Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei. Jeg driver og hamstrer utstyr hver måned ved payday. Det neste som skal handles er pulk og sleeper. I den forbindelse lurer jeg på om det er et minstemål på pulken ifht sleeperen? Jeg vurderer enten 154 eller 168 pulk. Føler 188 kan bli litt overkill. Sikkert fint med masse plass til hele familien men blir kanskje stort å drasse på alene på turer opptil en uke? Men så er spørsmålet, en sleeper er 200cm. Har det noen betydning om pulken bare er 168? Eller bør man da ha en 188 pulk? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det har ingenting å si på en 168cm pulk. Da stikker beddingen ut 15cm ut per side, noe som i praksis er ganske lite. Og er enig med deg, 188cm kan fort bli overkill med mindre du skal på lengre ekspedisjoner. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg bruker Acapulka 135 med bedding oppå, føles litt stutt, men så lenge det er greit med luft i underlaget og man plasserer pulken midt under beddingen så funker det fint.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg bruker mye 168 med bedding og teltpose. Gikk opp til den størrelsen fra mindre pulk (133) nettopp pga av dette. 

168 er den lengste av de smale pulkene (om de ikke har gjort om på sortimentet). Har hatt med kompis med 188 (lånepulk) på tur og den er bredere og gir merkbart økt motstand i løssnø ifht 168. 

Du skal på ganske langvarig tur før du får plassmangel i en 168 for å si det pent. 
 (Denne gang uten teltposen på)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Var nettopp på min første vintertur rett før koronnan slo til. Paris 150cm stivt drag med Fjellpulken 200cm sleeper. Det funka fint, fant ut at det var lurt å feste sleeperen foran i stengene på draget slik at den ikke gled til sidene. 

IMG_20200307_100946.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for god info. Tradisjon tro blir jeg vel å fylle pulken med stæsj uansett. Lånte meg en Norrøna Recon sekk for noen år siden for en sommertur på Haukeli. Dro med meg altfor mye! Men kjekt å se at lengden er innafor. Får sitte litt på gjerdet og se om prisene faller lengre ned i disse coronatider på utstyrsfronten.

Selv er jeg coronafast offshore på tredje uka og tråler forum for turtips, stæsjtips og reportasjer til det som kan bli en potensielt sett ganske lang friperiode. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Camp villmark har jo blitt flyttet over på nett nå. Tror de legger ut tilbud på Facebook siden deres nå til helgen, kan hende du får noen gode rabatter der :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Likte spaden på toppen til espenorud!! Det ligger ganske mye erfaring bak det valget. Reiste på vidda med sjøfly og kompisen hev inn en campingstol på toppen av lasset. Tok ikke mange dagene før han var kongen på haugen. Fikk vil låne?? Nei, ikke snakk om. Han fikk jo endel mindre morsomme de første dagene. Må være ganske likt med den spaden.

Tore

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
torese skrev (På 27.3.2020 den 7.16):

Likte spaden på toppen til espenorud!! Det ligger ganske mye erfaring bak det valget.....

Tore

Spaden er alltid lett tilgjengelig. I dette tilfellet veldig tilgjengelig da den skulle transporteres inn til en gamme som måtte graves frem før bruk. Spaden montert på gammen nå...

 

Om du stuffer en bedding godt nok så fungerer parispulk utmerket. Her 2 skumunderlag, 2 Exped 7 og 9 LW og 2 vinterposer (1 dun og 1 syntetisk):

20200420_140526.thumb.jpg.25710d624a273c74bfcf14779cd715b0.jpg

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av pulknewbie
   Med tanke på marsjfart, er det hips om happ om man velger en en pulk, eller brett?  Er pariserbrett og Fjellpulken Transporter 155 jevnbyrdige, eller hva er å foretrekke av de to?  Noen som har meninger om det?
  • Av Klatremusen
   Jeg og en venn planlegger en tur (7-8 dager) med telt og pulk på Finnmarksvidda. Har noen her tips til rutevalg? Vi tenkte i utgangspunktet en rundtur med utgangspunkt i Kautokeino, men åpen for andre forslag. Vi unngår gjerne hytter, scooterløyper osv. da vi ønsker å være mest mulig i "villmarka". Er det fint å gå feks østover mot Øvre Anarjohka nasjonalpark? Vi kommer til å ha med isbor og fiskeutstyr, så vi går gjerne forbi noen fiskevann også. Noen som er kjent i området?
  • Av larschristian
   Påske 2020 - 4 overnattinger
   Fjellski med pulk x 2 (1 til utstyr og 1 til utstyr/ avlasting for lillegutt)
   Hytte til hytte eller telt, gjerne en kombo
    
   Jeg og yngstemann (5år) har bestemt oss for 4 dagers tur i påskefjellet. Vi er turvante og ser for oss Rondane eller Jotunheimen, men rutene og valgene er så mange.... 
    
   ....hva ville du valgt og hvorfor?
    
   Hører fra deg🐒
  • Av AK74
   Hei, har en fjellpulken 144 som jeg kjenner begynner å bli tung å dra på. Den har vært med på noen turer, og trenger nok litt stell. Jeg tenker å prøve å finne et stoff å fylle litt i de dypeste sporene, og et poleringsmiddel som passer. Det er jo glassfiber og plastbelegg på denne. Jeg vet det har vært innlegg her om det tidligere, men finner det ikke igjen. Hvis noen vet hva jeg trenger, blir jeg glad for tips. Kanskje Biltema er en plass å finne det jeg trenger? Mvh Anne:)
  • Av Tom Mauno
   Hei godtfolk. Jeg skal anskaffe nye fjellskisko som er egnet til å trekke pulk. Som eksempel er de eneste fjellstøvler jeg ikke får gnagsår av, Alfa Bever Pro Advanced I størrelse 46. Tenker jeg mulig må opp på 47 i fjellskisko for å få plass til tykk liner/sokk.
   Så til telt. Jeg har et Helsport Svalbard 5 Camp X-trem som vi ikke har brukt mye, pga størrelsen. Jeg har og et Helsport Vidda Light 3 Pro med snømatter som fungerte utmerket Hardangervidda på langs sist påske.
   I februar er planen å bevege meg i Finnmark (hvor jeg er fra, så klimaet er jeg kjent med) men hva tenker dere; blir Svalbard teltet for stort? Vekta er ikke problemet. Vurderer å bytte teltet til et annet dersom jeg finner noen som vil bytte. Mitt er i grønt og brukt rundt 5 netter. Alternativet er å bruke Vidda light'n som er fullgodt til vinterbruk og som har klart seg godt flere kraftige vinternetter i Finnmark. 
   Trenger tips så jeg slipper å bruke en formue på nytt utstyr.
   PS, noen som har prøvd Madshus Intelligrip kortfeller til fjellski uten fellefeste? Gikk med syntetiske langfeller i vinter...Aldri mer!!

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.