Gå til innhold
TL

Fjellstøvler 2020

Anbefalte innlegg

Hei, 

Har søkt litt både her på FF og ellers angående fjellstøvler, men har ikke konkludert ennå.

Jeg er på utkikk etter gode allround-støvler som skal brukes i variert terreng (toppturer/ ukesturer med tung sekk/ enkle dagsturer i skogsterreng, osv.).

Fjellstøvlene må ha god støtte rundt anklene og solid såle med godt grep.

Vekt er underordnet. Mye viktigere er at de tåler stor belastning.

Håper å holde meg under kr. 2000,-, men ikke en absolutt grense.

Tips?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei! Tviler på du finner fottøy som passer spesielt bra til alle disse bruksområdene og i den prisklassen :) 

Generelt har du vel to hovedtyper her, enten en halvhøy GTX sko eller jaktstøvler. Jaktstøvler vil nok holde deg mest tør men går på bekostning av vekt og komfort på lange turer.

Sånn sett ville jeg siktet meg inn på en halvhøy støvel i skinn/lær. Da får du noe som fungerer ganske greit til både korte og lange turer i variert terreng.

Crispi Besseggen er et trygt valg hvis den passer føttene dine. Prisklassen er over det du antyder men kan sikkert finne noen pent brukt? Ellers har jeg siste ukene selv kjøpt og testet La Sportiva sine TX5 støvler som også virker svært solide og gode om de passer foten din. Disse er rimeligere en Crispi Besseggen.

Men du skal nok slite med å komme under to laken på den kategorien du er ute etter for nye vertfall. :)

Men husk at sko er veldig individuelt og det er viktig at du finner sko som passer dine føtter fremfor og se deg blind på merkene :)

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei TL

Det lønner seg som vanlig å ha god tid og følge med litt. Jeg har brukt Alfa Glittertind mye nå i ett år, og dette har vært fantastiske sko. Skjult lenke - logg inn for å se den kjøpte også et par og mente de var OK. Eneste lille minus kanskje er at de tørker noe seint, men dette er jo ganske vanlig med fjellsko med GoreTex.

Disse ble solgt for 50% på Milrab (ca1800)  og de hadde alle størrelsene for herre inne, men de er helt fri nå desverre. Merkelig nok så ser det ut som at alfa selv har denne inne, men kun damemodellen til halv pris for 1899,-

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hiver meg på denne jeg, da jeg er på utkikk etter nye sko og har samme behov. Skal gå lange turer med tung sekk i skog og fjell, og brukes til enkle dagsturer. 
Ønsker helst at de er litt høye for å tåle å gå i myr, samt være vanntett, men helst pustende. 
Så en robust og solid sko, som tåler mye, men er behagelig å gå med - vekt er underordnet. 

Har lest og googlet mye, men ikke helt klart å lande noe enda. Men har sett på, og skulle visst om noen har testet disse, eller har andre forslag. 
Vet at de må prøves, selv om dette er litt vrient i disse dager. 

Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

For min fot så passer et par av de dyrere variantene av Crispi godt. Har prøvd Besseggen modellen men den funket ikke i det hele tatt på min fot, mye gnagsår på hælen. Crispi skarven og briksdal derimot har fungert veldig bra. Jeg har brukt disse skoene i fjell og skogsterreng med alt fra sekk på et par kilo til opp mot 40 kilo. Så for meg er disse skoene noe jeg fint kan bruke i alt av terreng, de er dog ubrukelige på asfalt 😉

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei! Måtte dessverre ha nye støvler i fjor og jeg prøvde mange uten å finne både god ankelstøtte og noen som satt bra på foten. Endte opp med Crispi Valdres, de satt som et skudd umiddelbart. Er veldig fornøyd, men de gir jo ikke ekstremt god støtte. Stort sett er det uproblematisk, men det er turer der jeg hadde ønsket at Crispi Briksdal eller Lundhags Vandra (høy) hadde passet foten min, så hvis det er ordentlig viktig, ville jeg heller prøvd dem enn Crispi Valdres. 👍

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Slår et slag for tyske Meindl. Min modell heter "Bergen GTX", og står foreløpig til toppkarakter. Har vært Alfa-mann i alle år hittil, men synes at Bever-modellene har mistet slitestyrke - ihvertfall i forhold til hva jeg krever av en høy fjellstøvel. Så vi får se om Meindl kan leve opp. Fine er de ihvertfall. 

 

 

11111.JPG

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av ketilring
   Jeg sliter litt med å finne fjellstøvler med god passform! Etter tips fra forumet her bestilte jeg et par Crispi Besseggen 2 fra XXL som i følge nettsiden hadde "anatomisk passform" og "nordisk passform" (og som dessuten var på tilbud) siden jeg trenger solid, vanntett fottøy nå til forvinteren. Men som hos de fleste andre fjellstøvler jeg har sett på var også passformen på disse langt fra optimal. Gikk opp en størrelse (etter anbefaling herfra) men støvelen er fortsatt alt for trang i tåpartiet. Skuffende. Føttene mine blir fullstendig mørbanka etter noen få kilometer i slike støvler!
   Og hva er greia med stortåa-i-midten konseptet på sålen?
   Se bilder nedenfor der jeg sammenligner sålen med en av mine Altra-sko. Altra er en av få som produserer fottøy som faktisk er formet som en fot. Crispi Besseggen mangler rundt en centimeter i bredden i tåboksen for å kunne kalle dette en god "anatomisk passform". Jeg ser det samme hos Alfa, Viking, Lowa og andre jeg har prøvd. Jeg har prøvd Keen, og de er noe bedre, men smalner av litt for mye i tuppen, dessuten er de ikke spesielt vanntette og puster heller dårlig.
   Er det flere enn meg som sliter med det samme? Og er det noen som har tips til halvhøye, vanntette fjellstøvler med god passform?  

    
  • Av AmundJS
   Hei, jeg sjekker rundt litt diverse og finner ingen skistøvler av lær som er like høye som mine Alfa Jerv, og er svært glad i dem. Hittill som skibind har jeg brukt en modifisert Kandahar binding som gjør at jeg uten problemer kan bruke vanlige fjellstøvler i dem, ikke bare m77 støvlene. 
   Jeg driver å lager en forbedret variant av skibindingen min men innser at det er like lett å gå over til Voile 3 pin og 75mm binding. Problemet er da at jeg ikke finner skistøvler av den sort jeg ønsker. 
   Så kom jeg inn på tanken om å bytte såle på fjellstøvlene mine, noen som har vært borti dette før? skiskosåle på fjellstøvler? Jeg ser at de selger et par såler for 75mm på skinnlåven sin nettbutikk. 
   Hvordan vil skoa være å gå med som sko om sommeren? med 75mm klossen på fronten av skoa? vil de slite med samme problem som mange andre 75mm sko? altså knekt tupp?
  • Av Shun
   Jeg har et par nye Salewa Alp Trainers. De brukes til mine små, men brede føtter, der venstre fot tydeligvis er bredere ved hallus valgus enn høyre.
   Jeg har gått en prøvetur før jeg leverte støvlene inn til blokking, og har nå gått prøvetur nummer to - etter blokking.
   Det kjennes bedre ut enn før blokking, men det er litt ømt og klemmer på det bredeste på venstre fot fremdeles.

   Er dette noe jeg kan gå inn ved mye bruk før fjelltur som starter den 16. juli, eller bør venstre støvel leveres inn til én runde til med blokking?
  • Av Tittei
   Noen som har meninger om disse? Prøvde de i butikken, og satt godt på foten. Vet dere evt om noen steder jeg kan få de billigere eller om dette er ting som kommer på tilbud i ny og ne? 
   Skjult lenke - logg inn for å se den

  • Av Sirin
   Hei!

   Håper noen her har anbefalinger om tursko/fjellstøvler til barn?   Det er mange tester og mye god informasjon å finne på nett om fjellstøvler og tursko til voksne, men finner liksom ikke noe for barn..
   Vi tenker oss noen teltturer i sommer, dermed er jeg på leting etter gode sko til junior. Det er til dels vanskelig terreng her, mye steinur.   Jeg har sett på (blant annet) disse:
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Skjult lenke - logg inn for å se den
    
   Erfaringer? Anbefalinger? Tips?
   Vennlig hilsen en mamma som blir mer og mer turglad for hvert år som går!  
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.