Gå til innhold
  • Bli medlem
IGNORED

Valg av sete


Anbefalte innlegg

Sykler du ofte nok?
Jeg får også vondt, men bare på våren, når jeg starter sesongen. For meg går det over etter noen turer. Tur 2 og 3-4 i sesongen er mest plagsom.
Bruker du sykkelshorts med padding, ett truse med padding?

Enkelte foretninger har utstyr fo å måle avstand på sitteknuter (om det er det det heter), da kan du få sete, med rett bredde til din kropp. En skikkelig sykkelbutikk kan også vurdere sittestillingen din og været behjelpelig med å tilpasse sykkelen til deg.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg syklet 3 mil nesten hver dag i noen år til og fra jobb så har vært plaget med det en stund ja. Er naturligvis ekstra når det er en stund siden. Flyttet i fjor så har blitt litt mindre sykling pga dårlige sykkelveier Har imidlertid lyst til å begynne å sykle mer igjen. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Truse eller shorts med padding hjelper, som allerede nevnt av @sofasliter.

Brukes sykkelshorts med padding skal du ikke ha noe under. Det har lett for å bli noen skrukker i undingsen når du trekker tettsittende shorts over. I tillegg blir det for varmt og skrukker og/eller fuktigheten fører til at huden gnisser mot stoffet. Sykler du langt nok blir du sår.

Den andre måten å få vondt i rumpa er pga trykkbelastning med tilhørende avklemming av blodårene.

Det er selvfølgelig mulig at begge måtene å få vondt i rumpa opptrer samtidig. 

Vist du har feil sittestilling hjelper det nesten ikke hvilket sete du har. Feil trykkbelastning over tid resulterer som regel i plager. 

Å velge sete etter sitteknutene er en god start og i et innlegg jeg hadde i fjor sier jeg litt om hvordan jeg måler avstand mellom sitteknutene: 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jo mer oppreist du sitter på sykkelen jo bredere sete skal du velge. Dette kommer av vektfordelingen mellom sete og styre. På den sykkelen som vises på bildet skal du ikke velge bredt sete, men jeg ville heller valgt et som var litt mykere. Setene varierer fra harde plastseter til mykere polstret sete, men på din sykkel bør det være smalt.  Jeg har god erfaring med seter fra Vitesse. Siste gang jeg kjøpte nytt sete så ble et Vitesse skiftet ut. Det var til min sønns hybrid sykkel og han ville ha tilbake samme type som han hadde hatt før. Jeg søkte på nettet og fant et i en sykkelbutikk i Hellas, men det gikk helt fint å kjøpe dette setet fra Hellas.  (Se bildet.) Det er ikke sikkert at du finner akkurat dette setet, men det finnes en del andre modeller som sikkert passer på din sykkel. Bare pass på at det er riktig innstilt. Innstillingen av sete, både høyde og avstand fra styre og krank har betydning for vektfordelingen mellom sete og styre. Det finnes en del tips på nettet og så hender det faktisk at noen sykkelbutikker har folk som kan, men det er ingen selvfølge. Og husk at det er forskjell på seter til menn og kvinner. De er visst ikke helt like mellom beina.

(Logg inn for å se skjult innhold)

Her er noen setealternativer fra Vitesse.

(Logg inn for å se skjult innhold)

 

 

Et annet alternativ er et smalt sete av lær fra Brooks i England. Disse setene former seg etter brukeren, men de koster fra ca. 1200 kroner og oppover. 

Jeg har jobbet i en sykkelbutikk som solgte elsykler og vanlige sykler med "gammeldags" oppreist og til dels lett tilbakelent sittestilling og disse syklene hadde brede myke seter. Vi hadde kunder som ville ha bredere seter på sykler med fremoverbøyd sittestilling, men hvis de ikke hørte på rådene vi ga dem, så kom de tilbake etter en dag eller to og byttet det brede setet. 

DSC_0551.JPG

Endret av REs
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.