Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Solo Stove Lite?


Anbefalte innlegg

Har hatt Lite modellen og den fungerer bra den 😊 ga den til min bror etter en stund og kjøpte Titan modellen heller. Liker denne bedre selv, men begge to er av kvalitet. 😊👍 Må si at jeg liker måten disse brenner på, og ikke minst at de er solide i et lukket system, kontra "flat pack stoves", som ofte er veldig åpne og utsatt for vind, føler jeg. Det jeg har brukt har jeg ikke følt meg like trygge med, mtp brann, enn Solo Stove designet. MEN, det er meg, mulig jeg er litt overtenkende, men sånn er det nå. :)

Endret av Vandrefalken
Lenke til innlegg
Del på andre sider
Vandrefalken skrev (2 timer siden):

Har hatt Lite modellen og den fungerer bra den 😊 ga den til min bror etter en stund og kjøpte Titan modellen heller. Liker denne bedre selv, men begge to er av kvalitet. 😊👍 Må si at jeg liker måten disse brenner på, og ikke minst at de er solide i et lukket system, kontra "flat pack stoves", som ofte er veldig åpne og utsatt for vind, føler jeg. Det jeg har brukt har jeg ikke følt meg like trygge med, mtp brann, enn Solo Stove designet. MEN, det er meg, mulig jeg er litt overtenkende, men sånn er det nå. :)

Jeg ville skrive det samme, nesten ordrett, så jeg siterer like godt Vandrefalken her. "Lite" fungerer glimrende, men "Titan" er større og passer bedre til mitt bruk. Har begge. :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei. Jeg har Solo Stove Lite. Den fungerer forsåvidt greit nok så sant du har små nok og tørr kvist. Personlig synes jeg den er så liten at den blir noe plundrete i bruk. Det er ikke noe du slipper ei fyrstikk oppi og så venter til vannet er kokt. Du må regne med å "gjete" den hele tiden for å holde den i gang. Og den konkurrerer på ingen måte i effekt med vanlige brennere som går på gass/bensin/parafin. Selv rødspritbrenner synes jeg er adskillig enklere i bruk. Men du slipper å bære med deg brensel da, så sant du finner tørt virke som er smått nok. Og den er jo liten da. Og selv om den er liten gir den jo litt av den gode bålfølelsen da, i hvert fall mer enn et "bensinbål" 😄

Du kan også bruke rødspritbrenneren fra Trangia oppi der.

;-)

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

En god kvistbrenner gir også litt bålfølelse, og jeg pleier å si at jeg bærer med meg min egen bålplass. Da slipper man å lage vanlige bålmerker etter seg. Når du har kokt kaffe på en kvistbrenner kan ingen se at du har vært der etterpå. Og drivstoffet har du på stedet, eller du plukker det mens du går. SoloStove "lite" er vel den som er mest ryggsekkvennlig om du skal pakke for lengre turer. Når du skal bruke den kutter du opp veden på forhånd, slik at du slipper å løpe rundt etter brensel. I "Lite" fungerer det bra med stykker på tommeltykkelse og lengde, da brenner de en stund. SoloStove er vel også, som nevnt tidligere den tryggeste å bruke fordi den ikke slipper ut aske og glør i bunn slik som de flatpakkete versjonene. Men en liten kvstbrenenr er nok ikke det aller beste om du tenker å lage store middager med langkoking eller steking. Alt til sitt bruk. :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider
33 minutes ago, SteinarL said:

Takk for gode innspill. Som regel fyres det bål i de Helgelandske fjell (der det er mulig å finne brensel), når ikke primusen er med. Kvistbrenner kan kanskje være et alternativ til kaffebålet?

 

Jepp! :) Bruker min Titan fra alt til oppkok av vann, steking og annen middagsmat, småkok (type gryterett o.l med gode glør), til grill og stek rett i varmen fra brenneren. Har også hatt alkoholbrenner i den, men ikke ofte. Liker den kjempegodt, og man kan alltids pakke litt småsaker i den, så den ikke "tar så mye plass". :P Primusen er som regel med om jeg er usikker uansett. :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg hadde den, men ente opp med å selge den. Jeg er enig i at kvistbrennere er geniale, men for mitt vedkommende ble Solo Stove Lite rett og slett for liten og på godt bergensk for "kåntete" å bruke.

Den var enkel å få i gang, men mye styr med å holde den gående mens man lagde mat eller varmet vann. Vanskelig å etterfylle med brensel uten at man måtte løfte av kokekaret, og hvis pinnene var 1cm for lang så fikk man ikke satt på kokekaret. Da må man vente til de brenner litt ned. Og brenneren er så liten at det bare er plass til bitte små kvister, noe som betyr at man må etterfylle brensel heeele tiden. 

Stativet som kokekaret står på er også ustabilt og ramlet lett ut av posisjon når man etterfyller brensel. Konstruksjonen på selve brenneren er også ganske smal og den må ha et hardt, flatt underlag for å stå stabilt. 

Jeg gikk over til en Firebox som veier mye mer, men som er mye mer fleksibelt, stabilt og robust. Seriøst top 3 turutstyrskjøp jeg noen gang har gjort. Pinnene trenger ikke være i perfekt lengde eller tykkelse og man kan også bruke den som "bålpanne". Man kan enkelt mate den med mer brensel på flere måter og den står dønn stabilt på det meste av underlag. Det er et askebrett under som gjør at den ikke lager merker i bakken. Denne videoen av Erik Normark illustrerer perfekt fireboxen som brenner til mat/ kaffe og som bålpanne mens man nyter kaffen: 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har ikke Solo  Stove Lite selv, men har en som virker etter samme prinsipp. Den heter Wild Woodgas Stove Mk2.  Er "minst krevende" når den får helt tørt brensel og top-down fyring av forhåndsfylt brennkammer. Men  jo mindre brennkammer (og åpning), jo mer arbeid får man med å forberede og etterfylle brensel. Sjelden jeg bruker denne nå.

Favoritter blant kvistbrennerene mine er Firebox 5" i titanium og min helt flatpakkede Emberlit - også i titanium. Sistnevnte fordi den er så lett og lite plasskrevende og brukes også med spritbrenner, og derfor alltid ligger i sekken. Førstnevnte fordi den er effektiv og veldig anvendelig, både med kvist/ved, sprit- og ("Trangia") gassbrenner.

Solo stove har også en modell som som heter "Titan" ser jeg, men som altså er  i ...rustfritt stål(?) ...hmm.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Kristine Sørheim
   Hei! Beklager for nok en telttråd, men trenger ganske spesifikke innspill, da jeg ATTER EN GANG har gått meg vill på internett. 
   Etter mye moro med hytte-til-hytte, har jeh besluttet å supplere med et telt. Det er snakk om til soloturer, og trenger ikke å tåle enormt med vær, men den miljøbevisste i meg er streng på at når man først kjøper, så kjøpet man noe i ålreit kvalitet som varer litt (helst brukt og ikke sinnsykt dyrt). Jeg er liten; under 170 og 40 kg, så plass er ikke noe problem. Liker kanskje romfølelsen i kuppeltelt bedre, men ser at disse er litt tyngre (?) og dyrere (?). Innbiller meg også st frittstående telt er digg og lettere å sette opp, men det er kanskje helt feil? Innser manglende peiling og lander på at jeg har egentlig kun to krav, men disse er dog superviktig: det må være lett og raskt å sette opp, og det må være LETT og ha lavt pakkevolum. 
    
   Vurderer primært:
   Helsport Ringstind SL
   Fjällräven Abisko Lite
   Hilleberg Enan og Akto (og unna og soulo, men vil helst under 2 kg)
   Erfaringer med en eller flere av disse? Er særlig interessert i hvor lette de er å sette opp. Fem min? Femten? 
   Andre tips til lettvinte telt tas gjerne imot! 
  • Av Tech-2000
   Hei!
   Jeg var innom Sportsbutikken her en dag og kom over denne da jeg er på utkikk etter et kokesystem:

   (Logg inn for å se skjult innhold)
   Jeg tenkte jeg skulle sjekke litt på nettet hvilke erfaringer folk sitter med, men jeg finner veldig lite informasjon om denne.
   Den finnes ikke i listen på Primus sine hjemmesider: 
   (Logg inn for å se skjult innhold)
   , ingen funnet i prisguiden sin oversikt eller fjellsport/andre butikker jeg har sjekket (Fjellsport har dog multifuel kittet man kan kjøpe til). Det selges "Primus Primetech Stove Set" ser jeg (og som det finnes tråder om her inne på forumet), men dette er jo et annet produkt. Eller er det Primetech stove set som har tatt over for "Power Stove Set" ?
   Derimot så har Primus en YT-video på denne, der de kaller den "Former ETA Power", så den har tydeligvis tatt over for et eldre produkt. Videoen er fra 2014 og viser denne ganske tydelig og forskjellene på Primetech-settet (annet lokk, en plastikkboks i stedet for to kjeler, egen "bag" for å holde varmen, m.m.): 
    
   Er produktet gammelt/utgått/erstattet av noe annet? 
    
  • Av Likse
   DAG 1:

   padledistanse ca 5 km, bæring ca 2 km: 
   Startet litt sent på ettermiddagen, og etter det vanlige slitet med å sette sammen kanoen i mygg og kleggsvermene var jeg klar for første etappe i flott sommervær ca 1730. 

   Etter 3 km padling kom jeg til min første bæring, som også er den lengste på turen. Kanoen rigget om for bæring, jeg bar sekk og kano i to omganger. Ca 1 km av bæringen er i skog, og resten er på myr. Stien følger stort sett Langvasselva. 

   Bæring av kano på skuldrene. 

   Foss ved utløpet på Langvatnet. 

   Fremme ved Langvatnet.
   Siden bæringen ble foretatt i to omganger det ganske sent på kvelden før jeg var klar for neste padling. Så jeg bestemte meg for å slå leir på en øy i Langvatnet i håp om at det skulle være litt mindre mygg der (det var det ikke). Det var allerede etablert en bålplass på øya, som dessverre var fult av tomme ølbokser og alufolie. Dette ble ryddet opp og tatt med hjem.  Mat ble mekket og teltet ble satt opp i bakke i henhold til gammel tradisjon før jeg var klar for å gjøre et halvhjertet forsøk på å fiske (ble ingen ting, men det vaket masse fisk rundt duppen som for å understreke hvor talentløst forsøket mitt var. Tente også et bål for kos, og i håp om at myggen ville stikke av (gjorde ikke det nei....). 

   DAG 2:

   Padledistanse ca 7 km, bæring ca 1,6 km
   Dag 2 startet med regn, så jeg ble værende i teltet til det sluttet. Sånn ca klokka 10. Etter mekking av havregrøt (dvs helle kokende vann i en porsjonspose fra Coop), startet jeg på nytt padling i pent og varmt vær. Men skyene som kunne observeres på himmelen indikerte at dette ville det bli slutt på.  Kun en lett draing av kanoen fra Langvatnet over til bekken som renner fra Rørtjønna var nødvendig så starten på dagsetappen var lett. 
    
   Fra Rørtjønna ble det bært ned til Angeltjønnin i to omganger. Vestre Angeltjønn til Østre kan man "padle".
    
   Nå kunne jeg høre torden i det fjerne, og var overbevist om at jeg kom til å få skikkelig dårlig vær om ikke alt for lenge. 

   Etter Angeltjønnin ble det bært i to omganger ned til Gievsjøen. Bæringen skjedde i tung våt myr og skog på nordsiden av bekken som renner fra Angeltjønnin ned til Gievsjøen, det er antageligvis bedre å bære på sørsiden.
   Ved ankomst Gievsjøen var det for mye vind og torden til at det var fornuftig å prøve seg ute på vannet, teltet ble dermed slått opp. Dagsetappen ble dermed litt kortere enn planlagt.

   Straks teltet var oppe kom regnet, og det varte i 3 timer. Så det var bare å legge seg i teltet og lese en bok på telefonen.  Været bedret seg imidlertid på kvelden. 

   DAG 3:

   Padledistanse ca 22,5 km, bæring ca 1,3 km. 
   Dag 3 startet nok en gang med pent og varmt vær. Etter frokost og nedpakking av telt var jeg klar i kanoen ca klokka 9 for det som skulle vise seg å bli en maraton etappe. Padlet mot Gievsjøstrømmen med spenning i kroppen. Ville elva være padlebar? Elva starter rolig og første stryk gikk uten problemer, stryk nummer to ble jeg imidlertid sittende fast og måtte vasse litt å komme løs. Dette førte til at det neste stryket ble bært forbi, og jeg tenkte at dette ville bli en lang dag. Men etter å ha sett litt mer på stryket er jeg sikker på at jeg kunne ha padlet det dersom jeg hadde valgt riktig linje. Stryk nummer 4 var for heftig til at jeg ville prøve, så også dette ble bært. Hadde jeg ikke vært på solotur ville nok dette stryket blitt forsøkt padlet, men valgte å ikke ta noen unødige sjanser. Resterende stryk ble padlet, men duken i Allyen fikk kjørt seg en del. 
    

   Eksempel på enkelt padlebart stryk på Gievsjøstrømmen. 
   Elva renner rolig ut i Holderen og været var fremdeles nydelig da jeg ankom vannet. 
    

   Jeg tenkte i utgangspunktet å slå leir ved Holderen eller eventuelt overnatte i turistforeningshytta som ligger i nordenden av vannet, men mobildekningen jeg fikk ved Holderen kunne fortelle meg at påfølgende dag ville ha ugunstig vind, og jeg hadde ikke noe lyst til å bli liggende værfast så langt fra bilen, så jeg bestemte meg for å fortsette etter en kvil og litt lunsj på en fin strand. 
    


   Elva som kommer ned fra Skjeldbreien er ikke padlebar, slik at kanoen ble på nytt rigget opp for bæring. Og det ble bært i to omganger opp til Skjeldbreien. 

   Skjeldbreien ble raskt padlet over helt til Grønningselva. Heller ikke denne er padlebar.

   Her fikk jeg endelig bruk for fiskestangen! I det jeg skulle viftebort en klegg som hadde nesen mitt som matfat for solbrillene i en fin bue over ripa på kanoen og landet i elveoset med et vakkert lite plask. Først tenkte jeg at jeg kunne jo forsåvidt vade ut til dem fordi vannet var ikke så dypt, bare litt over en meter. Men så kjente jeg på vanntemperaturen og fant endelig litt nytte i å ha drasset med meg fiskestangen. Med brillene berget så var det klart for turens siste bæring på ca 700m. Også denne ble bært i to omganger. 
    
    
   En høyst nødvendig pause i bæringen.

   Klar for siste etappe. De 8 kilometrene over Grønningen ble padlet relativt raskt, men en ting er sikkert: å sitte på Ally setet i over 22 kilometer på en dag er alt annet enn behagelig. 
    
   Dette er nok en tur jeg vil gjenta senere, men vil da sette av mye mer tid til fisking og leirliv, for samtlige vann på denne turen skal være gode fiskevann og naturen og landskapet i dette området er veldig flott. 
  • Av Fjollstilfjells
   Hei fjellfolk!
   Skal ha meg nytt telt til meg og hunden, gjerne under 2 kg. Har veldig lyst på kuppel, men er også intressert i at forteltet skal være grei størrelse. Type hilleberg etnan er uaktuelt. Trenger ikke være mer en 3sesong da jeg har vintertelt. 
   Del gjerne erfaringer med solo telt
   Fordeler/ulemper. 
   Pris er ikke så veldig nøye😊
   Takk på forhånd!
  • Av rbhelle
   Oi, da ble det jammen en Soto Muka Stove til 900,- på meg. Har vært på jakt etter en slik kar i litt tid. Særlig etter at min Coleman Peak Apex II fra 1998 tok kvelden i april. Valget var ikke vanskelig nå som Fjellsport har salg på denne og alle andre deler til Soto Muka stove tiul 50%. Billigste jeg har funnet denne før i går var på 1499,- eksklusiv flaske. Så å få denne nå for 900,- pluss en 700ml flaske til 135,- var et tilbud jeg ikke kunne takke nei til.
   Har god tro på denne bensinbrenneren da jeg er gått lei av forvarming av Optimus Omnifuel. Dessuten er det lite sjarm med bråket fra omnifuelen. Har i tilleg 2 stk Optimus 111 med både ny og gammel brenner. De blir ofte brukt vinterstid når vekt ikke betyr allverden. På ryggsekkturer blir vektfokuset skjerpet og gleder meg til Soto Muka er i hus.
   Noen med erfaring med soto muka her inne?
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.