeller (men er åpen for å revurdere):

 • Helsport Ringstind SL (Lav takhøyde, har vært mindre fornøyd med SL-telt fra Helsport tidligere)
 • Hilleberg Akto (Integrerte stenger i duken gir for stort pakkvolum og vekten er helt i grenseland)
 • Fjällraven Abisko Lite 1 (Lav takhøyde, pluss litt i overkant tungt)
 • Tarptent Scarp 1 (Litt tungt og større enn nødvendig)
 • Tarptent Stratospire 1 (Krever stor plass og virker ikke veldig vindstabilt)

Jeg er svært interessert i brukererfaringer med de teltene jeg vurderer, men er også åpen for andre forslag som kan passe. Det er et krav at inner- og yttertelt settes opp i en og samme operasjon. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Lyckeboden skrev (22 timer siden):

Vet ikke om dette gav deg noe mer kjøtt på beinet, men det er hva jeg har erfart gjennom en årrekke. 😊

Edit: ser du fortrinnsvis ser etter telt på 1kg eller deromkring. Har ikke så mye erfaring med så lette telt, men magefølelsen sier meg at man da kan stille rimelig svakt i ruskevær.

Det nye Akto er vel fremdeles over kiloet, men er vel rundt 300g lettere enn mitt «old school» 😎

Hvorfor ønske om så lett telt? Pakker du svært lett?

All brukererfaring av både aktuelle telt og produsenter er av interesse. Akto kunne vært aktuell til tross for vekten, men integrerte stenger i duken gjør at pakkvolumet blir stort. Jeg foretrekker å pakke duk og stenger/plugger hver for seg. Duken bor inni sekken og stangposen utenpå. Jeg ser etter nærmere research at det ser ut til å gjelde Enan også.

Jeg har et ønske om å få få sekken så lett som mulig, samtidig som at det fortsatt er forsvarlig. Jeg har som nevnt også et Hilleberg Soulo fra før og jeg elsker virkelig det teltet, men på 9 av 10 turer om sommeren er det mer solid enn det trenger å være. Det gjorde at tanken om muligheten for et lettere telt dukket opp. Jeg liker godt både Unna og Niak også, men besparelser å henholdsvis 100 og 700 gram har jeg litt vanskelig for å forsvare med tanke på hvor mye penger et nytt telt faktisk koster. Et brukt Niak kunne jeg latt passere, men det ser ut til å være langt mellom dem på bruktmarkedet. :)

Luesveis skrev (22 timer siden):

Jeg har også Soulo, og foretrekker det helt klart, medmindre vekt er viktig på turen jeg skal på.

Supert! Jeg setter stor pris på erfaringene. Jeg er også veldig glad i mitt Soulo, men som nevnt over, så er det i overkant solid for de fleste av turene mine sommerstid. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Lyckeboden skrev (4 minutter siden):

Når du snakker om integrerte stenger så snakker du om de som sitter i endene? De er jo ikke så fryktelig lange da. Så om jeg pakker plugger og teltstenger hver for seg, så får jeg komprimert teltet betydelig. Men skjønner hva du mener..... tror jeg 😉
Skal følge tråden din for jeg er nysgjerrig på hva du ender opp med. Har aldri selv vært noe særlig til gramjeger, da jeg tar turene med ro, og går i et tempo som passer dagsformen. Som regel ikke med noe dagsmål mtp antall kilometer. Dermed så er jeg ikke like hank på å spare disse grammene (selv om jeg selvsagt ikke liker å bære mer enn nødvendig). Jeg driver vel nesten med «Glamping» i forhold til en del andre her inne 😅

Jeg tenker på de korte stengene som sitter i endene ja. Jeg har tidligere eid et Tarptent Scarp 2 med en lignende løsning og det gikk meg på nervene. Det hører også med til historien at jeg pleier å stappe teltene mine tilbake i pakkposen, ikke rulle eller brette. Bare for nyskjerrighets skyld, tør du anslå cirka hvor lang disse stengene er? :)

Det er ikke alle turene mine hvor hastighet eller lengde betyr noe og da er også vekten på både sekk og innhold av mindre betydning, men jeg har også stor glede av å se hvor langt jeg kan klare å bevege meg på kortest mulig tid. Så alt til sitt bruk tenker jeg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
unirune skrev (6 minutter siden):

Jeg er 188cm og sitter helt greit i mitt Ringstind SL-2 uten å berøre taket. Kan ikke strekke armene over hodet selvfølgelig, men :)

Skal forøvrig bytte det ut med det nye Skjult lenke - logg inn for å se den i år. Du har ikke vurdert det?

Jeg ser nå at tomannsutgaven av Ringstind er høyere enn enmanns, som jeg har sett på. Da må jeg kanskje ta det med i vurderingen igjen likevel.

Notch er helt sikkert et supert telt, men det er veldig smalt med bare 51cm på det smaleste. Dyneema er ikke aktuelt på grunn av stort pakkvolum. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
unirune skrev (20 minutter siden):

Ringstind SL2 er et supert enmannstelt hvis du vil ha litt ekstra plass i innerteltet ja :)

Nå skal jeg ikke misjonere for Dyneema her, men Enan oppgis f.eks. til 51cmx15cm i pakkposen. Notch Li er 41cmx10cm. Og halve vekta á 600g :)

Lykke til med valget! Artig prosess, men ikke enkel.

Jeg har eid både Tarptent og Hilleberg så jeg vet at oppgitt pakkvolum ikke er direkte sammenlignbart. Når mitt Tarptent Scarp 2 var pakket i pakkposen så var den stram som et trommeskinn og det var ikke noe plass til overs. Mitt Hilleberg Soulo derimot kan komprimeres til halvparten av oppgitt pakkvolum, takket være romslig pakkpose.

Dyneema har absolutt sitt bruksområde og jeg eier både pakkposer og ryggesekk som gjør nytte av det, men akkurat når det kommer til telt foretrekker jeg nylon eller polyester. Når det er sagt så har jeg selvsagt full forståelse for at ikke alle ser likt på det. :)

Thomas E skrev (15 minutter siden):

Romfølelsen i Notch er betraktelig bedre enn f.eks. Ringstind. Rette endevegger og mye høyere makshøyde. Ellers må jeg si som Skjult lenke - logg inn for å se den, greit nok at Dyneema har høyere pakkvolum, men mange av de du ser på har merkbart høyere pakkvolum enn dyneema-telt. Forskjellen er ikke  stor for små enmannstelt.

Joda, det er klart at romfølelse også betyr noe, men mitt Soulo er 63cm på det smaleste med ganske rette vegger. Jeg er ikke så sikker på om jeg er villig til å gå så veldig mye lenger ned. Jeg bruker heller ikke gåstaver, så jeg må eventuelt supplere med Tarptent sine karbonstenger.

Uansett så løper dollarkursen løpsk om dagen, noe som gjør at at fleste Dyneema-telt blir fryktelig dyre. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Prebb skrev (3 minutter siden):

Jeg har Tarptent Moment DW. Det er ikke spesielt bredt det heller. Og ganske lavt i endene slik at det er ikke er mye om å gjøre før nesetippen blir kilt av innerduken, Det går imidlertid vilt kjapt å slå det opp. Jeg har vært værfast en gang. Det var stusselig. Endte opp med å bare la drittvær være drittvær og så gikk jeg til bilen før jeg skiftet til tørt. Det var riktignok regn og bygevær og heldigvis ikke sterk vind. Tror ikke teltet hadde tålt så veldig mye vind sammenlignet med Soulo.

Med lettvektstelt til en person ofrer du komforten med litt større telt som tåler dårligere vær. Du har jo Soulo, og jeg tipper du har vurdert Unna?
Tarptent Notch finnes også som silnylon, uten at vekten er så mye mer. 150g? Uansett dyrt nå med dollarkursen. Om du trenger litt Notch-inspo fra skandinavia så kan jeg varmt anbefale å lage deg litt kaffe og se på Skjult lenke - logg inn for å se den

Gode poenger du kommer med. Er det den nye versjonen av Moment DW med sterkere stang og to barduneringspunkter på hver side av stangbuen du har? Har som nevnt hatt Scarp tidligere, så jeg er godt kjent med at denne typen telt er følsom for vind mot stangen.

Jeg har vurdert Unna, men vektbesparelsen på snaue 100 gram gjør at jeg ikke klarer å rettferdiggjøre det i vektreduksjonens ånd.

Jeg følger Erik Normark og har sett alle videoene hans. Hvis jeg først skulle gått for et telt som baserer seg på gåstaver eller karbonstenger, så frister Stratospire et lite hakk mer enn Notch, men jeg er usikker på hvor mye vind dette tåler samt. hvordan det eventuelt håndterer ujevn grunn.

Jeg er klar over at jeg er helt i grenseland av hva man kan forvente av telt med tanke på alle ønskene jeg har. Det er mulig jeg må bite i meg ett av kravene ved å enten velge et telt som ikke tåler så mye vær (kan løses ved å være mer nøye med valg av teltplass), eller velge et telt som veier et halvkilo mer enn jeg i utgangspunktet har sett for meg. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
ost skrev (Akkurat nå):

Du har selvfølgelig sett på Mountain Laurel Designs og tenkt på kombinasjonsmulighetene av innertelt og yttertelt og slått fra deg at et slikt telt skal du ikke ha?...

Cricket tent med innertelt har gått Norge på langs (2012 tror jeg det var), og flere duomid og trailstar har en tendens til å dukke opp på videoer fra Sarek o.l. steder. 

Skjult lenke - logg inn for å se den og Skjult lenke - logg inn for å se den

Jeg liker i utgangspunktet mid-konstruksjonen, den er jo også veldig vindstabil. Det jeg ikke liker, er at denne typen telt er noe knotete å sette opp skikkelig, spesielt på ujevnt underlag. Jeg har en rimelig kina-variant av et slikt telt og på godværsdager, på flatt underlag er det supert. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
borgern skrev (12 minutter siden):

Big Agnes Tiger Wall Ul2 Carbon. Da har du telt på 765gr og god plass, men dyrt da. Platin versjon veier 1 kilo og koster langt mindre. Vanlig versjon veier 1,1 og er enda litt billigere . Har ikke den modellen men en annen med samme mål på innertelt. Det fungerer supert for meg på 187. Brukte det og mange år med bikkja. Noen av de finnes også i 1 manss men hadde droppet det for vektbesparelsen er liten kontra hva du mister av plass, bl.a har ikke 1 manns fortelt på begge sider.

Big Agnes lager supre telt, men det er ikke aktuelt med telt hvor innerteltet slås opp først. Jeg vil ha skandinavisk modell hvor både ytter- og innertelt slås opp i samme operasjon. Men takk for forslag! :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jofa19 skrev (11 timer siden):

Jeg følger deg langt i dine ønsker. Vanskelig å gi råd, men kan dele av mine erfaringer. Jeg ønsker også å komplementere mitt førstevalg med et lettere telt (N+1).

Takk så mye for et godt bidrag!

Det ser ut til at vi deler mange av de samme ønskene ja. Jeg har også vært inne på tanken om Stratospire, og det er egentlig det teltet i Tarptent sin katalog som pirrer nyskjerrigheten min mest. Det jeg er usikker på er hvordan det er å slå opp på ujevn grunn (det gjelder også alle andre telt som benytter to stenger og barduner for å få stram duk) samt hvor mye vind det faktisk tåler. Jeg vet at Tarptent selv hevder at det er blant de mest hardføre teltene de lager når det kommer til vær, men etter å ha sett denne videoen og lest kommentarene ble jeg brått usikker igjen:

Jeg bruker heller ikke gåstaver, så jeg vil ikke få brukt barduneringspunktene på på store flatene, med mindre jeg tar med to ekstra stenger. :)

 

Blaser skrev (3 timer siden):

Ett alternativ til Tarptent er Dan Durston.

Jeg har sett på Dan Durston X-Mid, men jeg har akkurat samme ankepunkter med det som med alle andre telt basert på lignende konstruksjon. Når det er sagt så fremstår det egentlig for meg som om det bare er en litt rimeligere og kjipere versjon av Tarptent Stratospire. Men jeg har det i bakhodet. Jeg liker prisen! :)

esphojo skrev (12 timer siden):

Blir Helsport Trolltind SL for tungt? Grei høyde, lite fotavtrykk, kryssende stenger/selvstående. Fraværende fortelt da...

Takk for innspill!

Vekten på Trolltind er OK, men jeg tror jeg hadde slitt med å klare meg uten fortelt. Jeg trenger akkurat nok plass til å koke morgenkaffeen hvis det regner. Unna er Innenfor, men ingen fortelt hadde jeg nok slitt med. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
ArveS skrev (15 minutter siden):

Min kommentar til den videoen;

 1. Synes teltet står ganske bra i hva som virker som ganske mye vind
 2. Hvis du er bekymret for vind - ikke sett opp teltet på et så eksponert sted
 3. Hvis du vil telte på eksponerte steder, velg et egnet telt

Lettpakking er helt OK. Jeg foretrekker å pakke det som er nødvendig for å kunne telte trygt og behagelig der jeg vil.

Joda, jeg er helt enig i at teltet tar seg greit ut i videoen, jeg er mer bekymret for brukerens kommentar:

Sitat

Would not be my choice for the highlands.

Når det er sagt så er jeg selvsagt enig i at valg av teltplass har alt å si når man reiser på tur med lettvektsutstyr, men i det man passerer tregrensen kan det være langt mellom aktuelle teltplasser som ikke er utsatt for noe vind. Selv om sommeren. Og kanskje spesielt her på vestlandet. Hvis jeg vet at jeg skal på tur hvor været blir utfordrende, så tar jeg med meg Soulo, men jeg ønsker samtidig et lettvektstelt som jeg ikke trenger å være redd for at klapper sammen, dersom det skulle komme en sommerbris i løpet av natten. :)

Etter å ha kikket litt nærmere på alternativene som er nevnt her, så må jeg si at Dan Durston X-Mid har fattet min interesse igjen. Dessverre så klarer ikke Drop å holde dem på lager, så det må eventuelt forhåndsbestilles med antatt utsendelse i henholdsvis slutten av Juli eller slutten av August. Da er fort størsteparten av årets sesong for et slikt telt allerede forbi. Hvis noen tilfeldigvis har en X-Mid de vil selge, send meg en PM. :P

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
ost skrev (1 time siden):

Skjult lenke - logg inn for å se den bare for å dekke alle eventualiteter:

Du har sjekket ut engelske Skjult lenke - logg inn for å se den?

De/han har et versjon med to gåstaver kalt Skjult lenke - logg inn for å se den. Finnes både som 1, 1.5 og 2-mannsversjon, og han lager også innertelt i hel duk. Da har du lett (under 1 kg med myggnettinner, 1,2 med hel duk), vindstabilt og sitteplass på det høyeste. 

Jepp. Jeg har sett på Trekkertent (han er vel forøvrig Skotsk hvis jeg ikke tar feil?) og da er det spesielt Phreeranger som er interessant. Problemet er at han har produksjonstid på flere måneder på denne tiden av året. Det som står på nettsiden stemmer ikke.

Arcticpeak skrev (1 time siden):

Siden du allerede har Soulo, ett telt som tåler det meste av hva naturen kan by på av uvær, ville jeg vurdert det slik at jeg ville tatt med det dersom værmeldingen var dårlig, og fokusert på vekt, fremfor styrke, og da kan man få noen ganske interesante Kina-telt for en ganske lav pris, se

Skjult lenke - logg inn for å se den

Noen av disse teltene har fått ganske gode rapporter, og man slipper å knuse spargrisen. Det sier seg selv at kvaliteten ikke kan måle seg med f.eks. Hilleberg, men du kan jo sette deg ned og tenke om den trenger det for det tiltenkte formålet?
Noen ganger kan lett og billig være godt nok.

Det er faktisk et godt poeng. Jeg kan ta en kikk på utvalget fra 3F UL og Naturehike også. Selv om jeg vel helst vil legge igjen pengene mine andre steder.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Vandrefalken skrev (52 minutter siden):

Interessant! Var ikke så mye info og bilder på teltene, men de har jo Skjult lenke - logg inn for å se den som ligner (Double) Rainbow til Tarptent (Skjult lenke - logg inn for å se den), samt et telt Skjult lenke - logg inn for å se den da i DCF, som jeg må si jeg synes så spennende ut. :o :) 

Vet du hva. Nå har sittet her og kikket. Saor DCF kan være akkurat det jeg ønsker meg. Jeg sender ham en epost. Takk for tips!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Vandrefalken skrev (17 timer siden):

Gi meg beskjed om hva han sier! :D:D

 

Jofa19 skrev (11 timer siden):

Nysgjerrig selv - hold oss oppdatert🙂

Jeg skal selvsagt holde dere oppdatert. Jeg har enda ikke fått noen tilbakemelding. Når det er sagt så ser at den norske kronen er så svak nå at et pund koster cirka. 13 kroner. Det gjør at det eventuelt er snakk om fryktelig mye penger. Jeg må nok gå noen runder med meg selv før jeg bestemmer meg for om det eventuelt er verdt det. :P

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg venter stadig på tilbakemelding fra Trekkertent. Aller helst så håper jeg på å høre noe i løpet av helgen, og gjerne at det viser seg at produksjonstiden er kort. Jeg har vel og merke mine tvil.

I mellomtiden har jeg brukt tid på å sjekke ut alternativene og jeg må innrømme at jeg begynner å få varmere følelser for Tarptent Notch Li. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Skrevet (endret)
ost skrev (26 minutter siden):

Bare for å gjøre forvirringen større. 3FUL har en "ny" versjon av Lanshan 1p (six moon designs Lunar solo kopi) som kalles Pyramide. Det er en forstørret utgave, en Lanshan 1,5 om du vil. Fortsatt bare en midtstang, men eget innertelt i netting og bratte nok vegger til at lengre mennesker får både ligge- og sitteplass. Vet ikke om pakklett.no har tatt den inn, har kun sett reviews på YouTube for den. 

Artig at du skulle nevne det. Jeg har faktisk det teltet. Det er et helt ålreit telt, men som nevnt tidligere i tråden så finner jeg denne typen telt vanskelig å sette opp på ujevnt underlag. Ett av hjørnene ender liksom opp med være stram i topp og bunn, men slapp på midten, noe som har en drastisk påvirkning på innerteltet. Det er derimot helt supert på flatt underlag og enkelt å få stramt som et trommeskinn. Jeg hadde en overnatting i dette for en måneds tid siden. Det fungerte flott i skogen, men jeg vet ikke hvor mye jeg hadde stolt på teltet i mye vind. Legger ved et bilde fra den turen. :)

3F-UL-Pyramid.thumb.jpg.614caf3efff18abf04fe01f15d94825e.jpg

 

Endret av Freebird

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
ost skrev (31 minutter siden):

Skjult lenke - logg inn for å se den er du ellers fornøyd med det? Jeg har smd Lunar Solo, og med 189 cm på strømpelesten blir dette akkurat i minste laget. Har sett på 3FUL pyramide som en mulig erstatter. Mld solomid xl og tilsvarende koster alt for mye i utgangspunktet og importprisen er ikke akkurat vennlig nå om dagen. Selv om en duomid med innertelt står høyt på ønskelista...

I det store og det hele er jeg greit fornøyd med det ja. Jeg er usikker på om det kommer til å bli brukt nok her hos meg. Er mulig jeg kommer til å selge det igjen, men det får tiden vise. Hvis du ønsker så kan jeg sende teltet til deg så du får sett nærmere på det før du eventuelt kjøper selv. Ved bruk av Helthjem.no f.eks så koster det 75 i porto hver vei. :)

Eventuelt så må du bare gi en lyd hvis du vil ha bilder eller mål. Jeg kan slå det opp i hagen for en photoshoot i løpet av uken.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har vel egentlig allerede bestemt meg for at det blir Tarptent Notch. Det blir vel og merke ikke Li-varianten, prisforskjellen blir for stor for en besparelse på 200 gram. Så nå venter jeg egentlig bare på at de skal slippe 2020-versjonen, så går bestillingen av gårde. Jeg bruker ikke gåstaver, så jeg kommer også til å kjøpe karbonstenger hos Tarptent, så da bikker jeg akkurat kiloet. Jeg kommer nok også til å bytte ut pluggene med MSR Groundhogs, så det blir vel noen ekstra gram der også.

Takk til alle som har bidratt med gode forslag og synspunkter. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Erik Haaland skrev (2 timer siden):

Hvor kjøper du det fra? 

Jeg kjøper direkte fra Tarptent.com. 😊

Prebb skrev (2 timer siden):

Veide moment dw-en min forleden dag. I pakkpose med 2 plugger (altså det som følger med) så veide teltet 1205g. 

Jeg må begynne å bruke dette litt mer merker jeg. 

Moment DW virker som et supert telt. Bare husk å montere barduner på stanglommen. Der tabbet jeg meg ut på min Scarp, noe som gjorde at jeg måtte bytte stangen etter å ha blitt overrasket av vind en morgen. 😅

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Prebb skrev (12 minutter siden):

Det er hull til plugg der. Har pleid å bruke det. Har i tillegg barduner i festet lengre opp på stangen. 
Har hatt teltet i over 4 år.

Har også crossing pole, men aldri brukt den. Synes den deformerer teltet, og gir egentlig ikke noen fordeler. Kanskje det tåler mer vind?

Ja, det var barduner lenger oppe på stangen jeg tenkte på. De fulgte ikke med mitt Scarp, noe som endte med å bli skjebnesvangert.

Tror tanken med crossing pole er at teltet skal bli "selvstående" og tåle mer snø. Når det er sagt så hadde jeg vel sannsynligvis valgt et annet telt i snøvær. Jeg hadde crossing poles til Scarp også, brukte de aldri jeg heller.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

 • Lignende innhold

  • Av Håvard_74
   Er Helsport Trollheimen forgjengeren til Fjellheimen som selges nå? Noen her med erfaring med Trollheimen 2 camp? Vurderer å kjøpe et som er lite brukt. 
  • Av Turrookie
   Hei! 
   Jeg er på utkikk etter et telt for to personer, til en grei pris. Er nybegynner, så har ikke behov for noen toppmodell, ei har jeg lommeboken til et. Teltet skal hovedsakelig benyttes av meg og min samboer. Vi er på leting etter et tunneltelt, ettersom det virker praktisk med stor plass i forteltet til utstyr og klær. 
   Har sett på Helsport sitt Breheimen 3, som er en spesialmodell ført av XXL. Er det noen som har erfaringer med dette? Tar gjerne imot tips til alternativer, i samme prisklasse

  • Av northern_fov
   Hei og beklager ny tråd om dette.
   Jeg skal ha med minsten på 2 år og kjærringa på tur og ser etter et telt både for nåtiden men som også er et telt for fremtiden så fleksibilitet er bra.
   Antatt bruk:
   - Kommer ikke til å gå lange turer nå, maks 1-2 kilometer. Kanskje det blir lenger på sikt.
   - Antar det blir mest bruk i godvær
   - Over tregrensa
   - Jeg vil ha stort fortelt og da er vel tunneltelt beste opsjon.
   Til nå har jeg siktet meg inn på disse:
   Fjellreven Abisko Endurance 4: Skjult lenke - logg inn for å se den
   Helsport Lofoten Pro Camp 4: Skjult lenke - logg inn for å se den
   Robens Voyager Versa 4: Skjult lenke - logg inn for å se den
   Jeg sikler mest på Abisko men det koster skjorta. Til gjengjeld har det enorm plass som sikkert kommer godt med når man har små barn. Robens VV finner jeg lite om men det ser veldig spennende ut. Når det er så billig blir jeg litt skeptisk. Har et Robens telt fra før av som jeg ikke har noe spesielt å utsette på.
   Takk for innspill.
  • Av Kuolseie
   Hei lurer på om det er noen her som har noen tips til gode tur muligheter  i Agder. 
   Skal noen dager til Setesdal vesthei i sommer, men kunne gjerne hatt noen tips til andre plasser. Gjerne i lavlandet. 
   Helt topp vis det er fiskemuligheter også 
  • Av Eva Iren Haldorsen Holm
   Er det noen som kan gi noen råd angående kuppeltelt beregnet på fjellturer.
   Holder på å lete i jungelen av telt og utforminger.
   hva er deres anbefaling når det gjelder innerteltet. Synes det er mye mesh. Er en frysepinn. Bør jeg se etter telt med mindre mesh, eller har ikke dette noe å si?
   ser nå på :
   - tungsten ul 3
   - Salewa litrek pro iii
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.